Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 13 jul 2020, 13:12

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 13 mei 2020, 22:15 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 273
Woonplaats: Parijs
Deze RTL stick is geoptimaliseerd voor radio experimenten:
https://www.rtl-sdr.com/wp-content/uplo ... 00x800.jpg

Bevalt prima.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 mei 2020, 15:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3998
Woonplaats: JO22NB
De gain heb is verhoogd en inmiddels ontvang ik wat meer stations.

Via het volgende commando de gain verhoogd:
rtl_fm -f 144.80M -g 43.4 - | direwolf -c /home/pi/sdr.conf -r 24000 -D 1 -

"-g 43.4" is het stukje voor de gain.

Nu laat ik het een tijdje aanstaan en bekijk wat de resultaten op langere termijn zijn.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 mei 2020, 17:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3998
Woonplaats: JO22NB
Het valt mij regelmatig op dat ik stations ontvang. Deze zie ik netjes in de terminal maar niet op aprs.fi

Er is dan door een anders station dezelfde packet ontvangen en doorgezet naar aprs.fi
Geldt hier ook het recht van de sterkste? :wink:

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 jun 2020, 11:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3998
Woonplaats: JO22NB
Inmiddels heb ik het concept veranderd.

Een analoge ontvanger en een Raspberry 3B. Ik ontvang nu veel meer.

Volgende stap is de Rasberry Zerro inzetten.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 jun 2020, 15:26 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 273
Woonplaats: Parijs
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Een analoge ontvanger en een Raspberry 3B.
Kun je vertellen hoe je die analoge ontvanger hebt aangesloten?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 jun 2020, 17:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3998
Woonplaats: JO22NB
Zeker.

Ik heb een soundcard uit China gekocht, die ik via de USB port heb aangesloten.
Op de microfoon ingang hiervan heb ik de ls output van mijn TRX aangesloten.

Alles volgens onderstaand concept:
https://n1aae.com/raspberry-pi-aprs-dir ... igipeater/

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 jun 2020, 17:24 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 273
Woonplaats: Parijs
Bedankt, dat is duidelijk.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2020, 14:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3998
Woonplaats: JO22NB
Het nieuwe concept werkt uitstekend. Nadeel is dat ik
Direwolf via de terminal op mijn pc start. Bij het afsluiten van de terminal stopt het proces op de Raspberry ook.

Direwolf start ik op via de cli. Via de GUI is niet zo'n succes.

Hoe kan ik de Raspberry stand-alone laten doorlopen zonder de pc aan te laten?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 28 jun 2020, 15:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3998
Woonplaats: JO22NB
Inmiddels via een ander draadje op dit forum de oplossing voor bovenstaand "probleem" gekregen.

Het screen commando geinstalleerd.
apt-get install screen

Vervolgens gestart met "Screen Direwolf -p"
met "Ctrl+a en d" is dit screen te verlaten. Vervolgens kan het terminalscherm, vanaf de pc, worden verlaten.
Bij de volgende keer verbinding maken met de Raspberry kan met het commando "screen -r" het scherm weer worden opgeroepen.

Resultaat is dat het proces doorloopt terwijl de terminal verbinding van de pc is gesloten. Dit was mijn bedoeling.

Meer over de commando: https://www.tecmint.com/screen-command- ... terminals/

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jun 2020, 07:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 903
Top! Mooi dat er weer een digi bij komt.

Zoals ik al schreef had ik ook eerst een dove RTL stick en werkt de huidige vele malen beter. Als ik kijk naar het dekkingsgebied op aprs.fi dan zie ik dat hij heel Zuid-Limburg afdekt, prima dus (ik zit in het midden).

Het probleem dat Direwolf niet zelf opstart bij het rebooten van de Raspberry moet ik eens oplossen. Die terminal moet hij zelf ook kunnen starten maar daar moet ik eens een Linux expert bij halen, heb ik zelf de ballen verstand van. In dat geval loopt alles volledig autonoom.

Hij is er recent mee opgehouden, denk dat de SD kaart weer corrupt is... Dus de tips uit dit draadje ook maar eens laten bekijken door de experts...

_________________
Proud owner of IC-7100 - FT-897 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jun 2020, 07:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3998
Woonplaats: JO22NB
De kennis om het proces automatisch te laten opstarten is bij mij ook nog niet aanwezig.
Al doende leert men.

En nu nog meer auto's die hun positie via de radio uitzenden. Aan smarthphone heb je in dit geval van een Igate niks.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jun 2020, 12:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 903
Ik heb een TM-D700 in de auto, die staat eigenlijk continue aan en die werkt prima. Geen Smart Beaconing® helaas maar het functioneert prima. Kan de XYL ook zien waar ik uithang...

_________________
Proud owner of IC-7100 - FT-897 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 jul 2020, 21:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1645
Woonplaats: Oldenzaal
een proces starten bij boot kan op meerdere manieren, ik doe het altijd met crontab:
crontab -e
regel toevoegen:
@reboot /path/naar bestand
opslaan

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 jul 2020, 13:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3998
Woonplaats: JO22NB
PA3TON schreef:
een proces starten bij boot kan op meerdere manieren, ik doe het altijd met crontab:
crontab -e
regel toevoegen:
@reboot /path/naar bestand
opslaan


Dit commando kom ik op internet veelvuldig tegen.

Welke regel moet ik aan crontab -e toevoegen om Direwolf te starten?

direwolf screen -p , is het commando. Programma staat in de map direwolf

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 jul 2020, 16:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1645
Woonplaats: Oldenzaal
mischien moet je dan ook de absolute path van screen toevoegen vaak staat zoiets in /usr/bin
met whereis kun je het path vinden
@reboot /direwolf/direwolf /usr/bin/screen -p
als direwolf een python script of iets dergelijkt is, moet er nog ./ voor:
@reboot /direwolf/./direwolf /usr/bin/screen -p

als je in een verkeerde map gaat staan en dan het commando:
/direwolf/./direwolf /usr/bin/screen -p
uitvoerd, en het werkt, dan werkt het ook in de crontab
dus gewoon proberen tot je iets werkens hebt, en dan in de crontab zetten met @reboot ervoor

Elke user heeft zijn eigen crontab, dus als je als root bent ingelogd zal het na reboot ook als root gestart worden

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Feedfetcher en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling