Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 16 nov 2018, 14:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 23 feb 2010, 20:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 5058
Woonplaats: Aalst - Waalre
Ben in het bezit van een Comtech blikkie met een output van 200 mW.

Proefondervindelijk heb ik gemerkt dat de carrier van de audio (5,5 MHz.) na enige tijd verloopt. Het ding wordt natuurlijk warm en dus 'fiets' het vrijloop oscilatorretje vrolijk weg.

Iemand een oplossing om dit stabiel te krijgen? De video carrier loopt ook via een PLL circuit dus moet de audiocarrier ook stabiel te krijgen zijn.

Sjef, PE5PVB heeft de carriers helemaal losgegooid en een PLL baseband modulator gebruikt. Dat zou ook nog een oplossing zijn natuurlijk.

Iemand nog een idee?

Rick

Comtech blikje:
Afbeelding

Gemonteerd op deze print:
Afbeelding

Bron: www.lechner-cctv.de

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 feb 2010, 10:36 
Offline

Geregistreerd: 28 apr 2008, 08:41
Berichten: 95
Woonplaats: Eindhoven
Heej,

Zo'n ding heb ik ook. Helaas kreeg ik daar geen beeld mee neergezet afgelopen JOTA :(
Ik verdenk eigenlijk het blikje al..

Is er misschien de mogelijkheid dat jij mijn print een keer probeerd?

Paul

_________________
JO21RL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 feb 2010, 17:30 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 5058
Woonplaats: Aalst - Waalre
PA5PT schreef:
Heej,

Zo'n ding heb ik ook. Helaas kreeg ik daar geen beeld mee neergezet afgelopen JOTA :(
Ik verdenk eigenlijk het blikje al..

Is er misschien de mogelijkheid dat jij mijn print een keer probeerd?

Paul

Geen probleem alleen heb ik hier geen ATV antenne mogelijkheden. Ik woon in het centrum van Valkenswaard. Wel woont hier vlakbij PA4DAN met een pracht van een Spectrum Analyzer (zie hij kan lenen van QRL van pa HI).

Maar heb je de 200 mW versie of de 10 mW? Da's nogal een verschil met wel of geen beeld. Ik had met JOTA vanuit Aalst-Waalre een perfect plaatje namelijk. Ruisvrij.

Rick

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 maart 2010, 15:16 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 634
Woonplaats: Oisterwijk
Rick,

Je kunt beter een losse baseband modulator nemen aangezien die onboard pre-emhpasis ook niet geweldig is. Ik heb nog wel wat schema's van een PLL gelockte audio carrier, stelt niet zoveel voor.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 maart 2010, 11:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2010, 14:45
Berichten: 3739
Woonplaats: JO20VV
Kun je er niet een 5.5MHz xtalletje in zetten ?
Is trouwens wel erg veel 200mW, ik neem aan dat die dingen oorspronkelijk bedoeld zijn om op je TV aan te sluiten,

_________________
Niet gehinderd door enige kennis van zaken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 maart 2010, 12:00 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 634
Woonplaats: Oisterwijk
Hmm... Probeer eens 75kHz zwaai te maken met een kristaloscillator op zo'n lage frequentie??


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 maart 2010, 13:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2010, 14:45
Berichten: 3739
Woonplaats: JO20VV
Ahhh ja idd, nog ff niet aangedacht. geen verstand van TV, zoiets bezit ik nl. niet.

_________________
Niet gehinderd door enige kennis van zaken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 maart 2010, 16:58 
Een base band modulator maken?
Audio wat hoorbaar aan de sjouw gaat, lijkt me niet echt goed.
Maar kijk ook naar de print, prijs, dan mag je blij zijn dat het een beeld geeft.
Een instapper zeg maar :D
Loop je tegen de beperkingen aan, dan wat anders gaan gebruiken.


Omhoog
  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 maart 2010, 00:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 5058
Woonplaats: Aalst - Waalre
coolepascal schreef:
Kun je er niet een 5.5MHz xtalletje in zetten ?
Is trouwens wel erg veel 200mW, ik neem aan dat die dingen oorspronkelijk bedoeld zijn om op je TV aan te sluiten,

Ja ze zijn toch 200 mW.

Het is een minder gebruikelijke FM2350TSIMP Comtech blikje.
http://f5ad.free.fr/Docs_Composants/fm2350tsimp.pdf

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 maart 2010, 00:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 5058
Woonplaats: Aalst - Waalre
PE5PVB schreef:
Rick,

Je kunt beter een losse baseband modulator nemen aangezien die onboard pre-emhpasis ook niet geweldig is. Ik heb nog wel wat schema's van een PLL gelockte audio carrier, stelt niet zoveel voor.

He Sjef,

Alles goed??

Lang geleden zeg!

Kun je mij die info eens sturen? We moeten volgende JOTA wel een goed audiosignaaltje neerzetten ;-)

Rick

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 maart 2010, 22:32 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 634
Woonplaats: Oisterwijk
Ha die Rick,

Kijk eens bij King Communication...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2010, 19:06 
Offline

Geregistreerd: 28 apr 2008, 08:41
Berichten: 95
Woonplaats: Eindhoven
PE2AAB schreef:
Maar heb je de 200 mW versie of de 10 mW? Da's nogal een verschil met wel of geen beeld. Ik had met JOTA vanuit Aalst-Waalre een perfect plaatje namelijk. Ruisvrij.

Rick


Blijkbaar de 10mW versie, en dan ook nog eens een die niet werkt :(
Nu heb ik een werkende, dat beloofd wat voor de JOTA :D

_________________
JO21RL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 mei 2010, 21:37 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 634
Woonplaats: Oisterwijk
Rick,

Check deze eens: http://www.tweedehands.nl/zendamateur/n ... 08933.html

Is ook kant en klaar te koop voor 100 piek.
Vergeet niet de video preemphasis uit te schakelen in je comtech blikkie.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling