Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 15 dec 2017, 07:12

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21 feb 2017, 20:19 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
Heeft iemand mss een idee over het volgende??

Ik heb een Win10 PC met daarop FLDigiROL 3230910r026 (Ook met fldigi-3.23.22.8 geprobeerd maar hetzelfde resultaat.)
En ik krijg geen output van het geluid naar de geluidskaart. (CAT en PTT besturing, audio werkt allemaal.)
Met WSJT-X lukt dat wel....zelfde instelling van geluidskaart.

Met een USB "geluidskaart" lukt het wel om geluid uit FLdigi te krijgen. (Zonder bijzondere instellingen te wijzigen...)

Het zit ongetwijfeld in een instelling van Win10........maar waar.....???

(Soundkaart drivers zijn geupdated.)

Als iemand een idee heeft....hoor het graag.

Alvast bedankt voor het lezen.

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 feb 2017, 17:16 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
:cry:

En vandaag komt er ook geen geluid meer uit de USB soundcard (via FLdigi).......
Ligt dan aan FLdigi....denk ik...???

:cry: :? :shock:

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 feb 2017, 18:01 
Offline

Geregistreerd: 09 jan 2008, 01:15
Berichten: 224
Woonplaats: Dordrecht
Ik ga ervan uit dat je dat via het FLdigi menu de keuze gemaakt hebt naar de desbetreffende geluidskaart die aan de transceiver hangt.

Inderdaad Windows bemoeit zich er ook mee.
In Win 10 is dat makkelijk bereikbaar als je het weet....

In je onderste taakbalk staat hopelijk een "luidsprekertje", als je daarop klikt met je rechtermuisknop krijg je een menutje te zien. Je kunt daar "afspeelapparaten", "opneemapparaten" ect mee kiezen.
Als je daar je keuze maakt, en daarna op het verschijnende beeld de geluidskaart kiest die je wilt aanpassen wordt het vlakje "eigenschappen" toegankelijk.
Je ziet dan tab-jes Algemeen, Luisteren of Opnemen, ect.
In "Niveaus" kun je de sterkte regelen en bij "Geavanceerd" de sample freq. (voor WSPR is dat 48kHz).

Wellicht helpt bovenstaand.

_________________
Send on my T-100 via Philips STB-75 icw Elektromekano S-1250


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 feb 2017, 14:48 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
Hoi Jan, thx voor je input.!

Heb die instellingen gevonden en al mee getest, helaas zonder resultaat. Ik had ook nog in een Yahoo group iets gelezen over het aan/uit vinken van DTS RTS...helaas ook zonder resultaat.
Ik ga nu iets proberen met de drivers.....begreep dat win10 de drivers graag aanpast, al ging dat draadje over de USB-RS232 omzetters met "chinese" chipsets.

Eens gaat het werken. :mrgreen:

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 feb 2017, 17:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 jul 2007, 22:51
Berichten: 130
Woonplaats: Tilburg JO21MO
Misschien is dit een tip:
Alle drivers verwijderen en dan het programma Speccy draaien. Dit heeft bij mij al veel issues opgelost, hopelijk heb je hier iets aan.
Mvg Ron

_________________
*UBC125XLT*Target 3HF*SDR*Yaesu FT-7800*Yaesu FT-7900*Yaesu FT-450D*
Diamond X200*Diamond RH771*Diamond RH775*Diamond MR-77B*Diamond X200N*Endfed 1:9 longwire*Miniwhip


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 feb 2017, 17:05 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
Thx Ron. Was het zo zat dat ik nu bezig ben met schone installatie. Het is waarschijnlijk wel een driver probleem icm fldigi. Op zeker moment had ik na wat instellingen in fldigi weer een output kort voordat de PTT weer afviel. Daarna ook weer een toon tijdens tune. Hoe en waarom weet ik niet. Vandaar weer een schone installatie.

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 feb 2017, 22:00 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
Helaas werkt het met een schone installatie ook niet.
MultiPSK gedownload maar eraf gehaald....veel te druk.
Digipan werkt wel ( PTT en sound) maar vind ik dan weer te simpeltjes....

Wil gewoon FLDigi aan de praat hebben..... :evil:

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 feb 2017, 11:12 
Offline

Geregistreerd: 01 mei 2013, 08:59
Berichten: 43
Woonplaats: Den Haag
Wat je nog kan proberen is de originele drivers van de fabrikant van moederbord(chipset) & geluidskaart installeren, wellicht maakt dat nog iets uit?
(eventueel te achterhalen via speccy, zoals Ron aangaf)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 feb 2017, 13:58 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
Thx....nog niet verder gekomen...
Nu eerst carnaval. :mrgreen:

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 27 feb 2017, 21:43 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
Drivers opgezocht van het moederbord, van alles en nog wat geprobeerd....
Helaas, FLDigi werkt niet....HRD 5 stuurt ook geen signaal uit.

Airlink expres ( iets uitgebreidere DigiPan) werkt wel. WTSJ-x werkt ook.
Ben bang dat het niet gaat werken met FLdigi . :|

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 maart 2017, 21:50 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
Bios update uitgevoerd.....geen resultaat.

Ondertussen iets gelezen (maar niet begrepen) dat FLdigi problemen kan hebben met het aansturen vd geluidskaart op een 64 bits systeem....?!?!?

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 maart 2017, 17:27 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
:D En de oplossing gevonden.

Het blijkt te gaan werken indien je de PTT door FLdigi laat aansturen.
Ik had Flrig geconfigureerd om de PTT aan te sturen.
In werking of functionaliteit is er zo te zien geen verschil, wel kon ik daarna iedere audio output kiezen en stond daar ook signaal op.
Daarvoor had ik enkel een geluidssignaal indien ik de pc speaker als output device selecteerde.

73, Peter.

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling