Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 jul 2018, 12:09

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 28 apr 2018, 20:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3597
Woonplaats: JO22NB
Misschien dat mijn vraag niet in de goede groep staat maar dan verneem ik het wel.

Voor ATV wil ik mijn CANON A570 IS camera als videobron gebruik. Een foto gemaakt met deze foto heb ik al als uitgezonden plaatje gezien.

Maar nu wil ik het volgende:
Een plaatje gemaakt op de pc vervolgens op de SD kaart zetten om zodoende uit te zenden. Het gemaakte plaatje geef ik een naam van een foto die ik met de camera heb gemaakt. Ongeveer dezelfde resolutie.

SD kaart in de camera en op het schermpje bekijken. Helaas krijg ik dan de melding "invalid format". Ondanks dat het ook .JPG is.

Denk ik te simpel dat dit kan? Waar gaat het fout? Is dit op te lossen?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 28 apr 2018, 22:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 618
Woonplaats: Dronten
JPG is een verzameling van verschillende formaten die ieder een eigen compressie methode hebben, ik denk dat het daarom fout gaat. Ik weet niet precies wat je wilt doen maar ik heb het idee dat software op een pc meer formaten kent en dat je op die manier het ene formaat kan lezen en op een ander formaat weer schrijven?

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 28 apr 2018, 23:10 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2241
Woonplaats: JO21XX
Lees ‘m anders eens in in de gratis photoshop-> the Gimp, en sla ‘m op als jpg. Of gebruik een screengrabprogramma om een grab op te slaan als jpg.

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 06:53 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4043
Woonplaats: Kampen
Je wilt een jpg-bestand op het sd-kaartje van een Canon camera zetten en dat
plaatje bekijken op de camera? Dat gaat niet lukken, denk ik. Die camera's zijn daar
heel precies in en hebben ook een eigen systeem om dingen bij te houden...

Een foto uit de camera halen, kwart slag draaien en weer terugzetten gaat bij
veel camera's al fout. Daar kan Gimp volgens mij ook niets aan veranderen.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 07:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3597
Woonplaats: JO22NB
Iedereen tot nu toe bedankt voor het meedenken.

Inmiddels ben ik een stap verder, na een tip.
Het originele plaatje in Paint geopend en mijn testbeeld ingelezen. Op de camera zie ik nu het testbeeld maar nog veel te klein. Is in ieder geval iets meer dan ik tot nu toe had. De melding "invalid format" staat er nog steeds bij.

Ik ga ook naar het programma Gimp kijken.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 07:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4953
Woonplaats: Aalst - Waalre
Tjeerd,

Is het bestandje uit dit topic iets voor je betreft testbeeld?
viewtopic.php?p=111977#p111977

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 09:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3597
Woonplaats: JO22NB
Rick,

Een bestand heb ik al. Waar het nu nog omgaat is dit op de SD kaart te krijgen zodat mijn camera denkt dat het een gemaakte foto is.


Bijlagen:
Testbeeld PA3GNZ JO22NB 640 x 480.jpg
Testbeeld PA3GNZ JO22NB 640 x 480.jpg [ 37.94 KiB | 648 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 09:14 
Offline

Geregistreerd: 02 sep 2006, 22:52
Berichten: 159
Woonplaats: Milheeze
Misschien kun je met IrfanView het .jpg plaatje bewerken / opslaan, zodat de camera het gaat zien als een "eigen" plaatje.

Op mijn Canon EOS400D staat het plaatje als een .jpg op de CF kaart, maar dat is een wat oudere camera inmiddels.

_________________
73
Harry
PE5HV NL6594


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 09:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4953
Woonplaats: Aalst - Waalre
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Rick,

Een bestand heb ik al. Waar het nu nog omgaat is dit op de SD kaart te krijgen zodat mijn camera denkt dat het een gemaakte foto is.

Ah. Ik dacht dat je een uitzendbron zocht. Daar is de PC met een programma en een videokaart met extra uitgang geschikt voor.
Ik snap je dilemma met de camera wel. Heb een Nikon en had ook een probleem met een extern aangepaste foto. Dat lukte me ook niet.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 12:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3597
Woonplaats: JO22NB
Met de tip van Harry ga ik ook aan de gang.

Rick, ik wil het station portable maken dus een pc als bron is voor mij geen optie.

Nu zie ik via Ebay ook kaartlezers met een video out. Heeft iemand hier ervaring mee?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 12:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4953
Woonplaats: Aalst - Waalre
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Met de tip van Harry ga ik ook aan de gang.

Rick, ik wil het station portable maken dus een pc als bron is voor mij geen optie.

Nu zie ik via Ebay ook kaartlezers met een video out. Heeft iemand hier ervaring mee?

Een Raspberry Pi zou ook nog kunnen. Die heeft ook een ‘Video Out’.

PA3HCM heeft daar bijvoorbeeld een uitleg van gemaakt. http://www.pa3hcm.nl/?p=248

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 apr 2018, 21:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3597
Woonplaats: JO22NB
Ik heb het voor elkaar. :D

Na verschillende programma's en methodes te hebben geprobeerd gooide ik vanmiddag even de handdoek in de ring. Een pauze om later weer fris te kunnen denken.

De oplossing.
- Ik heb foto's genomen met een resolutie van 3072 x 2304, het testbeeld gaf ik ook deze resolutie.
- De foto van de camera geopend in Paint.
- Via de optie "Plakken uit" het testbeeld ingelezen.
- Als laatste de foto opslaan en kaartje terug in de camera.

Iedereen hartelijk dank voor het meedenken.


Bijlagen:
Image00001.JPG
Image00001.JPG [ 39.33 KiB | 522 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling