Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 jun 2018, 15:07

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 31 jan 2011, 23:59 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 2030
Ik ben eens wat aan het stoeien met de remote functie van HRD V5.
Pc aangesloten op de set via rs232 voor cat besturing, optische aansluiting voor audio input/output. Tot zover geen probleem, alles werkt zoals het hoort, ook alle digi mode's.

Middels mijn locale netwerk hier in de shack een tweede pc voorzien van HRD. Host pc opgestart met de remote van HRD.
Tweede pc geconfigureerd om via het netwerk de set te bedienen via de LAN verbinding. Werkt als een jekko, alleen...geen audio te maken. Moet dat met een externe audio verbinding VOIP of maak ik een andere denkfout?
Eigenlijk ging ik er gemakshalve vanuit dat HRD dit ook wel had ingebouwd.

Kortom, hoe maak ik op de remote pc het audio signaal hoorbaar van de host pc, en andersom, de multimedia microfoon op de host pc. Nu nog experimenteel via LAN, maar tzt eens om te testen via een Internet remote verbinding.

Ben nieuwsgierig naar een oplossing en overige ervaring hiermee..

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 01 feb 2011, 00:43 
Offline

Geregistreerd: 25 jun 2010, 10:12
Berichten: 99
Woonplaats: Silvolde
Bij mij speelt ook de gedachte een remote station op te bouwen. Ik heb eens wat gezocht op internet en kom overal berichten en items tegen dat het audio gedeelte niet met hrd gaat lukken. Veelal worden Skype en voip aangehaald inderdaad.

_________________
TX/RX: yaesu ft897d, yaesu ft1900, wouxun kguvd2
Antenne: G5RV junior, FD3, 10m vertical, Diamond X50


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 01 feb 2011, 05:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 nov 2006, 10:42
Berichten: 740
Woonplaats: Veenendaal
Ik heb hier vorig jaar HRD remote gedraaid i.c.m. Skype en dat werkte. Heb het echter weer verwijderd omdat het hier een paar keer vast liep. Maar dat kan weer een fout van mezelf zijn geweest.

_________________
73 de PE1NBD, Oene.

Icom 7400, Signalink USB, Hygain TH3MK4, PKW THF1E-WARC, Top End Fed 40 mtr. en 12JXX2.
http://www.odevegt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 01 feb 2011, 16:54 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 2030
hallo Oene,
dat had ik al gedacht, maar vertel eens hoe je dan skype remote kan laten werken. Ben daar tot op heden niet achter kunnen komen. Ik neem aan dat je via de remote pc skype moet laten opnemen bij de host computer op willekerige momenten. En ook weer moet laten beeindigen.

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 02 feb 2011, 22:51 
Offline

Geregistreerd: 20 jan 2006, 16:56
Berichten: 33
ik doe het ook met skype, er zit ergens in skype een functie auto answer, dus op de hoofd pc shype op auto answer, en dan werkt het goed, werkte zo dx vanaf mijn werk, 40 km verder op,

groetjes theo

zie plaatje hieronder
[attachment=0]skype.bmp[/attachment]


Bijlagen:
skype.bmp
skype.bmp [ 1.26 MiB | 3812 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 03 feb 2011, 00:05 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 2030
bedankt Theo, zal eens verder zoeken in skype als mijn neus lang is.. :lol:

Ben nu overigens bezig met het progje pc-telephone.....simpel te installeren en ik heb daar mijn eerste rx verbinding mee getest. Belabberde audio kwaliteit maar werkte wel.

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 26 feb 2011, 15:55 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 2030
Remote control werkt!

Inderdaad gewoon met skype, automatisch laten opnemen. Eerste verbindingen heb ik hier gemaakt via mijn LAN connectie intern. Sublime audio kwaliteit in tegenstelling tot het eerder geteste pc-telephone.
Eens kijken of ik komende dagen via internet ook wat verbindingen tot stand kan brengen.

Nu nog de vraag of e.e.a. feitelijk is toegestaan.

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 26 feb 2011, 17:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1569
Woonplaats: Oldenzaal
Als je er voor zorgt, dat jij de enige bent, die het station kan bedienen (zo staat het bij agentschap-telecom)
dan mag het

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 26 feb 2011, 20:53 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 2030
bedankt voor deze info Ton. Spaart mij weer de moeite om het op te zoeken :D

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 26 feb 2011, 21:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1569
Woonplaats: Oldenzaal
Ik had het wel willen quoten, maar bij agenschaptelekom hebben ze één of ander verfrommeld a4tje ingescant als pdf,
daar kun je verder niks mee.
http://www.agentschaptelecom.nl/binarie ... ebruik.pdf
1.2 alinea 2

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 15 nov 2014, 21:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 nov 2007, 08:19
Berichten: 58
Woonplaats: Vriezenveen
G'dag..
Ik ben al een aantal dagen bezig met het remote laten draaien van mijn TS-480 i.c.m. HRD.
Ergens had ik al gelezen dat audio via HRD niet mogelijk was en je daar Skype voor moest gebruiken.

De bediening van de set op de externe PC gaat uitstekend en ook het monitoren (ontvangen) gaat bijzonder goed, maar ik blijf steken bij het zendermatige, waar ik maar geen signaal vanuit HRD op Skype krijg.

Als ik een microfoon aansluit komt geluid daarvan prima in Skype (bij de set) binnen, maar wordt ook dan niet doorgestuurd naar de set.

Heeft iemand hier ervaring mee, of weet iemand wat hier aan de hand kan zijn?

'73
Dion PE1ORG

_________________
'73 de PE1ORG

Kenwood TS-480sat, Yaesu FT-736r, Yaesy FT-7800r, Icom IC-24e, Kenwood TH-77e
pe1org.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 16 nov 2014, 10:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 613
Woonplaats: Dronten
Kennen jullie remaud? Die is door DF3CB voor deze toepassing gemaakt, je hebt dan een server en een client versie. De server heeft ook een ptt optie. Wat ook wel leuk is dat er meerdere clients op de server kunnen inloggen zodat meerder mensen kunnen luisteren.

http://www.df3cb.com/remaud/

73, bert

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re:
BerichtGeplaatst: 16 nov 2014, 12:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 nov 2007, 08:19
Berichten: 58
Woonplaats: Vriezenveen
PE1KVL schreef:
Kennen jullie remaud? Die is door DF3CB voor deze toepassing gemaakt, je hebt dan een server en een client versie. De server heeft ook een ptt optie. Wat ook wel leuk is dat er meerdere clients op de server kunnen inloggen zodat meerder mensen kunnen luisteren.

http://www.df3cb.com/remaud/

73, bert


Nee, ken ik niet.. Maar ga ik zeker ook even proberen :D
Thanks!

'73 Dion

_________________
'73 de PE1ORG

Kenwood TS-480sat, Yaesu FT-736r, Yaesy FT-7800r, Icom IC-24e, Kenwood TH-77e
pe1org.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 16 nov 2014, 12:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 613
Woonplaats: Dronten
Het zit vol met handige dingen zoals inloggen met een username + wachtwoord waarmee verschillende gebruikers (wel of niet een licentie of geen toestemming bijvoorbeeld) verschillende mogelijkheden krijgen. Het is al weer even geleden dat ik het voor het laatst gebruikt heb maar het werkte altijd zonder problemen en het is redelijk eenvoudig in te stellen (en gratis :D )

Bert

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: hrd remote functie
BerichtGeplaatst: 22 jan 2015, 10:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 sep 2014, 13:02
Berichten: 452
Woonplaats: JO32kh
Al weer een oud draadje, maar via de zoekfunctie kwam ik hier terecht.

Weet iemand hoe het precies zit als je je eigen set remote op een andere plek aanstuurt?
Ik heb de volgende situatie voor ogen:

- Set wordt via HRD bestuurd (CAT)
- Audio gaat via een skype of RemAud achtige applicatie
- E.e.a. is alleen via VPN bereikbaar, zodat ik de enige ben die access heeft

Ik neem aan dat tot zover dit toegestaan is.

Echter, als ik in het buitenland zit, hoe en vanaf waar maak ik dan verbinding?
Eigenlijk, aan welke regels moet ik dan voldoen. Extra spannend als ik als Novice in Frankrijk ben en op HF via thuis een QSO maak.
Mag dat, ik zend immers uit vanaf Nederland, maar ik ben wel in Frankrijk waar ik als N niets mag.

_________________
Arien PE9H
"The ability to speak does not make you intelligent" - Qui-Gon Jinn
:wq


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling