Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 nov 2017, 12:59

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: microham 3 en ft1000mp
BerichtGeplaatst: 13 okt 2017, 15:33 
Offline

Geregistreerd: 27 nov 2011, 08:40
Berichten: 22
Woonplaats: tilburg
hallo mede amateurs
ik ben al weken bezig om digi modes te instaleren op mijn pc, yaesu ft10000mp en microham 3 interface
Nu het volgende het werkt op psk mode en cw mode ,maar rtty en ft8 en ft 9 jt65 etc werkt wel maar via de microfoon
Ben al verschillende keren in het menu geweest van de ft10000mp van yaesu en al vele malen veranderd,maar kom er niet uit
hij blijft in trx mode uitzenden via de microfoon en niet via de achterkant van de set , via ft8 ft9 en jt65
iemand die hier gebruik maakt van de ft1000mp en een microham 2 of 3 ?
graag reactie,s


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 okt 2017, 20:55 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 113
Zit het niet in de menu van de software?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 okt 2017, 06:54 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 113
Ik heb gezien,dat als je wsjx gebruikt voor FT8,en je doet bij de instellingen radio de instelling vb hamradio deluxe.
Er dan een scherm opduikt waarin je kan kiezen tussen micro en rear data.
Je kan ook kiezen voor merk en type ,maar dan komt die bladzijde niet erop.je kan er dan niks aan veranderen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 okt 2017, 09:09 
Offline

Geregistreerd: 27 nov 2011, 08:40
Berichten: 22
Woonplaats: tilburg
wsjx gebruik ik voor ft8 inderdaad, heb er geen trx in staan omdat het dan niet werkt ,staat bij mij op ham radio de luxe
heb al wat instellingen geprobeerd maar hij blijft uitzenden via de microfoon , heb je zelf ook een ft1000mp ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 okt 2017, 09:44 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 113
Neen geen ft 1000,wel de ft 897d .
Als ik hrd aan vink werkt het niet;Zou normaal die instellingen moeten overnemen.
Ik vink dus de radio ft 897 aan en dan werkt het.
Ik zag die optie toen ik probeerde om de instelling HRD aan te vinken,dan krijg je op je scherm die optie.
De ft897 kan je ook doen uitzenden ofwel via micro ofwel via data poort achteraan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 okt 2017, 14:46 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2016, 08:19
Berichten: 24
Woonplaats: Roermond-Swalmen
Hallo,

Ja, ik heb het zelfde en gebruik het al geruime tijd zonder problemen.

Sluit je het usb modem aan met een db 15 kabel voor de mp 1000?
Zo ja, ik steek packet plug v/d kabel niet in de set , ik gebruik een verloop in die packet plug van de kabel en gebruik de patch plug voor audio in.
(4 is data en 2 is aarde)
Verder heb ik de mic. niet in de set zitten. (gaat anders achtergrond geluid mee uitzenden)
mic. knop op de set ongeveer half open.( niet de proc.gebruiken.)

De set op usb mode zetten.

Ik gebruik die packet mode niet omdat je de mp1000 alleen lsb op packet heeft,je kunt via een omweg wel in de packet usb mode komen
maar dat werkt hier niet lekker.


Ik gebruik op het moment jtdx ,heb ook hb9hqx gebruikt .

mvg Nico

_________________
PA3HAW Nico 73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 okt 2017, 12:33 
Offline

Geregistreerd: 27 nov 2011, 08:40
Berichten: 22
Woonplaats: tilburg
Hallo nico
ik gebruik usb interface 3 van microham met de juiste bekabeling van microham naar yaesu ft1000mp
zou ik de packet plug niet in de set doen dan zal het niet gaan werken neem ik aan
ook denk ik dat ik geen aanpassingen hoef te doen aan een orginele kabel ,
proc staat ook uit hier uiteraard
set staat hier ook op usb mode voor ft8
gebruik hier hrd met wsjt-x , je zou zeggen dat de audio die nu uit de mic komt geschakeld moet worden naar de achterkant van de set
Misschien komen we er ooit eens uit
alvast bedankt voor het mee denken
mvg rob pd1rk


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 okt 2017, 11:30 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2016, 08:19
Berichten: 24
Woonplaats: Roermond-Swalmen
Hallo, Rob

Gebruik je de packet plug?

En zet je de set dan op usb of packet ?

Ik doe een verloop in die packet plug naar tulp (data 4 en aarde 2) )van de kabel en gebruik de patch plug v/d mp.1000
De packet plug sluit ik niet aan op de mp.1000 ,dat gaat hier prima.
mvg .

_________________
PA3HAW Nico 73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 okt 2017, 18:27 
Offline

Geregistreerd: 27 nov 2011, 08:40
Berichten: 22
Woonplaats: tilburg
ja ik gebruik ook de packet plug / gewoon alle kabels aangesloten achterop de ft1000mp
heb hem op usb staan packet ook geprobeerd maakt niks uit ,
zag wel vanmiddag toen ik een tune gaf op ft8 mode dat dan het lichtje van cw gaat branden van de microham 3
moet dit niet ptt zijn ? gaat gewoon in tune maar als ik een fluit signaal geef krijg ik pas vermogen
mvg


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 okt 2017, 09:56 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2016, 08:19
Berichten: 24
Woonplaats: Roermond-Swalmen
Als je de packet plug gebruikt moet je de yaesu ook op packet zetten ,
je zit dan wel in de lsb mode,maar dat kun je in het menu 8.6 veranderen.

Wat zijn de instellingen van het microham usb device programma, heb je een paar extra poorten aangemaakt?

Als je er niet uitkomt zal ik eens een paar screenshots plaatsen van mijn instellingen.

_________________
PA3HAW Nico 73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 okt 2017, 15:55 
Offline

Geregistreerd: 27 nov 2011, 08:40
Berichten: 22
Woonplaats: tilburg
ja oke staat weer op packet nu
in menu 8.6 kan je dat inderdaad veranderen daar ben ik al wat keer in geweest,
heb wel paar poorten open staan hier
mocht je tijd hebben maak eens wat screenshots ,hopelijk kom ik er dan wel uit mogelijk
mvg


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 okt 2017, 20:05 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2016, 08:19
Berichten: 24
Woonplaats: Roermond-Swalmen
Hallo, hier een paar screenshots (van het jtdx programma)

Zet de yaesu wel via menu 8.6 op packet usb

USER SETTING
(1) menu 8.6
(2) Draai met de sub vfo B knop naar node
(3) Draai met de vfo a knop naar pac. low
(4) draai met de vfo B knop naar easy set
(5) Draai met de vfo a knop naar sstv -u
(6) Enter
Nu zit je in packet usb met de user knop

gebruik hierna wel de user knop, De Yaesu geeft dan evengoed pac.lsb aan ,maar toch zit je in pac.usb Gebruik niet niet de pac.knop anders zit je in de pac.lsb mode. (hier bij mij gaat die dan wel op zenden maar geen power)

Haal de mic.er uit ,anders gaan de achtergrondgeluiden die de mic.opvangt mee doen ,en zet de knop van de mic.half open.

Vergeet ook niet het geluid van de gebruikte usb poort te regelen (Afspelen) ,niet te veel, power wordt dan minder maar ook niet te weinig anders geen power.

Maar zoals ik reeds eerder geschreven heb,gebruik ik die packet plug niet .(dan kan ik die yaesu gewoon op usb zetten)
ik ga met een verloop vanuit de packet plug v/d kabel naar de patch plug van de yaesu (1 en 2 trouwens niet 4, als ik naar het schema van de kabel kijk.)

succes


Bijlagen:
audio.JPG
audio.JPG [ 33.3 KiB | 167 keer bekeken ]
sound.JPG
sound.JPG [ 64.37 KiB | 167 keer bekeken ]
settings.JPG
settings.JPG [ 71.2 KiB | 167 keer bekeken ]
USB device router.JPG
USB device router.JPG [ 58.97 KiB | 167 keer bekeken ]

_________________
PA3HAW Nico 73
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling