Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 24 maart 2017, 22:54

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 54 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 07 jan 2014, 19:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 mei 2007, 12:11
Berichten: 12
Woonplaats: deventer
zijn er hier ook zendamateurs die digitale logboek gebruiken van Ur5eqf ?
ik gebruikte het al jaren met veel plezier maar na een paar up date,s werkt met logboek niet meer.
wie heeft daar ervaring mee??
of tips die kunnen lijden tot dat mijn logboek weer werkt met de digi modes.
afz emil de pd0mjc


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 09 jan 2014, 00:09 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 12:31
Berichten: 52
Werk er alweer een tijdje mee en ook met de laatste updates werkt alles nog gewoon naar behoren.

Als eerste je logboek even exporteren zodat je alle gegevens behoud.
Dan de software verwijderen met Revo uninstaller en de restant register-sleutels en bestanden ook verwijderen ( dit gaat ook met Revo uninstaller )
Even de computer opnieuw opstarten en dan alles gewoon opnieuw installeren (eerst Setup_ur5eqf_log_v3.31.exe starten, dan Update_ur5eqf_log_v3.31-59.exe en daarna Update_ur5eqf_log_v3.31-60.exe). Hierna het logboek weer importeren, alle instellingen weer doorlopen en externe programma's weer koppelen (MMTTY, MMSSTV, Truetty, WSJT-X, MixW, Digimaster etc etc.).

Het is de moeite waard om UR5EQF_Backup3 te kopen ( kost een scheet en 3 knikkers ), hiermee maak je een backup van je logboek maar ook van alle instellingen van UR5EQF (en dat zijn er nogal wat). Altijd makkelijk als je moet herinstalleren en je wil heel snel alles weer hebben zoals je gewend bent :)

Succes

_________________
73,
PD1AW (Toni)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 11 jan 2014, 13:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 mei 2007, 12:11
Berichten: 12
Woonplaats: deventer
hallo Pd1aw
bedankt voor jou antwoord , ik zal er zo spoedig mogelijk weer ff mee bezig gaan ik hou je op de hoogte, maar zijn wij de einge twee in nederland?? die dit mooie progamma gebruiken ??
grt Pd0mjc


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 11 jan 2014, 20:20 
Offline

Geregistreerd: 26 mei 2008, 08:46
Berichten: 1477
Woonplaats: Nijkerk
Ik gebruik UR5EQF al een tijdje op mijn desktop met W-XP en op mijn laptop met W8. Met beide geen problemen met updates.
Ik installeer de update gewoon over de oude installatie heen. Geen uninstal.
Wat ik wel heb is dat er in de update file's aanwezig zijn met een oudere datum dan die ik al geïnstalleerd had. Die laat ik dan niet vervangen.

_________________
Maarten, PA3EYC
FTdx5000MP, KX3, 3el SteppIr en 2x 30m dipool


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 11 jan 2014, 23:13 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 12:31
Berichten: 52
Voor diegenen die ook eens UR5EQF willen proberen:

Engelstalige uitleg:
http://www.ravingaboutradio.com/UR5EQF-Logger-in-the-Shack

Homepage in Russisch (Google vertalen in Chrome doet wonderen )
http://ur5eqf.com/index.php?option=com_ ... e&Itemid=1

Download links:
UR5EQF Full version Setup 3.31: http://ur5eqf.com/index.php?option=com_weblinks&task=view&catid=82&id=392
Update V31.1_v59 : http://ur5eqf.com/index.php?option=com_weblinks&task=view&catid=82&id=577
Update V31.1_v60 : http://ur5eqf.com/index.php?option=com_weblinks&task=view&catid=82&id=582

Taal schakelen naar Engels
http://forums.qrz.com/attachment.php?attachmentid=35459&d=1265220344

Zie mijn post betreffende UR5EQF backup, dit programma slaat ADIF logs op en alle settings en koppelingen naar HRDlog, LotW en eQSL dat scheelt veel tijd bij een migratie of OS her-installatie. http://ur5eqf.com/index.php?option=com_weblinks&catid=42&Itemid=41

Als er vragen zijn hoor ik het wel....

Succes :)

_________________
73,
PD1AW (Toni)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 04 feb 2014, 18:52 
Offline

Geregistreerd: 26 mei 2008, 08:46
Berichten: 1477
Woonplaats: Nijkerk
Is er iemand die de QSL labels print met UR5EQF?

_________________
Maarten, PA3EYC
FTdx5000MP, KX3, 3el SteppIr en 2x 30m dipool


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 04 feb 2014, 20:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 499
Woonplaats: JO21tv
Ja, ik, wat is het probleem ? werkt hier prima

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 04 feb 2014, 21:21 
Offline

Geregistreerd: 26 mei 2008, 08:46
Berichten: 1477
Woonplaats: Nijkerk
Bedankt voor je reactie.

Ik heb 400 qso's als PJ7/PA3EYC/p gemaakt en wil niet alle kaarten met de hand schrijven.
Ik wist dat het in UR5EQF kon maar had dat nog nooit gedaan.
Ik wilde wat tips, of een template, want ik kreeg het niet voor elkaar. Maar het lijkt nu te lukken.
Ik heb in ieder geval een sticker vel met QSO's op mijn scherm staan en als XPS document opgeslagen.
Morgen proberen of ik de XPS file kan uitdraaien.

_________________
Maarten, PA3EYC
FTdx5000MP, KX3, 3el SteppIr en 2x 30m dipool


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 04 feb 2014, 21:53 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 499
Woonplaats: JO21tv
Ik zal even beschrijven hoe ik dat doe. Heb ook moeten zoeken voordat ik het gevonden had.

Allereerst moet je een inderdaad template/layout maken. Dat is even puzzelen met etiket maten en de gewenste tekst en vakken. Maar dat was je gelukt begrijp ik.

Het printen gaat als volgt:
Selecteer alle QSO's die je wilt gaan printen, klik rechts en kies : QSL Queued dit kan je zo vaak doen tot je alles wat je wil gaan printen heb gequeued. Deze QSO's zijn donkergroen van kleur.

Ga dan naar: Logbook -> Printer -> QSLPrint
Ga naar: File -> Print MixW2 Queue
Kies de start positie van je stickervel

Na het printen kies: File -> Erase MixW2 Queue (anders worden ze de volgende keer weer afgedrukt)
Je kan ook "Auto erase after print" aanzetten.

De geprinte QSO's in UR5EQF zijn nu lichtblauw van kleur

Als het niet goed is gegaan kan je de QSO's opnieuw naar de Queue sturen om het nog eens te proberen, of de optie QSL wasn't send kiezen in (global) edit om de boel weer helemaal terug te zetten.

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 05 feb 2014, 09:00 
Offline

Geregistreerd: 26 mei 2008, 08:46
Berichten: 1477
Woonplaats: Nijkerk
Marcel,

Om te beginnen heb ik de Help-file maar eens uitgeprint omdat ik een handleiding naast me fijner vind dan steeds te switchen tussen schermen.

Ik heb inderdaad even flink zitten prutsen om eerst het juiste stickervel in beeld te krijgen. In BV7 is het mogelijk om direct stickervellen van bekende leveranciers te selecteren maar dat kon ik in UR5EQF niet vinden. Dus meten en de juiste gegevens invullen.
Toen dat gelukt was heb ik tekst en macro's ingevuld. Toen ik eenmaal wist hoe dat werkt dan gaat dat best goed.
Wat ik niet voor elkaar kreeg was de QSO data in het sticker vel zien te krijgen.

Ik had de QSO's geselecteerd en die waren donkergroen en vervolgens waren ze blauw. Maar had nog geen enkele data op mijn labels. Totdat ik ergens een toets vond "print queue" vond. Daarna ging het plotseling goed en kon ik met de QSO data op het label nog wat wijzigingen doorvoeren zodat het geheel er leesbaar uitziet.
Ik heb een vel (21) QSO's geselecteerd, bovengenoemde acties uitgevoerd en geprint naar een XPS bestand.
Vervolgens dit XPS bestand middels Internet Explorer uitgeprint. Het werkt :D :D :D .
Qua lettertype en puntgrootte zal ik nog wat wijzigen en dan kunnen de QSL kaarten de deur uit.

Voor mijn gewone call PA3EYC deed ik de kaarten nog handmatig maar vanaf nu wordt dat dus ook met een label gedaan.
Vooral voor een inkomende QSL (die ik altijd beantwoord) is de kreet "QSL Received + Queued" een hele mooie. Daarmee is in één keer het QSO (in het logbestand) bevestigd en staat die gelijk in het printbestand.
Moet alleen nog even uitdokteren hoe dan automatisch "Thanks QSL" erbij geprint wordt.

Ik gebruik UR5EQF ongeveer een jaar en begin steeds meer functionaliteiten te ontdekken.

_________________
Maarten, PA3EYC
FTdx5000MP, KX3, 3el SteppIr en 2x 30m dipool


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 11 feb 2014, 21:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 mei 2007, 12:11
Berichten: 12
Woonplaats: deventer
hallo Pd1aw
mijn hoop dat het ging werken was zeer groot, ik heb de heleboel van ur5eqf er af gehaald.
en er weer een nieuwe verzie van het logboek met digi modes er op gezet.
na wat dingen te hebben ingevoerd was mijn hoop nog zeer groot dat het ging werken weer
maar ik voerde voor test een call in van een bekende zendamateur in drukt op het knopje links boven in die ik voor de tijd ook gebruikte om verbindingen die niet met digimode zijn gemaakt op teslaan. maar jammer genoeg werkt het nu ook niet zou er een insteling niet goed staan?? op de zendpc waar ik ook ur5eqf heb draaien heeft het zelfde probleem een verbinding maken geen probleem maar ook nu slaat hij de call en de tijd niet op .heb je nog wat tips hier over ??
de groeten van emil de pd0mjc


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 12 feb 2014, 22:15 
Offline

Geregistreerd: 26 mei 2008, 08:46
Berichten: 1477
Woonplaats: Nijkerk
Ik heb de QSL print werkend zoals ik wil.
Het is mij vandaag ook gelukt om FSK met MMTTY te doen.
Echter AFSK of BPSK wil niet lukken met MMVARI.

Om AFSK of PSK te doen moet de FT5000 op mode Packet staan. Wanneer ik in het menu "Tools" de digitale modes selecteer dan wordt de in UR5EQF ingebouwde MMVARI engine gestart.
Zowel UR5EQF als de MMVARI engine kennen de mode "Packet"niet. Zodra ik die selecteer dan schakelt de FT5000 terug naar USB.

Wanneer ik het programma MMVARI start (dus niet de bij UR5EQF ingebouwde versie) dan heb ik dat probleem niet.

Nu ben ik niet zo'n psk'er dus heb er niet zoveel last van maar dat gedrag is wel vreemd en ik weet niet hoe dit op te lossen.

_________________
Maarten, PA3EYC
FTdx5000MP, KX3, 3el SteppIr en 2x 30m dipool


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 20 feb 2014, 20:41 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 12:31
Berichten: 52
Emil,

Mooi dat het weer werkt ,

Zo zie je maar, de doorzetter wint :D

Gr , Toni

_________________
73,
PD1AW (Toni)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 21 feb 2014, 13:05 
Offline

Geregistreerd: 26 mei 2008, 08:46
Berichten: 1477
Woonplaats: Nijkerk
Ik heb mijn probleem ook opgelost.
Bij de "Band-modes manager" in het menu "settings" stond aangegeven dat bij digimodes de set op USB geschakeld moest worden.
Dit heb ik gewijzigd in DIGI-U en nu werkt het.

_________________
Maarten, PA3EYC
FTdx5000MP, KX3, 3el SteppIr en 2x 30m dipool


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Ur5eqf
BerichtGeplaatst: 21 feb 2014, 13:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 mei 2007, 12:11
Berichten: 12
Woonplaats: deventer
Hallo allemaal
We gaan de goede kant op hier een pc die als back up logboek draait had het zelfde problemen als mijn zend pc , maar met de goed hulp van Toni Pd1aw lukt het me goed om Ur5eqf aan de praat tekrijgen.
maar wat me op valt zijn wij maar met 4 zendamateurs hier mee bezig??
tja jammer dat de rest de mooie dingen van ons mooie programma niet heeft gevonden
Grt v Emil :D


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 54 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling