Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 aug 2018, 05:46

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 01 nov 2013, 16:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 feb 2011, 11:44
Berichten: 186
Woonplaats: stiens
He waar is de foto :?

_________________
73' Alfred PA7AL

http://www.pa7al.mijnalbums.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2013, 16:53 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1982
Woonplaats: Zwolle
Ik snap wat je bedoeld hoor 0,5 Watt zal idd op die manier wel gaan.
Je moet alleen uit kijken met deze handleiding want er is ook een 2m versie en ik heb het idee dat de vertaling niet altijd goed is (better safe then sorry zal ik maar zeggen).
Zo staat er bij dat schema van de attenuator niet vermeld hoeveel hij dempt en of je dan met bv 5 Watt kan aansturen.
(Ja ik weet het kan je uitrekenen heb ik alleen nog geen zin in gehad ;) )

Dit is smd en ik zie het niet zo zitten om die weerstanden te vervangen ik ga voor een externe oplossing.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Laatst bijgewerkt door pe5jw op 01 nov 2013, 17:11, in totaal 2 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2013, 16:55 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 625
Woonplaats: Oisterwijk
Beetje vreemde manier van verzwakken. Denk dat de SWR naar je set niet helemaal optimaal zal zijn :D.

Ik zou die weerstanden gewoon helemaal laten vervallen en met een externe verzwakker gaan werken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2013, 16:56 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1982
Woonplaats: Zwolle
Wat ik al zei:
pe5jw schreef:
Dit is smd en ik zie het niet zo zitten om die weerstanden te vervangen ik ga voor een externe oplossing.


http://www.ebay.com/itm/No-Tune-Transve ... 1296865232

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 nov 2013, 18:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jun 2013, 11:44
Berichten: 191
Woonplaats: Rotterdam (JO21FV)
pe5jw schreef:
Hallo ik heb laatst een no-tune 4m transverter gekocht en wil die natuurlijk gaan gebruiken ;)

De no-tune mag met max 100mW aangestuurd worden en ik ben opzoek naar een manier omdat met een aansturing van 5-10W te kunnen doen zodat ik mijn 897 of 950 kan gebruiken.

Een attenuator ok maar dan moet ik nog een rx/tx schakeling gaan maken die volgens mijn nogdig is om de attenuator uit de rx lijn te halen.
(deze ken ik al http://pa1b-qrp.blogspot.nl/p/power-att ... t-817.html )

Iemand een idee of dit direct uit de set te halen valt ?

als ik me goed herinnert zit er in de ft-897 een schakelaar in die de stuur en eindtrap uitschakelt misschien heb je er wat aan om de stuur en eindtrap uit te zetten,.
(het was geloof ik s1001 of s1002)

_________________
73`s
Pino

PS, ben lichtelijk deselekties. Wouw dat het anders was,
hier alvast een paar letters om eventuele taalfouten te verbeteren
A; B; C; D; E; F; G; H; I; J; K; L; M; N; O; P; Q; R; S; T; U; V; W; X; Y; Z. ©


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 nov 2015, 13:07 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1982
Woonplaats: Zwolle
Uiteindelijk de oplossing gevonden :) bij de leverancier van de transverter.
http://www.ebay.com/itm/291618315159?_t ... EBIDX%3AIT

Ik heb het nooit goed voor elkaar gekregen, het is in een experimenteer stadium gebleven.
Nu ga ik het maar eens goed in orde maken.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 nov 2015, 12:30 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1231
Woonplaats: IJsselstein
pa1bvm schreef:
Erg lastig dat er zo weinig moderne sets een transverter uitgang/ ingang hebben


is dat nog steeds zo?

De IC7[678][0|0]0 series hebben 'm zeker wel. Kan me voorstellen dat de kleine mobiele sets dat wellicht niet snel zullen hebben.

_________________
IC7851/HiQ5-160 vert/PAR OA50 omni hor, X6000 (2/70/23); IC202S, TH-F7E, MD380, IC7000(+4m) mobile. IC7300, Kenwood TM221e+23cm transverter, IC900E (6/2/70/23)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling