Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 feb 2017, 00:15

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 09 maart 2015, 19:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3338
Woonplaats: JO22NB
Het lijkt mij interessant om wat met ATV ontvangst te gaan doen en ben daarom spulletjes aan het verzamelen.

Inmiddels een JVC monitor op de plank staan en een LNB voor ontvangst van 3cm signalen.

Als satelliet tuner heb ik een Satmaster image 1000 "op de kop getikt". Helaas vind ik er geen handleiding van. Iemand deze in bezit if is het vrij universeel allemaal?


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: Achterkant tuner
226417323_2-analoge-sat-ontvanger-nieuw-atv.jpg
226417323_2-analoge-sat-ontvanger-nieuw-atv.jpg [ 42.83 KiB | 1579 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: Voorkant tuner
226417323_1-analoge-sat-ontvanger-nieuw-atv.jpg
226417323_1-analoge-sat-ontvanger-nieuw-atv.jpg [ 40.67 KiB | 1579 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 maart 2015, 23:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4389
Woonplaats: Aalst - Waalre
Tjeerd,

Belangrijk voor je hem op een antenne aansluit; als je bijvoorbeeld een Bi Quad antenne gebruikt heb je feitelijk een electrische kortsluiting. Je antenne ingang op de ontvanger geeft 18V spanning waarmee normaal de LNB wordt gevoed. Deze moet worden uitgeschakeld of ontkoppeld alvorens een antenne aan te sluiten. Oude Amstrad ontvangers gingen er anders behoorlijk van roken.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 maart 2015, 08:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3338
Woonplaats: JO22NB
Bedankt voor de tip Rick.

Ik was deze aanbeveling al tegen gekomen en ga er voorzichtig mee om. :wink:

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 maart 2015, 09:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4389
Woonplaats: Aalst - Waalre
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Bedankt voor de tip Rick.

Ik was deze aanbeveling al tegen gekomen en ga er voorzichtig mee om. :wink:

Aan de afstandsbediening te zien lijkt het ding behoorlijk op een Echostar ontvanger zoals ik hem heb. In deze ontvanger zit een simpele jumper waarmee je de 18V in en uit kunt schakelen. Ik heb deze jumper met een schakelaar naar de achterkant van de ontvanger gewerkt. Als ik namelijk een voorversterker aansluit is de 18V weer benodigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om de 18V via de afstandsbediening in het menu uit te zetten. LNB power OFF o.i.d.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 maart 2015, 09:06 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3338
Woonplaats: JO22NB
Rick,

Een afstandsbediening heb ik er niet bij. Hopelijk lukt het ook om de ontvanger zonder afstandsbediening te gebruiken.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 maart 2015, 10:25 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2057
Woonplaats: JO21XX
Je kan bij de Action voor een paar euro een universele afstandsbediening kopen. Wordt een beetje zoeken, maar uiteindelijk kan je 'm dan wel bedienen denk ik.

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 maart 2015, 10:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3338
Woonplaats: JO22NB
PA3BAS schreef:
Je kan bij de Action voor een paar euro een universele afstandsbediening kopen. Wordt een beetje zoeken, maar uiteindelijk kan je 'm dan wel bedienen denk ik.


Dank voor de tip.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2015, 18:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3338
Woonplaats: JO22NB
Even een update over het genoemde apparaat.

Verkoper reageerde niet meer op mijn mail, afstandbediening en adapter ontbraken in de verpakking.

Na wat uitzoeken weet ik hoeveel spanning er op kan zetten. Dit gedaan, helaas geen leven in het apparaat.
De eerste miskoop via internet van mij. Hopelijk ook de laatste. :D

Inmiddels een andere gevonden, voor nog minder geld. Deze is compleet en werkt, op het eerste gezicht. Nu alles aan elkaar knopen voor ATV ontvangst.

Wordt er op 23cm nog analoog uitgezonden?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2015, 19:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4389
Woonplaats: Aalst - Waalre
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Even een update over het genoemde apparaat.

Verkoper reageerde niet meer op mijn mail, afstandbediening en adapter ontbraken in de verpakking.

Na wat uitzoeken weet ik hoeveel spanning er op kan zetten. Dit gedaan, helaas geen leven in het apparaat.
De eerste miskoop via internet van mij. Hopelijk ook de laatste. :D

Inmiddels een andere gevonden, voor nog minder geld. Deze is compleet en werkt, op het eerste gezicht. Nu alles aan elkaar knopen voor ATV ontvangst.

Wordt er op 23cm nog analoog uitgezonden?

Er wordt nog wel uitgezonden op 23cm ATV. PI6EHV op 1280.
Maar PI6ATV heeft alleen een analoge uitgang op 3cm helaas. Dus die kun je niet ontvangen.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2015, 19:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3338
Woonplaats: JO22NB
PE2AAB schreef:
Er wordt nog wel uitgezonden op 23cm ATV. PI6EHV op 1280.
Maar PI6ATV heeft alleen een analoge uitgang op 3cm helaas. Dus die kun je niet ontvangen.


Rick,

Via de PI6ATV website heb ik enige weken geleden een omgebouwde LNB gekocht. Hiermee moet het mogelijk zijn om het analoge 3cm signaal te kunnen ontvangen.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2015, 22:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4389
Woonplaats: Aalst - Waalre
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
PE2AAB schreef:
Er wordt nog wel uitgezonden op 23cm ATV. PI6EHV op 1280.
Maar PI6ATV heeft alleen een analoge uitgang op 3cm helaas. Dus die kun je niet ontvangen.


Rick,

Via de PI6ATV website heb ik enige weken geleden een omgebouwde LNB gekocht. Hiermee moet het mogelijk zijn om het analoge 3cm signaal te kunnen ontvangen.

Ja dat klopt. Met een geschikte LNB komt dat goed. Die kun je op de sat ontvanger aansluiten.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 mei 2015, 17:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3338
Woonplaats: JO22NB
Even een update.

Vanmiddag heb ik wat leven in de satmaster gezien. Het indrukken van de 2 knoppen op het front gaf de mogelijkheid in een menu te komen.
Waarschijnlijk is dit een van de eerste sattuners, de LNB frequentie staat standaard op 10 GHz en is niet te wijzigen.

Omdat tuner verre van compleet is en, ik er geen leven in kreeg, was er al een andere tuner gevonden. Deze functioneerde vrijwel gelijk op 23cm. Helaas hadden we geen analoog 3cm signaal tot onze beschikking om in de tuner combinatie met de omgebouwde LNB te testen.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling