Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 apr 2019, 11:33

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 31 aug 2018, 18:19 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 653
Woonplaats: Oisterwijk
Hi,

Sinds kort ben ik met Eagle aan het spelen, maar zit nog met een vraag. Hoe kan ik een soldeerpad langs de rand van de PCB maken, zodat deze bijvoorbeeld in een blikje kan worden gesoldeerd?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 aug 2018, 19:25 
Offline

Geregistreerd: 21 maart 2015, 19:42
Berichten: 954
Woonplaats: Lelystad
In ultiboard heel eenvoudig. Maak een component aan met een bepaald pad formaat, en leg een aantal van die pads achter elkaar.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 aug 2018, 19:42 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 653
Woonplaats: Oisterwijk
Ja, dat kan met Eagle ook. Maar ik weet niet of dat de enige methode is.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 aug 2018, 20:15 
Offline

Geregistreerd: 21 maart 2015, 19:42
Berichten: 954
Woonplaats: Lelystad
Een andere omslachtiger methode is de print kopieren, banen verwijderen, extra baan rondom de print en die als soldeermasker gaan gebruiken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 sep 2018, 07:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1474
Woonplaats: Brunssum
Ik gebruik zelf Sprint Layout, maar kun je in de vier hoeken een soldeerpad zetten,
en dan die met een even dikke printbaan door verbinden ??

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 sep 2018, 10:10 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 356
Woonplaats: Breda
Een polygoon tekenen en dat vullen? Zo deed ik dat vroeger met Layo1 in DOS.

Zoiets maar dan net andersom. https://www.youtube.com/watch?v=9Q3fvy0Xim0

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 sep 2018, 17:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 nov 2010, 18:00
Berichten: 701
Woonplaats: Amsterdam
Ik had een zelfde soort probleem met Eagle toen ik langwerpige pads wilde hebben om flappies in te solderen van een TV tuner blikkie. Kwam er destijds niet uit maar ik denk dat je een langgerekte via moet maken (even aannemend dat je een dubbelzijdige print wil maken) in de desbetreffende layer. Ik heb dat dus nog nooit succesvol gerealiseerd. Maar als je een via maakt met maar één kant zou je er moeten zijn. Of je tekent een via op de rand van de print. Weet alleen niet of je printboer dat leuk vind.

Tjerk, 9ZZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 sep 2018, 19:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 747
Je kan een polygon tekenen die noem je tevens GND, maar dan als Tstop of Tcream layer dacht ik.

Je kan het heel mooi testen als je de DRU files van Seeedstudio inlaadt: http://support.seeedstudio.com/knowledg ... guidelines

Dan kan je de gerbers op deze pagina inladen: https://www.seeedstudio.io/fusion_pcb.h ... ccQAvD_BwE

Dan kan je perfect zien hoe soldeer/lak/via's er uit komen te zien.

_________________
73' Björn de PD5DJ
https://www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 sep 2018, 22:44 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 653
Woonplaats: Oisterwijk
Bjorn,

Die ingeving had ik vanmiddag ook, zal het binnenkort eens proberen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 sep 2018, 10:07 
Offline

Geregistreerd: 21 maart 2015, 19:42
Berichten: 954
Woonplaats: Lelystad
Maar waarom maak je geen shape van een blikrand. Zo doe ik dat in ulti. Met een SMD pad, die ik zelf kan definiëren.
Of kan je geen shapes maken in Eagle ??


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 sep 2018, 05:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 nov 2010, 18:00
Berichten: 701
Woonplaats: Amsterdam
Dat kan welzeker. Of een polygon maken. Vooral met enkelzijdige print een prima oplossing. Je maakt een shape op de rand, vult deze in, klaar.

Tjerk, 9ZZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling