Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 jan 2017, 01:05

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 77 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 09 dec 2015, 19:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1162
Woonplaats: Brunssum
Hallo Maurits.

Aansluiten zoals je een Lineair zou aansluiten, moet toch wel ergens in je Manual beschreven staan.

Er moet ergens op je Set wel PTT uitgang aanwezig zijn, ik ken je Set helaas niet.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 dec 2015, 09:26 
Offline

Geregistreerd: 31 maart 2014, 10:45
Berichten: 198
Set is zoals ik schreef de Icom-7410.Zal de manuel eens grondig lezen alvast bedankt
73,
ON3MK
Maurits


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 dec 2015, 10:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1072
Woonplaats: Maastricht
Zo te zien is dit bus 7 of 8 van de 7410.

Have fun


Bijlagen:
tx ground icom (Small).bmp
tx ground icom (Small).bmp [ 907.55 KiB | 1632 keer bekeken ]

_________________
73' John

Bouwt Travelloop antennes voor 40-10m. http://pa-11019.blogspot.nl/
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 dec 2015, 15:57 
Offline

Geregistreerd: 31 maart 2014, 10:45
Berichten: 198
Heb ik gelezen in de manuel ,maar de ALC(send) zou gepaard moeten zijn met een linair .De X-Phase II werkt ook bij mij zonder linair ,als ik in transmissie ga TX .Output TX Icom naar X-Pase II TX/RX en dan uitgang Antenne .Als ik op de tafelmicrofoon druk brand het lampje van de X-Phaser II oranje .Ik hoor de relais klikken als ik druk zoals ik zei op de micro.Bij et tegenligend station treden geen bijgeluiden op of enige misvorming van mijn stem ,met de Phaser aan
73,
ON3MK
Maurits


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 dec 2015, 16:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1072
Woonplaats: Maastricht
De liniairsturing wordt gebruikt bij het ontwerp van PA0EJH om de relais direct aan te sturen. Jij hebt naar het schijnt een Duitse versie met hf vox , dan is de massasturing niet van toepassing.

_________________
73' John

Bouwt Travelloop antennes voor 40-10m. http://pa-11019.blogspot.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 dec 2015, 17:45 
Offline

Geregistreerd: 31 maart 2014, 10:45
Berichten: 198
Bedankt allen, voor de medewerking
73,
ON3MK
Maurits


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 aug 2016, 07:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 377
Woonplaats: Blanden JO20IT
Bij mij werkt het kastje van Hajé voor geen meter, ligt niet aan het product, maar aan het soort qrm dat men heeft denk ik. Spijtig , weeral enkele tientallen euro's weggegooid geld. :evil:
Is eventueel te koop voor 50 €, volledig in elkaar, in kastje met knoppen etc etc.

_________________
Elecraft K3S/100 - Kenwood TS480SAT | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 aug 2016, 22:27 
Offline

Geregistreerd: 05 jan 2012, 14:05
Berichten: 107
Woonplaats: Leeuwarden
ON5GM schreef:
Bij mij werkt het kastje van Hajé voor geen meter, ligt niet aan het product, maar aan het soort qrm dat men heeft denk ik. Spijtig , weeral enkele tientallen euro's weggegooid geld. :evil:
Is eventueel te koop voor 50 €, volledig in elkaar, in kastje met knoppen etc etc.


Is de QRM op je hulp-antenne wel sterk genoeg? Anders werkt het cancellen inderdaad niet of nauwelijks.

Jan PA8JDG


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 dec 2016, 09:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 23 mei 2013, 17:08
Berichten: 27
Woonplaats: Urk
Mogge vrienden, een paar weken geleden heb ik de noise cancellerkit van Radio Hajé ook aangeschaft omdat het hier af en toe de spuigaten uitloopt met de man-made-noise rond en in het huis. Met de Wellbrook loop in de tuin is het al een stuk beter geworden, maar de ergste storing heb ik vanaf zo'n 1600 kHz tot voorbij de 80 meter band.
Maandagavond heb ik de print geboord waarbij diverse boortjes het begaven. Lag niet aan de print, maar aan de boormeester 8) Vanmiddag hoop ik aan de gang te kunnen gaan met het solderen van de onderdelen. Onder één van de relais meen ik een draadbrugje te ontwaren, ik ben daar vrij zeker van, maar toch maar even een bevestiging vragen via het forum. Groeten Rein PA4URK.

_________________
Eet Noordzeevis, omdat het gezond en lekker is!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 dec 2016, 10:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1072
Woonplaats: Maastricht
Daar zit inderdaad een brug .

zie foto


Bijlagen:
xfase print.bmp
xfase print.bmp [ 307.27 KiB | 865 keer bekeken ]

_________________
73' John

Bouwt Travelloop antennes voor 40-10m. http://pa-11019.blogspot.nl/
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 dec 2016, 10:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 23 mei 2013, 17:08
Berichten: 27
Woonplaats: Urk
Bedankt John, ik laat wel via het forum weten wat de vorderingen en bevindingen van de kit zijn. Ben zelf erg benieuwd!

_________________
Eet Noordzeevis, omdat het gezond en lekker is!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 dec 2016, 21:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 okt 2010, 14:09
Berichten: 327
Woonplaats: JO22IW
ON5GM schreef:
Bij mij werkt het kastje van Hajé voor geen meter, ligt niet aan het product, maar aan het soort qrm dat men heeft denk ik. Spijtig , weeral enkele tientallen euro's weggegooid geld. :evil:
Is eventueel te koop voor 50 €, volledig in elkaar, in kastje met knoppen etc etc.


Ik gebruik er nu 2 , een voor de sdr en 1 voor de AOR .
Wat bij mij goed werkt is een miniwhip( op 5volt gevoed uit de X-Phaze) die ik hier in de shag heb hangen.
Deze onderdrukt al mijn storing van mijn eigen plasma tv en computer gereutel.
Zelfs werkt de gene die ik op de AOR gebruik prima met een telescoop spriet achter op de x-phaze van Haje.
De meeste QRM komt toch bij mij zelf vandaan en het stopcontact.
De truck is gewoon om de hulp antenne alleen het QRM te laten ontvangen.
Spoor je qrm op en plaats hier je hulp antenne dicht bij in de buurt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 dec 2016, 10:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1072
Woonplaats: Maastricht
Dat is in mijn situatie ook zo . Ik heb hierdoor een snelle manier van afstellen gevonden.

1 : zet de gain op 0 en de phase gain plus de phase in het midden.
2 : regel de phase gain af op minimale storing en ruis , doe dit ook met de phase en herhaal dit .
3 : draai de gain open tot het gewenste niveau.

De hulpantenne moet inderdaad zo goed mogelijk de storing ontvangen.

_________________
73' John

Bouwt Travelloop antennes voor 40-10m. http://pa-11019.blogspot.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 dec 2016, 21:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 23 mei 2013, 17:08
Berichten: 27
Woonplaats: Urk
Zover ben ik nog niet hoor 8) Moet mijn tijd een beetje verdelen tussen allerlei andere zaken. Ik wou dat ik radioamateur van beroep met een bovengemiddeld salaris was... Alle onderdelen op het varkensneus-spoeltje na zitten er nu op. Dat moet ik nog even goed uitvogelen: '...een doorhaal links en rechts is gelijk aan twee windingen...' zegt het schema. Hoe moet ik dat opvatten?

_________________
Eet Noordzeevis, omdat het gezond en lekker is!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 dec 2016, 09:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1072
Woonplaats: Maastricht
PA4URK schreef:
'...een doorhaal links en rechts is gelijk aan twee windingen...' zegt het schema. Hoe moet ik dat opvatten?


Elke doorgang wordt hier als 1 winding geteld. velen maken een fout door 2 doorhalen als 1 winding te zien waardoor de werking van de trafo verandert door teveel windingen en je te weinig wikkeldraad hebt HI. 8)

_________________
73' John

Bouwt Travelloop antennes voor 40-10m. http://pa-11019.blogspot.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 77 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling