Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 28 jul 2017, 10:00

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: positie naar qth-locator
BerichtGeplaatst: 13 nov 2016, 15:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1545
Woonplaats: Oldenzaal
ik wil een scripje maken, dat je huidige positie omzet naar een qth locator (in php) gewoon omdat het kan/zou moeten kunnen
Dit heb ik gemaakt:
De dec_lat en dec_lon komen straks natuurlijk uit een post
(ik heb dit niet zelf bedacht, maar omgezet vanuit een python-script)
Code:
<?php
$upper = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWX";
$lower = "abcdefghijklmnopqrstuvwx";

$dec_lat = 52.32127;
$dec_lon = 6.93308;

    $adj_lat = $dec_lat + 90.0;
    $adj_lon = $dec_lon + 180.0;

    $grid_lat_sq = substr($upper,round(($adj_lat/10),0),1);
    $grid_lon_sq = substr($upper,round(($adj_lon/20),0),1);

    $grid_lat_field =$adj_lat%10;
    $grid_lon_field =($adj_lon/2)%10;

    $adj_lat_remainder = ($adj_lat - round($adj_lat,0)) * 60;
    $adj_lon_remainder = ($adj_lon - round(($adj_lon/2),0)*2) * 60;

    $grid_lat_subsq = substr($lower,round(($adj_lat_remainder/2.5),0),1);
    $grid_lon_subsq = substr($lower,round(($adj_lon_remainder/5),0),1);

    echo $grid_lon_sq.$grid_lat_sq.$grid_lon_field.$grid_lat_field.$grid_lon_subsq.$grid_lat_subsq."\n";


Dit is de output (met tussen stappen)
Code:
dec_lat: 52.32127
dec_lon: 6.93308

adj_lat: 142.32127
adj_lon: 186.93308

grid_lat_sq: O
grid_lon_sq: J

grid_lat_field: 2
grid_lon_field: 3

adj_lat_remainder: 19.2762
adj_lon_remainder: 55.984799999999

grid_lat_subsq: i
grid_lon_subsq: l

JO32li


JO32li ipv JO32lh
Ziet iemand waar het mis gaat?
Het is niet, dat ik net op de grens zit of zo

ik heb ipv INT(x) (in python) round(x,0) gebruikt, zou het daar mis kunnen gaan?

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 nov 2016, 17:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 feb 2015, 18:06
Berichten: 23
Citaat:
ik heb ipv INT(x) (in python) round(x,0) gebruikt, zou het daar mis kunnen gaan?


Dat zou goed kunnen. Ik ben geen PHP expert maar ik zou even kijken hoe INT(x) (dit wordt ook wel een ¨cast¨ genoemd) werkt t.o.v. de round(x,0) functie, m.a.w. wordt er bij een cast afgerond of wordt er simpelweg ¨getrunceerd¨, d.w.z. dat het ¨fractional¨ deel er wordt afgehakt.
Overigens, de berekening van de remainder kan eleganter mbv de modulus operator (google maar even), maar ik weet niet of PHP die ondersteunt.

Succes ermee en 73,

Wouter Jan PE4WJ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 nov 2016, 09:08 
Offline

Geregistreerd: 10 dec 2014, 21:59
Berichten: 109
Woonplaats: Groningen
Wouter heeft gelijk. Gebruik intval(x), niet round(x,n)

Code:
<?php
$upper = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWX";
$lower = "abcdefghijklmnopqrstuvwx";

$dec_lat = 52.32127;
$dec_lon = 6.93308;

    $adj_lat = $dec_lat + 90.0;
    $adj_lon = $dec_lon + 180.0;

    $grid_lat_sq = substr($upper,intval(($adj_lat/10)),1);
    $grid_lon_sq = substr($upper,intval(($adj_lon/20)),1);

    $grid_lat_field =$adj_lat%10;
    $grid_lon_field =($adj_lon/2)%10;

    $adj_lat_remainder = ($adj_lat - intval($adj_lat)) * 60;
    $adj_lon_remainder = ($adj_lon - intval($adj_lon)) * 60;

    $grid_lat_subsq = substr($lower,intval($adj_lat_remainder/2.5),1);
    $grid_lon_subsq = substr($lower,intval($adj_lon_remainder/5),1);

    echo $grid_lon_sq.$grid_lat_sq.$grid_lon_field.$grid_lat_field.$grid_lon_subsq.$grid_lat_subsq."\n";

   ?>

_________________
_______________________________________________
Na jaren afwezig toch maar weer eens rondkijken.
UV-B5, RTL stick, SDRPlay2, miniwhip, magloop, X300
http://www.pa3cqn.nl
_______________________________________________


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 nov 2016, 20:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1545
Woonplaats: Oldenzaal
Dank u, dat was het inderdaad.
http://www.tonteupen.nl/test/positie.php
klik [try it] wacht 5 sec

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 nov 2016, 21:13 
Online

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1945
Woonplaats: Zwolle
Waar haal je de coordinaten vandaan ?
die van mij klopt namelijk niet.

Ik zit in jo32bl en hij geeft jo32bm.
Dat is wel de locator waar deze laptop tijdens de jota gebruikt is.

Longitude : 6.12063 E (6° 7' 14'' E)
Latitude : 52.48573 N (52° 29' 9'' N)
QTH locator : JO32BL
(http://qthlocator.free.fr/index.php)

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2016, 09:06 
Offline

Geregistreerd: 10 dec 2014, 21:59
Berichten: 109
Woonplaats: Groningen
pe5jw schreef:
Waar haal je de coordinaten vandaan ?
die van mij klopt namelijk niet.

Ik zit in jo32bl en hij geeft jo32bm.
Dat is wel de locator waar deze laptop tijdens de jota gebruikt is.

Longitude : 6.12063 E (6° 7' 14'' E)
Latitude : 52.48573 N (52° 29' 9'' N)
QTH locator : JO32BL
(http://qthlocator.free.fr/index.php)


De positie komt van je browser/laptop. Die stuurt in eerste instantie de laatst bekende positie,
dan de ruwe positie (ip) en dan de gps positie ( als aanwezig ).
Test hier om te zien wat je browser werkelijk doorgeeft.

_________________
_______________________________________________
Na jaren afwezig toch maar weer eens rondkijken.
UV-B5, RTL stick, SDRPlay2, miniwhip, magloop, X300
http://www.pa3cqn.nl
_______________________________________________


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2016, 21:27 
Online

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1945
Woonplaats: Zwolle
Positie de je pc doorgeeft:
6.0858,52.5058
Locator van deze positie:
JO32bm

Mmm geen heel betrouwbare methode

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2016, 09:56 
Offline

Geregistreerd: 11 nov 2014, 16:53
Berichten: 455
Woonplaats: Goch Pfalzdorf, Duitsland
Positie de je pc doorgeeft:
lat,lon
Locator van deze positie:
locator

:)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2016, 10:39 
Offline

Geregistreerd: 10 dec 2014, 21:59
Berichten: 109
Woonplaats: Groningen
pe5jw schreef:
Positie de je pc doorgeeft:
6.0858,52.5058
Locator van deze positie:
JO32bm

Mmm geen heel betrouwbare methode


Waarom niet? De omrekening klopt toch?
Dat je laptop een andere coordinaat doorgeeft, of zoals in het geval van
PA3RIS geen cooordinaat, ligt niet aan de rekenmethode.
Test het eens op https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/examples/map-geolocation
Er zijn bv bekende problemen met IE10 op W8.
Kortom: de methode is betrouwbaar, Windows niet .....

_________________
_______________________________________________
Na jaren afwezig toch maar weer eens rondkijken.
UV-B5, RTL stick, SDRPlay2, miniwhip, magloop, X300
http://www.pa3cqn.nl
_______________________________________________


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2016, 18:42 
Online

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1945
Woonplaats: Zwolle
Ik zeg ook niet dat het aan de reken methode ligt die lijkt het prima te doen.
Het is alleen geen betrouwbare methode om te bepalen waar de "browser" is.
Dat blijkt uit de urls die je gaf.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2016, 21:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1545
Woonplaats: Oldenzaal
Met je smartfoon is het redelijk betrouwbaar. Misschien handig voor al die Jota organisatoren die geen idee hebben wat een qth-locator is
het gaat ook eigenlijk om de formule. ik moest alleen coordinaten hebben om te testen

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 nov 2016, 11:58 
Offline

Geregistreerd: 08 apr 2009, 13:18
Berichten: 16
Woonplaats: Nieuwegein
PA3TON schreef:
Met je smartfoon is het redelijk betrouwbaar. Misschien handig voor al die Jota organisatoren die geen idee hebben wat een qth-locator is
het gaat ook eigenlijk om de formule. ik moest alleen coordinaten hebben om te testen

Hallo Ton, leuk programma, werkte op mijn samsung tablet in 1 keer goed. Dus je hebt het goed gedaan , maar je eigen computergegevens moeten wel kloppen natuurlijk. 73 Eddy PA0VRA

_________________
PA0VRA


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling