Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 aug 2018, 03:54

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: eagle pcb board
BerichtGeplaatst: 18 dec 2017, 19:37 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2014, 16:49
Berichten: 75
Onlangs heb ik een cnc freesmachine gekocht en wou er via Eagle er printplaten mee frezen. Ik heb het probleem dat de freesmachine wel haar werk doet maar dat zij op een willekeurige plaats start, zelfs al heb ik via de instelling van GRBL code de start plaats heb ingesteld. Nu is het gebleken dat ik wel een omlijsting of kader moet aanbrengen rond de printplaat of board, zodoende dat het programma "GRBL" de juiste grootte van de printplaat kan detecteren. Ik denk niet dat ik die omlijsting al moet aanbrengen bij het schema, maar wel bij de board. In het menu van Eagle staat wel ergens onder "draw" denk ik "frame". Maar is dit wel deze "frame " die ik nodig heb voor de plaats bepalingsinstelling , de zogenaamde home instelling?
Heeft er iemand van jullie daar ook enige ervaring mee?
De versie is de Student versie van Eagle.
Alvast mijn dank aan ieder die mij verder helpen kan,
Met vriendelijke groet,
on3dag,
Dirk


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: eagle pcb board
BerichtGeplaatst: 19 dec 2017, 08:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2009, 15:17
Berichten: 221
Woonplaats: Rotterdam
Volgens mij doe je dat door bij het board layer 20 - Dimension aan te brengen.

-Rene


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: eagle pcb board
BerichtGeplaatst: 19 dec 2017, 16:57 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2014, 16:49
Berichten: 75
Bedankt René, ik zal het proberen en hou U op de hoogte,

Mvg,
Dirk


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: eagle pcb board
BerichtGeplaatst: 19 dec 2017, 17:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2009, 15:17
Berichten: 221
Woonplaats: Rotterdam
Nog een aanvulling: als je de Gerberfiles aanmaakt, combineer je layer 20 steeds met de andere lagen. Dus bovenzijde: layer 1 + layer 20; onderzijde layer 16 + layer 20.

Of het ook zo werkt bij jouw CNC-machine weet ik niet, maar dit is de manier waarop ik vroeger de Gerbers aanleverde bij Eurocircuits.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling