Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 17 dec 2017, 20:45

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 06 mei 2017, 12:43 
Offline

Geregistreerd: 15 okt 2014, 15:54
Berichten: 27
Beste amateurs,

Ik heb de laatste 2 jaar ontzettend veel last van een storing bij mij in huis. Als ik mijn Ft-950 of welke z/ontvanger dan ook
aansluit heb ik S9+ qrm op mijn unit zodat ik mijn hobby hier niet meer kan uitvoeren.
Gelukkig heb ik nog een vakantielocatie waar ik mijn hobby ruisloos kan uitvoeren, maar thuis moet dat ook kunnen.
Altijd heb ik de hoop gehad dat het wel een keer zou stoppen, maar helaas.
Ik woon in de binnenstad Groningen met veel studenten om me heen en een horeca bedrijf naast me, ik heb de hoofd-stroom er al een paar keer af gehaald en de set op een accu aangesloten maar dat mag helaas niet baten. Ik heb een multiband draad antenne op het dak, en en een FB-13 dipole, de grootste S9+ storing heb ik op de 80/40/20 meter band.

Mijn vraag is, is dit iets wat ik bij agentschap telecom moet melden om deze storing op te lossen, of moet ik zelf de bron gaan zoeken en hoe?

Ik hoor het graag!
Mvg
Edwin
pd7hww


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2017, 13:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2008, 13:58
Berichten: 868
Woonplaats: Vlaardingen (JO21EV)
Is de storing 24 uur per dag aanwezig of alleen op bepaalde tijden? Misschien even een opname hier uploaden. Misschien kunnen we hier a.h.v. een geluidsfragment de stoorbron wel noemen. Probeer te kijken of je de storing op 6 m en 2 m ook kunt horen.

Als je lid bent van de VERON zou ik ook even de hulp inroepen van de EMC-EMF Commissie. Mogelijk is er een amateur bij de lokale VERON afdeling die je kan helpen de bron op te sporen.

Als je stoorbron uiteindelijk zelf niet kunt vinden, zou ik zeker een melding bij AT doen! Het helpt als je de storing opneemt (video op YouTube zetten) en die met je melding meestuurt.

_________________
73 de PA9X Jean-Paul

PA9X' Blog

Kenwood TS-480HX (remote via TCP/IP) | 9,4 m vertical met CG-3000 autotuner (10 m t/m 160 m) | Moxon 10 m | Delta Loop 6 m | 4 ele. collineair 70 cm


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2017, 15:34 
Offline

Geregistreerd: 15 okt 2014, 15:54
Berichten: 27
hoi Jean Paul,
Bedankt voor je reactie, de storing heb ik 24 uur per dag het houd niet op!
kijk en huiver op de onderstaande link:
https://youtu.be/lvLeGj_un-Y

Bedankt alvast
Mvg
Edwin


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2017, 19:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2008, 13:58
Berichten: 868
Woonplaats: Vlaardingen (JO21EV)
Dit is een stevige stoorbron. Al eens geprobeerd uit te peilen met een kortegolf ontvangertje of met een middengolf ontvanger?

Als het niet lukt om de storing uit te peilen, dan melden bij AT. Men reageert vrij snel op een melding. Bij mij binnen een paar dagen zelfs!

_________________
73 de PA9X Jean-Paul

PA9X' Blog

Kenwood TS-480HX (remote via TCP/IP) | 9,4 m vertical met CG-3000 autotuner (10 m t/m 160 m) | Moxon 10 m | Delta Loop 6 m | 4 ele. collineair 70 cm


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2017, 20:33 
Offline

Geregistreerd: 26 dec 2007, 22:42
Berichten: 323
[quote="pd7hww"]hoi Jean Paul,
Bedankt voor je reactie, de storing heb ik 24 uur per dag het houd niet op!
kijk en huiver op de onderstaande link:
https://youtu.be/lvLeGj_un-Y

Helaas kan ik je niet helpen.
Het is dezelfde storing als ik hier heb, 24 uur per dag op heel de HF-band.
De enige reden waarom ik enkele maanden geleden mijn spullen tot mijn spijt heb verkocht.
Weer een hobby naar de Filistijnen.

Adriaan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2017, 21:56 
Offline

Geregistreerd: 15 okt 2014, 15:54
Berichten: 27
Hoi Adriaan,
Nou dat klinkt niet hoopgevend, mijn hoop is dat mijn buurman een hoop ali express spullen in huis heeft :D,
Ik heb vanmiddag nog een mail naar het AT gestuurd, ik hoop dat het geen endless story gaat worden, maar zoals ik al zij heb
ik het geluk nog een vakantieplek te hebben waar ik de hobby in alle "rust" kan uitvoeren.

Mvg
Edwin


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2017, 08:45 
Offline

Geregistreerd: 26 dec 2007, 22:42
Berichten: 323
Edwin, ik heb een jaar of wat geleden ook het AT laten komen, en ze zijn bijzonder gedienstig.
Daar ligt het niet aan, maar ik blijf niet bezig.
Nu ook verlangd wordt dat je 'wat' storing moet accepteren is het voor mij eigenlijk klaar.

Volgens mij is het vechten tegen de bierkaai.

Adriaan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2017, 16:47 
Offline

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Ik had het ook en AT heeft geen bron kunnen vinden. Maar nadat de buren zijn verhuisd heb ik ineens geen storing meer. Ik zit midden in een woonwijk en meestal S2 ruis of de S meter slaat zelfs helemaal niet uit.

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2017, 17:17 
Offline

Geregistreerd: 27 mei 2008, 17:32
Berichten: 2302
Woonplaats: Dordrecht
Het kan b.v. draadloos internet bij je buren of een aquariumpomp zijn. Met een draagbare radio op am middengolf kan je vaak al richting en heftigheid van een storing bepalen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2017, 17:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2008, 13:58
Berichten: 868
Woonplaats: Vlaardingen (JO21EV)
PA5WIL schreef:
Ik zit midden in een woonwijk en meestal S2 ruis of de S meter slaat zelfs helemaal niet uit.


Dan zit je erg goed! Ik heb inmiddels al een jaar last van S9+ QRM op HF en VHF door een zonnepaneelinstallatie van mijn buren. Ik heb er op het VERON Techniek Forum een heel stuk over geschreven, ook over hoe AT de storingsmelding afhandelt (wat ze overigens netjes doen): https://forum.veron.nl/index.php?threads/identificeren-storing.27/

Sterkte voor PD7HWW!

_________________
73 de PA9X Jean-Paul

PA9X' Blog

Kenwood TS-480HX (remote via TCP/IP) | 9,4 m vertical met CG-3000 autotuner (10 m t/m 160 m) | Moxon 10 m | Delta Loop 6 m | 4 ele. collineair 70 cm


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2017, 20:04 
Offline

Geregistreerd: 15 okt 2014, 15:54
Berichten: 27
Bedankt Mannen!
Ik laat het weten als het AT er hopelijk iets mee gaat doen, ik was vanmiddag weer even op mijn woonark, wat een beleving
geen ruis, ik hoop dat mijn home QTH er binnenkort ook zo voor staat!

Groet
Edwin
PD7HWW


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 22:34 
Offline

Geregistreerd: 15 okt 2014, 15:54
Berichten: 27
Beste Amateurs,

Ik heb helaas nog steeds last van zeer veel qrm op op de 80/40 /20 meter band, gemiddeld S9+.
Helaas kan ik alleen nog contacten leggen met alles wat daar nog boven uit komt dus verder dan Italie reikt het niet...

Om alles uit te sluiten heb ik alle coax vernieuwd en onlangs ook een verticale antenne geplaatst omdat ik alles horizontaal heb FB-13 en G5RV. Ook heb ik de stroom in huis er af gehaald en de set op een accu aangesloten, ook batterijen uit wekker radio's, huistelefoon etc. Verder beschik ik over YAESU sets.

Ik heb in mei contact op genomen met het AT, ik werd meteen teruggebeld door een zeer vriendelijke meneer, die meedacht en adviseerde me om te kijken of ik het zelf kon uitpeilen. Hij vertelde dat ze niet snel uitrukken voor een storing dus eerst maar zelf kijken en terecht!
Hij adviseerde me om een ronde loep antenne te maken c.a 25 cm doorsnee, dat heb ik toen ook gedaan en ben een paar uur rondjes gaan fietsen en lopen, maar helaas, ik kon sowieso weinig signaal ontvangen. Aangezien ik in de binnenstad woon is het ook niet makkelijk om tussen en achter de huizen te komen, sommigen zijn ook erg hoog.

Wel vertelde meneer dat als ik geen melding meer maakte binnen een week, dan zou de case worden gesloten.
Ik heb ruim binnen de week weer de melding gedaan, maar ik heb niemand meer kunnen bereiken? ook werd ik niet meer teruggebeld of gemaild?

Aangezien ik niet echt een vhf man ben, kan ik onder deze omstandigheden beter gaan makramee-en.

Iemand misschien een goede tip over een peilantenne die bij benadering de bron kan aanwijzen? of een ander idee?

Ik hoor het graag!

Mvg
Edwin
PD7HWW


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2017, 09:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 888
Bij mij komt de storing van mijn eigen led verlichting. Het werkt wel goed maar die "ballasten" genereren een hoop storing, bij mij tot S7-8. Gelukkig zijn het mijn eigen en kan ik ze uitzetten.

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2017, 10:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 790
Woonplaats: Almelo/JO32HI
PA1 schreef:
Bij mij komt de storing van mijn eigen led verlichting. Het werkt wel goed maar die "ballasten" genereren een hoop storing, bij mij tot S7-8. Gelukkig zijn het mijn eigen en kan ik ze uitzetten.

Belangrijk is te weten is dat als je halogeen verlichting hebt je die niet zo maar ff kan vervangen door led (b.v. de bekende 12V halogeen spotjes). Als je dat wilt zul je de trafo ook moeten aan passen naar een Led transformator.

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2017, 10:54 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 13:40
Berichten: 273
PH2LB schreef:
PA1 schreef:
Bij mij komt de storing van mijn eigen led verlichting. Het werkt wel goed maar die "ballasten" genereren een hoop storing, bij mij tot S7-8. Gelukkig zijn het mijn eigen en kan ik ze uitzetten.

Belangrijk is te weten is dat als je halogeen verlichting hebt je die niet zo maar ff kan vervangen door led (b.v. de bekende 12V halogeen spotjes). Als je dat wilt zul je de trafo ook moeten aan passen naar een Led transformator.


Geheel de waarheid.

Ik heb onlangs de halogeen plafond verlichting, inclusief trafo vervangen voor LED en LED Trafo. Tot nu toe geen toename van meer storing kunnen ontdekken, buiten de storing die ik al had.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling