Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 24 nov 2017, 13:44

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 07 aug 2016, 12:48 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 150
Beste Om's,

Vraagje aangaande het gebruik van HRD Version 5.24.0.38 Release en Windows 10.

Sinds de vorige week ben ik overgestapt van Windows 7 Professional naar Windows 10
en nu blijkt dat het wel werkende is, maar niet meer zo als het is geweest.


Als ik b.v. op de cluster een station tegen kom, en ik klik QRZ aan dan krijg ik de call en de gegevens van het station niet direct in zicht, maar allerlei ander tekstregels
aan de bovenzijde waar ik niks mee doe, en eigenlijk daar niet hoort te staan.


Als ik b.v. het station na het QSO wil inloggen, en ik klik op de kader "Log a NEW contact with RZ16AA" in dit geval dan gebeurt er niks, wordt niet geactiveerd.

Is er iemand die mij een tip kan geven dat het wel goed werkende is, ik heb al van alles geprobeerd, maar durf ook niet zoveel te wijzigen, omdat de kennis daar ook van ontbreekt.


Bij voorbaat dank.
Ruud - PA3ECZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 10:37 
Offline

Geregistreerd: 29 jan 2016, 10:12
Berichten: 31
Tja die versie van HRD is dermate oud, dan kan het onder een nieuw OS wel eens lastig worden.

Ik gebruik zelf de 6.3 versie nu , deze werkt prima onder Windows 10, kan je dus alleen maar aanraden deze gewoon te kopen :)
Geeft ook weer meer ondersteuning voor nieuwere zaken, en nieuwere TRXen.

_________________
73, Rick


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 11:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 542
Woonplaats: Dronten
Windows moet gewoon backwards compatible blijven met zijn eerdere versies. Sinds enige weken heb ik ook een windows 10 laptop. Mijn Samsung printer krijg ik niet meer aan de praat (andere printers gelukkig nog wel), een programma van een fabrikant waarvan wij apparatuur gebruiken reset opeens een checksum waardoor ik allerlei errormeldingen krijg, weer een ander programma doet er ongeveer een halve minuut tot een minuut over om op het netwerk wat op te kunnen slaan. Tot die tijd krijg je een melding dat het programma niet reageert en steeds weer wachten begint nu flink te irriteren. Je kunt toch niet verwachten dat iedereen alles gaat updaten, als dat uberhaupt mogelijk is. Blijf liever zo lang mogelijk windows 7 gebruiken totdat alle kinderziekte echt uit windows 10 zijn.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 13:30 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2014, 19:09
Berichten: 227
Woonplaats: Sint-Annaland
PE1KVL schreef:
Windows moet gewoon backwards compatible blijven met zijn eerdere versies.
Liever niet, wanneer het compatibel is met Windows 1.0, of erger met DOS 2.0, dan is het leed niet te overzien!
Het zoveel mogelijk compatibel blijven geeft nu juist zoveel ellende.

_________________
OpenStandaard Evangelist, OpenSource Promotor, OpenData Liefhebber.
Gebruiker van alternatieve besturingssystemen op de computers.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 15:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 542
Woonplaats: Dronten
pa0bak schreef:
PE1KVL schreef:
Windows moet gewoon backwards compatible blijven met zijn eerdere versies.
Liever niet, wanneer het compatibel is met Windows 1.0, of erger met DOS 2.0, dan is het leed niet te overzien!
Het zoveel mogelijk compatibel blijven geeft nu juist zoveel ellende.

Compatible wil zeggen dat het juist wel zou werken, dat dit ze niet lukt is jammer maar het is belachelijk om gebruikers over te halen om vooral mee te doen met de windows 10 gekte, en behoorlijk agressief trouwens, en vervolgens problemen te veroorzaken die voor de gebruikers niet eenvoudig zijn op te lossen. Hoe dan ook, voor anderen kan het van belang zijn om te weten dat lang nog niet alles probleemloos werkt onder windows 10. Waarschijnlijk wel als je alleen alledaagse software gebruikt maar in die hoek zit ik niet en ik denk de meeste techneuten niet.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 16:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2014, 19:09
Berichten: 227
Woonplaats: Sint-Annaland
En die agressiviteit is voor mij de reden geweest, om Windows van mijn PC's te verwijderen.
De erfenissen uit het verleden, zoals een onbeveiligd bestandssysteem FAT, hadden ze gewoon moeten afschaffen.
Ook is het vreemd, dat ze software van derden nodig hebben, om hun systeem te beveiligen, dat geeft echt vertrouwen. :mrgreen:

_________________
OpenStandaard Evangelist, OpenSource Promotor, OpenData Liefhebber.
Gebruiker van alternatieve besturingssystemen op de computers.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 19:06 
Offline

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 690
pa0bak schreef:
En die agressiviteit is voor mij de reden geweest, om Windows van mijn PC's te verwijderen.
De erfenissen uit het verleden, zoals een onbeveiligd bestandssysteem FAT, hadden ze gewoon moeten afschaffen.
Ook is het vreemd, dat ze software van derden nodig hebben, om hun systeem te beveiligen, dat geeft echt vertrouwen. :mrgreen:


Dus ik begrijp hier uit, dat je je eigen besturings systeem hebt ontwikkeld???


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 21:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2014, 19:09
Berichten: 227
Woonplaats: Sint-Annaland
PD5DJ schreef:
Dus ik begrijp hier uit, dat je je eigen besturings systeem hebt ontwikkeld???

Nee, ik gebruik andere systemen, als Linux, BSD, Haiku e.d.
Opnieuw het wiel uitvinden heeft geen zin, gewoon een ander veelgebruikt systeem kiezen.

_________________
OpenStandaard Evangelist, OpenSource Promotor, OpenData Liefhebber.
Gebruiker van alternatieve besturingssystemen op de computers.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 21:33 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1953
Woonplaats: Zwolle
"Domme vragen bestaan niet, wel domme antwoorden."
Nemen jullie dat nu eens ter harte.

Die mijne is langer breder beter etc is totaal nutteloos hou er svp mee op.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 22:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 542
Woonplaats: Dronten
pe5jw schreef:
"Domme vragen bestaan niet, wel domme antwoorden."
Nemen jullie dat nu eens ter harte.

Die mijne is langer breder beter etc is totaal nutteloos hou er svp mee op.

Gevoelige plek? Als Iets niet deugt mag je een ander daar best voor behoeden en als je iets beters weet mag je dat best melden.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 aug 2016, 09:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2014, 19:09
Berichten: 227
Woonplaats: Sint-Annaland
pe5jw schreef:
Die mijne is langer breder beter etc is totaal nutteloos hou er svp mee op.

Het gaat er om, dat mijn systemen doen wat ik wil, zoals ik wil.
Dit zal voor een ieder anders zijn, gelukkig hebben we de keuze :?:

_________________
OpenStandaard Evangelist, OpenSource Promotor, OpenData Liefhebber.
Gebruiker van alternatieve besturingssystemen op de computers.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 aug 2016, 14:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2009, 14:09
Berichten: 72
Even terug naar OT. Ik heb dezelfde versie van HRD op 2 PC's met 2 verschillende W10 versies werken. Dat gaat zonder problemen. Na upgraden van W8 naar W10 werkte bij mij alles naar behoren. Ik herken alleen niet de teksten die je noemt. Voer je die acties uit in het Logbook? Doe je het loggen met de "ADD" knop? En wat bedoel je met de QRZ aanklikken? Rechtsklikken in de Clusterlijst of de keuzeknop linksboven waarbij je kunt kiezen tussen bv Logbook en QRZ?
Je kunt de settings van de layout(s) saven. Heb je dat ooit gedaan, dan kun je ze weer terughalen.
Vragen, vragen, vragen....

73 de Eeltje

_________________
Iedereen heeft recht op het maken van zijn eigen fouten...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 aug 2016, 16:05 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 150
PD1RZ schreef:
Tja die versie van HRD is dermate oud, dan kan het onder een nieuw OS wel eens lastig worden.

Ik gebruik zelf de 6.3 versie nu , deze werkt prima onder Windows 10, kan je dus alleen maar aanraden deze gewoon te kopen :)
Geeft ook weer meer ondersteuning voor nieuwere zaken, en nieuwere TRXen.



Dag Rick,

Ja, zou dat de oorzaak kunnen zijn dat die versie van mij te oud is, zou best mogelijk kunnen zijn natuurlijk.

Nu dan maar de nieuwe versie aanschaffen, dat is volgens mij 6.3.0.563 van August 10, 2016!!

Als je dit installeert, dan kun je de logboek hierin ook zo weer activeren?, het is maar een vraag hoor, ik ben n.l. geen computerdeskundige.

Nu, ik kijk wel even wat ik er mee aan moet.

73' Ruud


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 aug 2016, 09:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 sep 2006, 09:51
Berichten: 566
Woonplaats: Middelburg-Zeeland JO11TL
Nou je hoeft echt geen betaalde versie van HRD te bestellen hoor. Hier werkt HRD 5.24 dacht ik op w10 op drie stuksen werkt gewoon goed.
Van JT65 tot aan EasyPal tv. En HRD het draait en print etc als onder w7. Dus niet te snel betalen maar toch even opnieuw bekijken.
Succes je kunt het. !!
73 van rene

Er schiet mij nog wat te binnen, let eens op instal onder 32 of 64
bits. Daar kun je flink de mist mee ingaan....

_________________
Luctor-Et-Emergo


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 aug 2016, 12:02 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 150
pd0ejn schreef:
Nou je hoeft echt geen betaalde versie van HRD te bestellen hoor. Hier werkt HRD 5.24 dacht ik op w10 op drie stuksen werkt gewoon goed.
Van JT65 tot aan EasyPal tv. En HRD het draait en print etc als onder w7. Dus niet te snel betalen maar toch even opnieuw bekijken.
Succes je kunt het. !!
73 van rene

Er schiet mij nog wat te binnen, let eens op instal onder 32 of 64
bits. Daar kun je flink de mist mee ingaan....



Dag Rene,

Okee, ja ik ben niet zo'n computerdeskundige, maar kan het hier onder de Om's ook even navragen ter zijner tijd.
Het is nu wat rustig hier, oorzaak dat ze meest op vakantie zijn.
Je schrijft instal onder 32 of 64 bits.
Nu het enigste wat er bij mij gewijzigd is, is dat de Windows 7 professional laatst is geupdated naar Windows 10.
Dat heb ik de laatste dag nog gedaan toen het nog mogelijk was om het gratis te plaatsen.
Verders heb ik niks gewijzigd, ook niet bij HRD.
Nu ik ga verders op onderzoek uit.
Bedankt voor je service.

73' Ruud - PA3ECZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling