Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 30 mei 2017, 10:22

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 50 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 14:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 feb 2011, 15:09
Berichten: 63
Woonplaats: Brugge
Beste OM's

Ik ben een vhf transceivertje aan het bouwen op basis van een Dorij DRA818V Vhf-transceivermodule, een Arduino Uno en een 2,8" tft touch schermpje.
De gehele bediening (kanaalkeuze/vfo/squelch/volume enz.) gaat via het touchscherm.
De software is geschreven, alles werkt : Alleen het instellen van het audiovolume doet het niet.
De datastring zoals beschreven in de docu vertrekt van de Uno naar de DRA818V maar daarop reageert de module niet.
In mijn programma ziet dit er als volgt uit.

void SendAFgain() // SEND volume to DAR818V
{
Serial.print("AT+DMOSETVOLUME=");
Serial.println(volume);
}

Ik zoek OM's die ook met de DRA818V iets hebben opgezet en me eventueel verder kunnen helpen.
Hieronder een foto van de schermopbouw.


Bijlagen:
IMG_2205_mini.jpg
IMG_2205_mini.jpg [ 43.79 KiB | 3410 keer bekeken ]

_________________
Vy 73

Jean Marie ( ' Jan ' )
ON3JMD

Nothing worth doing is easy
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 14:48 
Offline

Geregistreerd: 06 sep 2013, 10:09
Berichten: 139
Woonplaats: JO22md
Beste OM,

Een oplossing heb ik niet, maar ik ben wel geïnteresseerd in de hele sturing die je gemaakt hebt.
Ik heb nl recent het idee opgevat om een Modulaire HF set te maken waarbij de sturing plaats moet vinden via een arduino.

Heb je misschien een website waarop je het e.a. beschreven hebt? Want het ziet er zeer interessant uit.

_________________
73's,

Wijnand - PD5WL - JO22md

TX/RX : FT-817, TS-700G, DJ-596 MkII, Condor 16 / 3000, Ultimate 3, 2m DIY TX, 23cm ATV TX
RX: Yaesu FRG-7700, 13cm ATV RX
Ant. : Comet CX-903, 10el Yagi, 23cm yagi 36 elm,
DIY Ant.: Dipole 10M band, 40m Inverted V, J-Pole 2m, EndFed 10/20/40, 13cm Dish, Active HF Antenna.
On the shelf : 2m kruisyagi, Kathrein 70cm rondstraler, 4 el. yagi 145Mhz, G5RV Junior, Longwire 9:1 unun, 23cm Yagi 35elm, 13cm yagi 8 elm. & Outback 1899.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 15:02 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2084
Woonplaats: JO21XX
Misschien niet het volume als een numerieke maar als een alfanumerieke waarde sturen?


void SendAFgain() // SEND volume to DAR818V
{
Serial.print("AT+DMOSETVOLUME=");
Serial.println(char(volume));
}


Opbouw en complete sketch ben ik ook wel nieuwsgierig naar! Ziet er goed uit hoor!

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 15:30 
Offline

Geregistreerd: 06 feb 2013, 10:22
Berichten: 341
Mocht dat niet werken zou ik gewoon een vaste waarde laten sturen, als test uiteraard. Dan weet je gelijk waar je het moet zoeken. Je gebruikt neem ik aan meer AT commando's, die op exact dezelfde manier gescript zijn? Dat we het daar niet hoeven zoeken dus.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 18:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1196
Woonplaats: Brunssum
Volgens de Datasheet is het commando: AT+DMOSETVOLUME=x <CR><LF>

Jij stuurt eigenlijk niets, want x ontbreekt, je moet het volume eerst aan een
variabele toekennen, en dan die variabele als ' x ' in bovenstaand commando meesturen.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 19:03 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2084
Woonplaats: JO21XX
Wat jij 'x' noemt is bij hem de variabele 'volume'. Zo te zien een numerieke variabele, maar hij wordt wel gestuurd.

We zien niet hoe en of deze variabele wordt gedefinieerd, maar het is maar een stukje programma...

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 19:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 feb 2011, 15:09
Berichten: 63
Woonplaats: Brugge
Bedankt voor de reactie allemaal

PD5WL Wijnand

Ik maak zodra ik kan een toonbare schets/schema van het geheel, e.a. kan dan voor jou misschien als inspiratie dienen.

PA3BAS en Egbert PA0EJH

void SendAFgain() // SEND volume to DAR818V
{
Serial.print("AT+DMOSETVOLUME=");
Serial.println(volume);
}

De variabele 'volume' is in het begin van het programma gedefinieerd als integer ( int volume = 1;) op dezelfde manier als voor de squelch (int squelch = 3;) ( de waardes 1 en 3 zijn startwaardes na opstart ).
De squelchinstelling werkt wel perfekt.

_________________
Vy 73

Jean Marie ( ' Jan ' )
ON3JMD

Nothing worth doing is easy


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 19:31 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2084
Woonplaats: JO21XX
Bouw 'volume' eens om naar alfanummeriek. Let ook even of er juist wel, of juist niet een spatie tussen moet...

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 19:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1196
Woonplaats: Brunssum
Hallo Jean Marie.

Probeer dan eens Serial.println("AT+DMOSETVOLUME=(volume)");

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2016, 09:43 
Offline

Geregistreerd: 06 feb 2013, 10:22
Berichten: 341
pa0ejh schreef:
Hallo Jean Marie.

Probeer dan eens Serial.println("AT+DMOSETVOLUME=(volume)");


Zou dat niet dit moeten zijn?
Code:
Serial.println("AT+DMOSETVOLUME="+volume);


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2016, 10:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 feb 2011, 15:09
Berichten: 63
Woonplaats: Brugge
De code die naar de DRA verzonden wordt ziet er als volgt uit :

void SendData() // SEND DATA TO DRA818V

{
Serial.print("AT+DMOSETGROUP=");
Serial.print(bandwith); // 0 of 1 = 12,5 of 25kHz
Serial.print(",");
Serial.print(ftx,4); // TX frequentie
Serial.print(",");
Serial.print(frx,4); // RX frequentie
Serial.print(",");
Serial.print(txctcss);
Serial.print(",");
Serial.print(squelch);
Serial.print(",");
Serial.println(rxctcss);
}

void SendAFgain() // SEND volume to DAR818V

{
Serial.print("AT+DMOSETVOLUME=");
Serial.println(volume);
}

De syntax moet volgens mij kloppen want de routine SendData() werkt wel.
Of zie ik dat verkeerd ???

_________________
Vy 73

Jean Marie ( ' Jan ' )
ON3JMD

Nothing worth doing is easy


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2016, 10:32 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2084
Woonplaats: JO21XX
Spieken:

https://github.com/darksidelemm/dra818

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2016, 10:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 518
Woonplaats: JO21tv
Hoewel ik in de pic processors zit en niet/weinig met arduino doe kan ik niet beoordelen of het serial.println wordt afgesloten met een: <CR><LF>
Dat verwacht de DRA818V namelijk wel. Het volume bereik is van 1-8. De module antwoord met 0 succes , 1 failed

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2016, 10:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1196
Woonplaats: Brunssum
Hallo Jean Marie.

Zoals het Data commando werkt, zou je zeggen dat de syntax klopt, vreemd dat het dan niet werkt...

Als je met Arduino werkt, zou je de Terminal kunnen aanzetten, dan zie je wat de output wordt...

Je stuurt eerst het Volume Commando, daarna pas de Waarde voor het Volume en dan CR LF
als de Module wacht tot er een CR LF komt, zou het moeten werken...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2016, 11:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1196
Woonplaats: Brunssum
Marcel,

serial.println sluit wel af met (CR) (LF) en serial.print doet dat niet.

Daardoor is het Commando pas compleet na een serial.println

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 50 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling