Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 14 dec 2019, 04:06

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 17 aug 2019, 12:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 289
Woonplaats: Deventer
Hallo, ik probeer Hamradio de luxe op te starten met een batch file, maar hij vindt de .exe niet.
Met bijv. Word werkt het wel.
Ik wil dit graag ook met Hrd en nog een paar andere bestandjes doen.
Ik maak de batch file met Windows kladblok.
@echo of
cd “”c:// programfiles\hrdlcc\”
Start Hamradiodeluxe.exe

De .exe file ziet hij dus niet.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Ernst, PA1ES.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES
Member: VERON-OTC-DARU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 aug 2019, 13:13 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 679
Kan je een gewone snelkoppeling maken in windows, dat werkt wel.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 aug 2019, 14:00 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2016, 20:26
Berichten: 12
In mijn commentaar ga ik ervan uit dat je een Windows computer hebt.

Er staan wat fouten in je batch bestand.

- @echo of is fout. Het moet zijn @echo off
- De start van je padnaam is fout. De goede syntax is cd "c:\………" In de puntjes moet jouw complete padnaam staan
Bij jouw begint de naam met een aanhalingsteken en meteen gevolgd door een sluitteken. Dat kan niet.

Verder is het goed. Ter illustratie hierbij een batchbestand dat bij mij gewoon werkt. Ik gebruik Windows 10, 64 bit:

@echo off
cd "c:\Program files (x86)\HRD Software LLC\Ham Radio Deluxe"
start HamRadioDeluxe.exe

succes

_________________
Henk, PA0HVH - F license + CW. Loc: JO21SK. TRX: IC-9100, Yaesu VX-3. Antennas: ZS6BKW for HF, 10 el H Yagi (DK7ZB) for 2, 5/7 el V Yagi for 2/70


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 aug 2019, 16:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 289
Woonplaats: Deventer
Hallo Henk,
Bedankt voor je reactie.
Ik heb in de mail inderdaad de gegevens niet goed doorgegeven.
Het batch bestandje wat wel werkt is deze:

@echo uit
cd"C:\Program Files\Microsoft Office\root\office16\"
start WINWORD.EXE
Word start dan keurig op.

Echter als ik in type:
@echo uit
cd """c:\Program files (x86)\HRD Software LLC\Ham Radio Deluxe\"
start HamRadioDeluxe.exe

Dan krijg ik de melding kan het bestand HamRadioDeluxe.exe niet vinden. Controleer of u de naam juist hebt ingevoerd en probeer het daarna opnieuw.

De 3 x aanhalingstekens voor de C heb ik gebruikt om het programma nog meer bestanden te laten opstarten.
Zover komt het echter nog niet,hi.

Hopelijk is het duidelijk wat ik bedoel en snap ik niet dat het .exe niet wordt gezien.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES
Member: VERON-OTC-DARU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 aug 2019, 16:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 mei 2012, 19:16
Berichten: 155
Waarom start ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 aug 2019, 16:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 mei 2012, 19:16
Berichten: 155
Batchfile met volgende tekst



C:
CD C:\Program Files (x86)\HRD Software LLC\Ham Radio Deluxe
HamRadioDeluxe.exe



Hiermee kan HRD probleemloos opgestart worden uit een batchfile.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 aug 2019, 22:33 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 413
Woonplaats: Breda
@PA1ES: Als acher de instructie 'CD' (change directory) tekst komt waar een fout in voorkomt zal de 'change directory' niet uitgevoerd worden en blijft de current directory actief, welke dat ook is. Als je dan op de volgende regel in het batch-bestand een .EXE aanroept die daar feitenlijk niet staat, dan start die dus ook niet op.

Die """ horen niet thuis in een CD instructie op de manier zoals jij hanteert.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 aug 2019, 10:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 289
Woonplaats: Deventer
Hallo OM's

Bedankt voor de tips, ik kan nu HRD opstarten met de batch file.
Echter het volgende prg. wat ik in de batchfile heb gezet start pas op als ik hrd afsluit, Ik had de tip van start"" met de aanhaaltekentjes al geprobeert maar dan start hij ook niet door.
Zie batchfile hieronder zoals ik hem nu heb.

C:
CD C:\Program Files (x86)\HRD Software LLC\Ham Radio Deluxe
HamRadioDeluxe.exe

start "HAMSPOTS""C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" https://hamspots.net"


Dit wil ik ook graag doen met wsjt en jt alert zodat alles in een keer opstart.

Sta weer open voor tips.
73!
Ernst.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES
Member: VERON-OTC-DARU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 aug 2019, 11:06 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 jan 2008, 00:13
Berichten: 1283
Woonplaats: JO33HE: Haren Gn.
De aanhalingstekens moeten gepaard voorkomen.
Met een oneven aantal werkt het dus niet.

_________________
Mijn andere sites: https://www.tapedeckforum.nl en https://www.pa2efr.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 aug 2019, 11:37 
Offline

Geregistreerd: 15 feb 2017, 18:09
Berichten: 16
PA1ES schreef:
Hallo OM's

Bedankt voor de tips, ik kan nu HRD opstarten met de batch file.
Echter het volgende prg. wat ik in de batchfile heb gezet start pas op als ik hrd afsluit, Ik had de tip van start"" met de aanhaaltekentjes al geprobeert maar dan start hij ook niet door.
Zie batchfile hieronder zoals ik hem nu heb.

C:
CD C:\Program Files (x86)\HRD Software LLC\Ham Radio Deluxe
HamRadioDeluxe.exe

start "HAMSPOTS""C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" https://hamspots.net"


Dit wil ik ook graag doen met wsjt en jt alert zodat alles in een keer opstart.

Sta weer open voor tips.
73!
Ernst.


Maak deze batchfile aan, die start je WSJT-X, JTAlert and HamRadioDeluxe in 1 keer op.
Uiteraard ga ik er van uit dat je dezelfde (default) installatiefolders hebt gebruikt

start "WSJT-X" "C:\Program Files (x86)\WSJT\wsjtx_v2\bin\wsjtx.exe"
start "JTAlert" "C:\Program Files (x86)\HamApps\JTAlert\JTAlert.exe" /wsjtx
start "HRD" "C:\Program Files (x86)\HRD Software LLC\Ham Radio Deluxe\HamRadioDeluxe.exe"



Vanuit JTAlert kan je ook applicaties opstarten via Settings -> Manage Settings (of F11) -> Applications -> Autostart
Daar kan je tot 30 applicaties opstarten, eventueel met vertraging om je HDD of SSD niet gek te maken.
JTAlert is echter afhankelijk van WSJT-X dus je zal steeds eerst WSJT-X moeten starten.
Als je enkel HRD nog wil opstarten dan is het makkelijker om de batchfile te gebruiken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 aug 2019, 18:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 289
Woonplaats: Deventer
Het werkt nu al een stuk beter dan in het begin.
ON7IR, ik heb jou bestand overgezet en het gaat nu goed.
Ik moet nu alleen nog zien dat HRD eerst opstart en even later wsjt en jtalert.
Nu start wsjt het snelst op en die geeft dan een foutmelding omdat die niet met de trx kan communiceren, dat staat ingesteld op HRD.
Welk programma ik boven in de lijst zet maakt niet uit. Ik heb het al wel geprobeerd een vertragings commando van 10 seconden maar dat gaat nog niet echt goed.
Ben al blij met het resultaat en wie weet komt het nog wel goed, ik blijf nog proberen.
73,s
Ernst, PA1ES.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES
Member: VERON-OTC-DARU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 aug 2019, 06:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 289
Woonplaats: Deventer
Hallo Om's,

Onderstaande batchfile loopt al een stuk beter.
@echo off
start "HRD" "C:\Program Files (x86)\HRD Software LLC\Ham Radio Deluxe\HamRadioDeluxe.exe"
timeout /t 22 /nobreak
start "WSJT-X" "C:\Program Files (x86)\WSJT\wsjtx\bin\wsjtx.exe"
start "JTAlert" "C:\Program Files (x86)\HamApps\JTAlert\JTAlert.exe" /wsjtx
timeout /t 15 /nobreak
start https://hamspots.net/

Nu alleen nog zien dat HRD na het start commando meteen begint met opstarten.
Het bestand wordt nu volgens mij eerst opgezocht en dat duurt minsten 10 seconden.
De timeout tussen hrd en wst kan dan naar 10 denk ik.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES
Member: VERON-OTC-DARU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 aug 2019, 06:41 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 679
Als je met HRD en wsjtx werkt heb je JT alert niet nodig.
je kiest in Wsjt voor HRD inplaats van een trx en in HRD moet je en paar instellingen doen.

WSJTx
Data/pkt Fake it
Prompt me to log
udp server 127.0.01
udpserver port 2237

enable logged contact adif braodcast (aanvinken)
N1MM servername ip 127.0.0.1
N1MM server port nummer2333
------------------------------------------
HRD Logbook --Tools -- configure))
QSO forwarding logbook aanklikken
Recieve port 2333
merged

Dit zijn de instellingen die gebruik. De qso gaat rechtstreeks van WSJTX naar het aangeklikte log in HRD.
Blijft ook in WSJTX staan.
Verder installeerde ik ADIF Master.
Als je in WSJTX op je logbook klikt krijg je meteen een adif overzicht .


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 aug 2019, 13:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 jun 2015, 20:48
Berichten: 202
Woonplaats: Gouda
Wat ben ik blij dat ik die HRD onzin niet gebruikt, Kindje met een waterhoofd, ik gebruik VQlog heerlijk simpel in het Nederlands en doet alles wat hij moet doen!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 aug 2019, 16:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4819
Woonplaats: Kampen
Zo gaan we natuurlijk off-topic, maar HRD Logbook zonder HRD is ook een prima programma. En anders
Log4OM, dat is een uitstekend logboek, gratis én het is portable! Dat draait dus ook zonder installatie,
gewoon vanaf een usb-stick als het moet. Makkelijk meenemen op vakantie, etc.

On topic: wat betreft het opstarten van de hele mik: ik start achtereenvolgens WSJT-x, meteen daarna
JTAlert, dan HRD-logbook én Firefox met PSKReporter (met vooraf ingestelde parameters!) en DXMaps.

Onderstaand mijn linker monitor (ik gebruik 2 schermen). Ik heb WSJT-x geopend én JTAlert. De ruimte
linksonder blijft vrij, daar staat mijn snelkoppeling voor HRD-Logboek. Logboek en Firefox worden geopend
in het rechter scherm.
Deze methode werkt ook heel snel, qua opstarten.

Bijlage:
linker scherm.jpg
linker scherm.jpg [ 739.29 KiB | 663 keer bekeken ]

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling