Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 27 mei 2020, 22:39

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 17 feb 2015, 11:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 nov 2006, 10:42
Berichten: 756
Woonplaats: Veenendaal
Ik heb sinds enkele weken een andere pc met daarop Windows 8.1. Als ik nu HRD Logbook opstart verschijnt het scherm Niet nader omschreven fout. Vervolgens start het programma wel verder op zonder verdere te waarnemen fouten. Maar elke foutmelding is er natuurlijk eentje te veel. Iemand die hier ook last van heeft en het heeft opgelost? Heb het al geprobeerd onder andere compatibiliteit-modussen zoals Windows XP en Windows 7 maar dat lost niets op.

_________________
73 de PE1NBD, Oene.

Icom 7400, Signalink USB, Hygain TH3MK4, PKW THF1E-WARC, HYEnd Fed 40 mtr. Diamond V-2000 en 12JXX2.
http://www.odevegt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 feb 2015, 13:01 
Offline

Geregistreerd: 11 nov 2014, 16:53
Berichten: 618
Woonplaats: Goch Pfalzdorf, Duitsland
Ik had eerst een oude XP-pc met een oudere versie van HRD. Ik gebruik nu een moderne PC met Windows 7 en dezelfde versie van HRD en krijg precies dezelfde fout. Alles werkt voor de rest goed, ik gebruik 'm al een aantal maanden en vrijwel dagelijks en heb tot nu toe niets gemerkt van die fout.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 feb 2015, 00:16 
Offline

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 752
Ik gebruik nu al een tijd HRD zonder problemen, echter...
Voorheen had ik altijd losse logboeken voor bijvoorbeeld: Satelliet, Portable HF, HF, Digi modes.
Nu heb ik daar 1 database van gemaakt, en de rest verwijderd.
Toen kreeg ik het probleem ook.
Het lijkt iets te maken met de databases van je logboek(en).
Bij HRD zijn ze niet echt transparant over het probleem.
Ik gebruik zelf V6.2 en na een paar updates was het probleem verholpen.
Maar echt duidelijk over de changelogs zijn ze niet echt.


:?: :?: :?:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 feb 2015, 12:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 731
Woonplaats: Roodeschool
Heb die fout ook altijd. Ik merk geen veranderingen...
Als je het irritant vind zou je HRD opnieuw kunnen proberen te installeren.
Probleem is dan wel dat je de hele boel weer moet instellen.

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 feb 2015, 11:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 nov 2006, 10:42
Berichten: 756
Woonplaats: Veenendaal
Ik ben er intussen achter gekomen dat in het logboek de Frequentie niet wordt aangegeven tot ik m.b.v. het VFO ietsje van de freq. af en weer terug draai.

_________________
73 de PE1NBD, Oene.

Icom 7400, Signalink USB, Hygain TH3MK4, PKW THF1E-WARC, HYEnd Fed 40 mtr. Diamond V-2000 en 12JXX2.
http://www.odevegt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 feb 2015, 13:45 
Offline

Geregistreerd: 11 nov 2009, 13:44
Berichten: 211
Woonplaats: Haarlem
heb deze fout ook zal er eens serieus naar kijken.

_________________
http://www.PE1KXY.NL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 maart 2015, 21:49 
Offline

Geregistreerd: 09 nov 2013, 11:54
Berichten: 1
Dit probleem kan je oplossen door eerst het programma Wget.exe te downloaden.
En een batch file aan te maken bv. Hrd.bat waar het volgende in staat:

@echo off
attrib *.txt -R
del *.txt
wget http://legacy-www.swpc.noaa.gov/ftpdir/indices/DSD.txt --output-document=Last30DaysDailySolarData.txt
wget http://legacy-www.swpc.noaa.gov/ftpdir/ ... ndices.txt --output-document=RecentSolarIndices.txt
wget http://services.swpc.noaa.gov/text/pred ... o-flux.txt --output-document=SunspotPredictDefault.txt
copy SunspotPredictDefault.txt SunspotPredictLow.txt
copy SunspotPredictDefault.txt SunspotPredictHigh.txt
attrib *.txt +R
cls
start C:\Locatie-HamRadioDeLuxe-Map\HamRadioDeluxe.exe
cls
exit

Deze Batch file en wget.exe zet je in de Map C:\Gebruikers\JouwAccount-Naam\Roaming\Simon Brown, HB9DRV\HRD Logbook\
Van de batch file maak je een snelkoppeling naar het bureaublad.
Klik op de snelkoppeling en je hebt geen foutmelding meer bij het opstarten, en "Solar Cycle Progression" "30 Day Solar Data" werken weer.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 maart 2015, 19:25 
Offline

Geregistreerd: 10 aug 2009, 20:19
Berichten: 21
Als je die gegevens van Solar Cycle en 30 Day Solar Data niet belangrijk vindt, kun je dat uitzetten door met de rechte rmuisknop in de betreffende map te klikken en display uitvinken. Dan ben je die foutmelding ook kwijt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 maart 2015, 12:14 
Offline

Geregistreerd: 11 nov 2009, 13:44
Berichten: 211
Woonplaats: Haarlem
Thanks heren, is idd het nadeel als er geeen updates meer komen. Wel een erg mooi programma, denk er over om het toch maar te kkkkkpen (krijg het bijna niet eruit)

_________________
http://www.PE1KXY.NL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 jun 2015, 12:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 maart 2014, 18:11
Berichten: 198
HRD kopen is nog best tricky, je kunt t niet zo even eenmalig aanschaffen. Voor updates zit je vast aan een jaarlijkse bijdrage van om en nabij de 50 euro. Dat houdt een hoop mensen tegen om de nieuwste versie aan te schaffen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2020, 22:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 nov 2010, 10:17
Berichten: 885
Woonplaats: Druten
hajege schreef:
Als je die gegevens van Solar Cycle en 30 Day Solar Data niet belangrijk vindt, kun je dat uitzetten door met de rechte rmuisknop in de betreffende map te klikken en display uitvinken. Dan ben je die foutmelding ook kwijt.

Wat bedoel je met "de betreffende map"? Hoe kom ik daar? Graag even wat meer details, ik vind de foutmelding irritant HI.

_________________
IC-7300 | FT-891 | FT-65E | Bezoek PA3HHO Blog | TKG: IC-7100 (evt. ruil met FT-891)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2020, 22:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 5231
Woonplaats: Kampen
"Hajege" is sinds 1 nov. vorig jaar niet meer in het forum geweest.

En de foutmelding heb ik al jaren, die verdwijnt vanzelf na enkele seconden. Ik dacht niet dat daar een oplossing voor was...

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jan 2020, 12:26 
Offline

Geregistreerd: 17 jan 2014, 17:06
Berichten: 55
Woonplaats: Rotterdam
PA1WES schreef:
HRD kopen is nog best tricky, je kunt t niet zo even eenmalig aanschaffen. Voor updates zit je vast aan een jaarlijkse bijdrage van om en nabij de 50 euro. Dat houdt een hoop mensen tegen om de nieuwste versie aan te schaffen
PA1WES schreef:
HRD kopen is nog best tricky, je kunt t niet zo even eenmalig aanschaffen. Voor updates zit je vast aan een jaarlijkse bijdrage van om en nabij de 50 euro. Dat houdt een hoop mensen tegen om de nieuwste versie aan te schaffen




LULKOEK natuurlijk...... als je het programma aanschaft heb je recht op 1 jaar ondersteuning,echter de bug en fixes blijven levenslang gratis ter beschikking.... wel nieuwe "features"zoals panadapter o.i.d. zijn dan niet inclusief...
ik heb ook geen jaarlijkse kosten (meestal lossen we dat zelf wel op,of in de fora) dit is niet verplicht

Ik heb er i.i.g geen spijt van ....

73 Peter PC1Y (HRD 6.7.254 gebruiker)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jan 2020, 13:13 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 918
En updaten kan ook gratis. Ik ging al naar de zoveelste versie in N 6 . etc.
wat een misverstanden allemaal.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Feedfetcher en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling