Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 jun 2019, 04:01

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: FreqEZ banddecoder so2r
BerichtGeplaatst: 06 jan 2019, 15:00 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1261
Woonplaats: Zuidbroek
Ik zocht al een tijdje om een goedkope so2r schakeling, maar de meesten zijn vrij prijzig.

Enige tijd geleden heb ik een 1 to 6 antenneschakelaar gebouwd om automatisch antennes om te schakelen
.
Dat werkt echter maar met 1 transceiver.

Toen kwam ik een heel simpele schakeling tegen van K8UT die via transceivers, N1MM of DX-Lab 16 relais onafhankelijk of gelijktijdig, of gecombineerd kan schakelen.
Je kunt dus antennes, eindtrappen, filters, RX antennes en combinaties schakelen.

Het werk via UDP signalen uit N1MM met een monitor programma op de PC en een schakelprogramma op een RaspberryPI.
Totale kosten nog geen €100,-

Ik heb nog nooit zo´n leuk en eenvoudig projectje gezien.

http://hamprojects.info/freqez/

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jan 2019, 20:30 
Offline

Geregistreerd: 01 dec 2015, 10:02
Berichten: 107
Bedankt Kees voor de info,leuk ontwerp !
Ik zie een groot aantal kleine relais
Ik vermoed dat je aan dit kastje nog u QRO relais moet verbinden naar je verschillende antennes ?
Want deze relais kunnen ongetwijfeld geen vermogen aan ?
Dan kost het netjes,toch ietjes meer dan 100 euro hi ...
Vraag me ook af of dit bijvoorbeeld ook bruikbaar is voor Hamradio Deluxe en een Elecraft K2 zenderke
Want ik zoverre ik weet heeft de K2 toch geen ouptut bandschakel signalen per frequentie band enkel een pseudo standaard RS232 poort.
Die RS232 is wel bruikbaar voor de K2 te bedienen met HRD en N1MM+ dat heb ik al gelezen.
Groeten Jan .


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2019, 10:18 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1261
Woonplaats: Zuidbroek
Hallo Jan,

Je moet inderdaad via die relais andere relais aansturen, ze zijn volgens mij ook niet geschikt om direct HF te schakelen.

De K2 moet je ook kunnen aansturen, omdat hij de frequentie en antennes via N1MM via tcp/udp doorkrijgt.

Ik gebruik zelf een Raspberry PI zero, die kost maar €10,- en de relais 2 maal €8,- dus het kan wel goedkoper.

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 apr 2019, 10:52 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1261
Woonplaats: Zuidbroek
Bijlage:
switch.jpg
switch.jpg [ 204.44 KiB | 177 keer bekeken ]
Bijlage:
wifi switch.jpg
wifi switch.jpg [ 219.27 KiB | 177 keer bekeken ]
Bijlage:
freqez.jpg
freqez.jpg [ 142.38 KiB | 177 keer bekeken ]
Na veel overleg met k8ut, blijkt dat je echt een raspberry b+ moet hebben met voldoende geheugen.

Het werkt nu perfect.

Ik had eerst de standaard relais gebruikt door de coax hierop direct aan te sluiten, maar dat ging goed tot 100 W.

Daarna heb ik de 6*2 switch gebouwd van remote QTH.com en ik kan nu makkelijk 1kW schakelen (niet tijdens zenden ;-).

Ik heb nu een ft900 en een k3 die ik gelijktijdig kan gebruiken.

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling