Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 sep 2018, 22:52

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 18:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 jan 2010, 00:08
Berichten: 464
Woonplaats: Drieborg
Hoe kan het dat een simpel progje als soundmodem ver 0.81b van UZ7HO niet goed werkt.
Je zou zeggen dat het haast niet mogelijk is, heb dit programma gedownload om wat packet signalen van de sats te kunnen decoderen.
Om te testen probeer ik eerst maar eens wat op 4.800 het aprs kanaal.

Heb hem gedownload, de paar instellingen die je moet doen ingesteld en toen werkte het niet.
Wat gerommeld tot er opeens resultaat was, dag laten lopen en ging prima.
Opeens kwam er geen text meer in het schermpje van de gehoorde packet signalen.
Volgende dag weer wat gerommeld in het programma en opeens deed hij het weer en weer voor een dag.
's Avonds UI-view gedownload en weer stopte soundmodem met decoderen.

Op dit moment komen er genoeg pakketjes voorbij maar zo af en toe decodeert hij er eens eentje.
Het grootste gros dus niet.
Krijg onderin de waterval het signaal te zien (geel) wat er wordt uitgezonden, het rode ledje bij Ch A gaat ook branden.
Maar geen tekst wat er wordt gedecodeerd.

Wie o wie?

Johan-PE9DX,

_________________
member IBP project

www.pe9dx.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 18:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2005, 18:19
Berichten: 678
Woonplaats: JO21ho
Hallo Johan,

De belangrijkste info deel je niet met ons, hoe is UZ7HO aangesloten.
Of te wel de verbinding tussen je Radio en de Computer.

Al de verder informatie over Computer, OS enz enz kan ook erg makkelijk zijn.

73 Jan PE0SAT

_________________
Call: PE0SAT
Location: JO21
Website: PE0SAT


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 18:55 
Offline

Geregistreerd: 24 jul 2013, 00:20
Berichten: 467
Weinig info geef je ons.
Maak eens een screenshot van het hoofdscherm op het moment dat er packet signalen zijn.
Maak ook een screenshot van --->Settings--->Devices
Maak ook een screenshot van --->Settings--->Modem
Laat deze 3 plaatjes eens zien in dit forum draadje.

73s Cor PD0RKC


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 19:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3638
Woonplaats: JO22NB
Er lijkt sprake van een conflict. Heel af en toe ervaar ik dit ook.

Opnieuw starten is dan de oplossing.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 19:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2005, 18:19
Berichten: 678
Woonplaats: JO21ho
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Er lijkt sprake van een conflict. Heel af en toe ervaar ik dit ook.

Opnieuw starten is dan de oplossing.


Voor jouw de zelfde vragen Tjeerd.
Ik ken voorbeelden waar het weken, wat maanden draait.

73 Jan

_________________
Call: PE0SAT
Location: JO21
Website: PE0SAT


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 19:49 
Offline

Geregistreerd: 15 okt 2009, 09:35
Berichten: 49
het kan zijn de je de tonen niet goed heb staat voor 1200bd moet je center toon op 1700hz zetten. misschien staat dat verkeert.
73 dennis


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 20:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 jan 2010, 00:08
Berichten: 464
Woonplaats: Drieborg
Heb nu drie screenshots gemaakt van mijn instellingen.
Trouwens als ik het programma afsluit en weer opstart ben ik mijn ingevoerde gegevens kwijt, moet dan steeds opnieuw alles instellen.
Lijkt me toch ook niet normaal?

Johan.


Bijlagen:
hoofdscherm-1.jpg
hoofdscherm-1.jpg [ 54.96 KiB | 1838 keer bekeken ]
modems-1.jpg
modems-1.jpg [ 59.29 KiB | 1838 keer bekeken ]
devices-1.jpg
devices-1.jpg [ 50.12 KiB | 1838 keer bekeken ]

_________________
member IBP project

www.pe9dx.com
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 21:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3638
Woonplaats: JO22NB
Johan,

Je eerste plaatje. Bij hold pointers een vinkje zetten, zie eerdere opmerking van Dennis.
In de map waar het soundmodem staat, staat ook een configuratie file. Hierin worden de instellingen bewaard.
Heb je schrijf rechten op deze map?


Jan, ik ga eens onderzoeken hoe het komt dat er soms niets ontvangen wordt.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 20 mei 2015, 21:19 
Offline

Geregistreerd: 15 okt 2009, 09:35
Berichten: 49
het programma uit pakken in een nieuwe dir daarna pas het programma starten er wordt dan een ini bestand gemaakt


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 24 mei 2015, 12:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 jan 2010, 00:08
Berichten: 464
Woonplaats: Drieborg
Hier nog even het antwoord op mijn vraagstelling.

Het drait inmiddels een paar dagen nu zonder problemen, ook als ik het programma sluit en weer open.
Clue bij het geheel is schijnbaar dat als je bij settings de boel insteld je eerst Modems moet instellen en dan pas Devices.

De tip om het spul in een andere Dir uit te pakken leverde de ini-file op.
Maar ik heb vele pagina's bekeken voordat ik de vraag hier stelde maar ben dat nooit tegengekomen dat het op die manier moet.

Onkunde van mijn kant waarschijnlijk....

Johan

_________________
member IBP project

www.pe9dx.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 24 mei 2015, 12:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3638
Woonplaats: JO22NB
En nu maar decoderen Johan.

APRS 144.800 is afsk en de meeste satellieten bpsk.

Groet uit zonnig Nieuwegein.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UZ7HO soundmodem
BerichtGeplaatst: 24 mei 2015, 14:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2005, 18:19
Berichten: 678
Woonplaats: JO21ho
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
En nu maar decoderen Johan.

APRS 144.800 is afsk en de meeste satellieten bpsk.

Groet uit zonnig Nieuwegein.


Goed te horen dat het gelukt is Johan, Ik plaats nooit "niet Microsoft" software in "\Program Files" en ben er
dus ook niet tegenaan gelopen.

Wat betreft decodes met UZ7HO op VHF:

AFSK 1200 - ISS, NO-44 en nu PSAT
BPSK 1200 - QB50px, Duchifat, Triton-1, DO-64
BPSK 2400 - QB50px

Succes Jan PE0SAT

_________________
Call: PE0SAT
Location: JO21
Website: PE0SAT


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling