Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 26 jun 2017, 13:08

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 13:47 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1171
Woonplaats: Zuidbroek
Ik heb een k150 pic programmer die het niet meer doet omdat de drivers niet onder windows werken met een chinese pl2303 chip.

Omdat ik een PIC moest programmeren heb ik van alles geprobeerd, ook op een oude Vista machine maar niets hielp. :(

Uiteindelijk kwam ik op het idee om een usb serial kabel te gebruiken. :!:

De PIC16F128 op de programmer heeft een rx en tx uitgang (pen 7 en 8).

Ik heb de RX en TX (pen 2 en 3 op de db9) aangesloten op 7 en 8 van de pic16f128 op de print en massa (pen 5 db9) en de 5 volt van de USB op Vdd van de programmer.

En het werkt! :D

Kees pa5cw


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 15:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1196
Woonplaats: Brunssum
Hallo Kees.

Dat is mooi dat ze de Rx Tx uitgang van de aanwezige USB-SER chip naar de DB9 socket hebben uitgevoerd...

Normaal zit er een FT232 chip van FTDI op dat board.

Bijlage:
K150-USB-PICprogrammer.png
K150-USB-PICprogrammer.png [ 115.18 KiB | 636 keer bekeken ]

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 16:08 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 574
pa5cw schreef:
die het niet meer doet omdat de drivers niet onder windows werken met een chinese pl2303 chip.


Misschien is dat zo bij jouw programmer, maar als je deze instructies volgt werkt het prima:
http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php

Mijn K150 clone met PL2303HX en UV-5R kabel met PL2303TA doen het prima op win xp en 7 64b.
Soms heeft windows wel moeite om de juiste com poort te vinden, als je hem dan expres de verkeerde laat zoeken, is hij daarna snel in beeld.

Verder gebruik ik nog wat CG340 en FTDI drivers op dezelfde PC's geen probleem.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 18:48 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1171
Woonplaats: Zuidbroek
pa0ejh schreef:
Hallo Kees.

Dat is mooi dat ze de Rx Tx uitgang van de aanwezige USB-SER chip naar de DB9 socket hebben uitgevoerd...

Normaal zit er een FT232 chip van FTDI op dat board.

Bijlage:
K150-USB-PICprogrammer.png


Hi Egbert,

Dat heb ik zelf gemaakt omdat de cloon pl2303 door de drivers geblokkeerd wordt.

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 18:54 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1171
Woonplaats: Zuidbroek
Radioot schreef:
pa5cw schreef:
die het niet meer doet omdat de drivers niet onder windows werken met een chinese pl2303 chip.


Misschien is dat zo bij jouw programmer, maar als je deze instructies volgt werkt het prima:
http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php

Mijn K150 clone met PL2303HX en UV-5R kabel met PL2303TA doen het prima op win xp en 7 64b.
Soms heeft windows wel moeite om de juiste com poort te vinden, als je hem dan expres de verkeerde laat zoeken, is hij daarna snel in beeld.

Verder gebruik ik nog wat CG340 en FTDI drivers op dezelfde PC's geen probleem.


Ik heb windows Vista en Windows10 32 EN 64, maar dat is me niet gelukt: error 10

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 07:47 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1171
Woonplaats: Zuidbroek
Jammer dat ik die tip niet eerder gevonden heb, tnx.

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 apr 2017, 19:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 2850
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
Je zou ook de PiCKit3 van Microchip kunnen overwegen. Je krijgt bij de (usb) programmer ook de nodige software bij geleverd en is de disk kaduuk, kun je het zo van internet downloaden.
Deze programmer heeft ook nog eens de mogelijkheid om zonder een PC een PIC te kunnen programmeren, zolang deze PIC in het circuit zit en van spanning (5V) is voorzien. ICSP-voorziening is hier wel een voorwaarde (ICSP = In Circuit Serial Programming)

- Bedugger in gebouwd (inc. de nodige software op CD)
- ICSP programming
- Gratis (!!) MPLab compiler op CD (of download)
- Werkt prima onder 64 bit omgeving
- Geen FTDI chip gedoe (een Microchip PIC in de programmer handelt de USB communicatie af)

Nadeel: het is geen programmer waarbij je de PIC uit de schakeling moet halen om te programmeren zoals bijvoorbeeld bij EPROMS nodig is.

Afbeelding
Zeker een aanrader als je meer met PIC's gaat stoeien.

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 apr 2017, 21:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 527
Woonplaats: JO21tv
PE1PQX schreef:
Nadeel: het is geen programmer waarbij je de PIC uit de schakeling moet halen om te programmeren zoals bijvoorbeeld bij EPROMS nodig is.


Dit snap ik niet ? Je vind het een nadeel dat je de PIC niet uit een schakeling hoeft te halen ?? ik zie dat als een gigantisch voordeel. En je als je dat wil de PIC er nog steeds uit trekken en op een breadbordje programeren, maar waarom zou je dat willen levert geheid kromme poten op, lekker laten zitten en ICSP programeren

Ik heb zelf de PICKIT2 (de 3 bestond toen nog niet) het is inderdaad een erg prettige programmer.

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 apr 2017, 21:47 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 574
pa5cw schreef:
Jammer dat ik die tip niet eerder gevonden heb, tnx.

Kees



Graag gedaan :D


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 apr 2017, 21:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 2850
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
Nadeel: omdat niet iedere schakeling een ICSP aansluiting heeft.

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 apr 2017, 22:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 527
Woonplaats: JO21tv
PE1PQX schreef:
Nadeel: omdat niet iedere schakeling een ICSP aansluiting heeft.


Dan trek je de PIC eruit en steekt m in een breadboardje en programeert 'm daar, ik zie hierin geen nadeel van de PICKIT3.

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 apr 2017, 09:40 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 16:19
Berichten: 273
Woonplaats: Arnhem
dat werkt prima idd

Over SMD PIC moet je iets langer nadenken Hi

Wilko


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [bot] en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling