Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 jan 2017, 14:15

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 16 aug 2007, 21:45 
Offline

Geregistreerd: 04 sep 2006, 18:08
Berichten: 53
Woonplaats: Roosendaal
Hoi medeamateurs,

Ik heb een Kenwood TS711E welke ik nog steeds naar tevredenheid gebruik.

Nu lees ik dat er steeds meer relais stations komen welke een subaudio toon nodig hebben om open te gaan.

Is hiervoor iets te bouwen, ik vraag me nl af of deze toon via de microfoon ingang is toe te voegen.

Iemand hier ervaring mee.

groetjes

Mario


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 16 aug 2007, 22:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 nov 2005, 16:17
Berichten: 127
Woonplaats: De Rijp
Dit is alleen mogelijk als de zeer lage frequenties niet te veel worden onderdrukt in de microfoonversterker.
Gewoon proberen om een lage toon via een weerstand bij te mengen.
Ik weet niet of je voor de subtoon een schakeling hebt, ik zelf gebruik een geprogrammeerde microcontroller voor dit doel.

_________________
Ton PA0 KLT
Lid van de VERON
en de BENELUX QRP CLUB
http://www.pa0klt.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 16 aug 2007, 22:52 
Offline

Geregistreerd: 26 aug 2005, 16:15
Berichten: 596
Woonplaats: Gasselternijveen
De meeste mensen zenden zo wie zo de tonen al uit :lol:
Ze horen het niet eens.
Dus, probeer te veel vermogen uit je voeding te halen, wedden dat het lukt?

Lage tonen, ik hoor ze wel, het uitzendenden station met zijn (vul zelf in), is zich er niet van bewust.
Daarom heeft PI3ZOD, de hele toon reeks benden de 200Hz gespert.
Niets komt op de uitgang door.
Tonen ook niet, heeft geen zin :idea:

Groeten,
Theo

_________________
Heb niets meer te vertellen, hoor en wederhoor.
Da die da


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 aug 2007, 03:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2005, 08:41
Berichten: 1235
Woonplaats: One Mile Beach NSW
De reactie van Theo is me totaal onduidelijk.... Wat heeft vermogen en de voeding hier nou mee te maken???? PI1ZOD is kennelijk een repeater die zonder sub-audible tonen ook open gaat.

In de VS is dit systeem al zeer lang in gebruik en ik heb gemerkt dat ook in de EU er meer van die repeaters komen.
Inderdaad hebben de meeste moderne VHF/UHF hand helds en transceivers dit al ingebouwd.

Voor sommige typen radio's is een sub-aud. unit los als accessory verkrijgbaar en tegenwoordig kun je het vrij gemakkelijk zelf maken met een programmeerbare micro - zoals al werd gemeld. Jaren gelden werden er kits of printjes in de amerikaanse magazines (QST en CQ) aangeboden. Misschien is er hier en daar nog een verkrijgbaar....

_________________
zenden is zilver.... luisteren is goud!
Kijk ook eens op mijn website of naar mijn andere hobby op Flickr


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 aug 2007, 07:06 
Offline

Geregistreerd: 26 aug 2005, 16:15
Berichten: 596
Woonplaats: Gasselternijveen
vk2gwk schreef:
De reactie van Theo is me totaal onduidelijk.... Wat heeft vermogen en de voeding hier nou mee te maken???? PI1ZOD is kennelijk een repeater die zonder sub-audible tonen ook open gaat.


Heel simpel, veel mensen hebben "brom" in de zender.
Teveel vermogen uit de voeding willen halen, geeft brom :D

Groeten,
Theo

_________________
Heb niets meer te vertellen, hoor en wederhoor.
Da die da


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: brom
BerichtGeplaatst: 17 aug 2007, 07:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3323
Woonplaats: JO22NB
De brom wordt als subtoon gezien? Zo begrijp ik de opmerking.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 aug 2007, 10:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 aug 2006, 14:18
Berichten: 195
Als het goed is werkt een subtone via de microfoon toevoegen niet. Meestal zijn de freqenties beneden de 300 Hz eruit gefilterd.
De oplossing die Ton PA0KLT geeft lijkt me de beste. De toon invoeren na de microfoon versterker.

@Theo: Navraag bij de energiemaatschappij gedaan, ze willen de netfrequentie niet opvoeren naar 88 Hz :? . Die optie van jou vervalt :D

_________________
73,Erik


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 aug 2007, 15:32 
Offline

Geregistreerd: 24 apr 2005, 19:53
Berichten: 95
Bij deze leverancier kun je clonen krijgen van oude niet meer verkrijgbare tone boards voor verschillende oude transceivers. Mogelijk dat dit iets voor je is. http://www.piexx.com

Succes,

Edwin


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: toneboard
BerichtGeplaatst: 17 aug 2007, 18:53 
Offline

Geregistreerd: 04 sep 2006, 18:08
Berichten: 53
Woonplaats: Roosendaal
Hoi,

Alvast bedankt voor de inbreng in deze.

Als iemand een schakeling weet voor zelfbouw, dan houd ik mij aanbevolen.

Ik wil hem nl gebruiken voor de kenwood TS-711E allmode basisset en de kenwood TR-851E

alvast dank

gr

mario


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 aug 2007, 21:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 nov 2005, 16:17
Berichten: 127
Woonplaats: De Rijp
Wil je een vaste subtoon, of alle tonen omschakelbaar

Even verde gezocht en gevonden de FX315 ik weet niet of die nog leverbaar is.

http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... X315.shtml

_________________
Ton PA0 KLT
Lid van de VERON
en de BENELUX QRP CLUB
http://www.pa0klt.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Subtoon
BerichtGeplaatst: 17 aug 2007, 21:56 
Offline

Geregistreerd: 04 sep 2006, 18:08
Berichten: 53
Woonplaats: Roosendaal
Hoi,

Ik wil hem omschakelbaar maken zodat ik de diverse subtonen kan instellen.

Ik zal eens kijken op de link

gr

mario


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: CTCSS FX315 encoder
BerichtGeplaatst: 20 aug 2007, 11:20 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 okt 2005, 14:27
Berichten: 1184
Woonplaats: Amersfoort / Regio 03
Wat dacht je van dit FX315 ontwerp incl printje

http://home.casema.nl/nvrecording/Proje ... pa3gco.htm

_________________
Wim

73 de NL4509 / PA3AGZ
QTH: Amersfoort - R03 - JO22QD
Lid van: VERON, OTC en IPARC


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Subtoon
BerichtGeplaatst: 23 aug 2007, 21:02 
Offline

Geregistreerd: 04 sep 2006, 18:08
Berichten: 53
Woonplaats: Roosendaal
Hoi Wim,

Ja dit is het, ik ga hiermee direct aan de slag,

Enorm bedankt allen voor de bruikbare info.

Ik zal even achter het ic aan moeten, maar ik lees dat dit wel leverbaar moet zijn.

Ik ga tzt weer naar DL voor inkopen, in nl is het steeds moeilijker om aan parts te geraken.

En ik doe graag ideeen op in de electronica shop alsook een live qso.
Dat heb je niet via bestellen en dat is helaas nog het enige wat kan in nl.

De winkels die ik ken hebben haast geen asortiment en de kwaliteit is enorm gedaald,

Het is hier al een probleem om goede meetsnoeren van rubber hirchmann te halen.

Maar ja ik wijk weer af van het onderwerp, allen bedankt

gr

mario


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 23 aug 2007, 21:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 nov 2005, 16:17
Berichten: 127
Woonplaats: De Rijp
Ik weet niet in hoe verre de FX315 nog leverbaar is.

Heb twee oplossingen voor vervanging:

Een geprogrammeerde chip die alle functies overneemt of een smd IC op een verloopprintje die als vervanger van het origineel kan dienen.
Als er belangstelling voor is, kan ik dit verder uitwerken.

_________________
Ton PA0 KLT
Lid van de VERON
en de BENELUX QRP CLUB
http://www.pa0klt.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 23 aug 2007, 21:56 
Offline

Geregistreerd: 24 apr 2005, 19:53
Berichten: 95
Nico PA0NHC heeft ook een print gemaakt voor CTCSS tonen. Je zou hem eens kunnen benaderen via @amsat.org.

Groeten,

Edwin


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PA1ES en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling