Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 23 jun 2017, 08:00

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 49 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Even een kattebelletje
BerichtGeplaatst: 15 jul 2016, 21:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
Nu is het nog gratis. :|

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 jul 2016, 01:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 feb 2006, 00:59
Berichten: 3501
Woonplaats: Amersfoort
Ik denk dat je je logootje even moet aanpassen voor je zoiets schrijft ;-)

Hier een leuk filmpje over hoe de Adware voor Windows 10 als een popup over de weerkaart verschijnt als deze dame het weer voor de volgdende dagen op tv uitlegt:

https://www.youtube.com/watch?v=VMPeTrHNX1U


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 jul 2016, 02:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
PA0ETE schreef:
Ik denk dat je je logootje even moet aanpassen voor je zoiets schrijft ;-)

Windows 10 in een VM moet toch kunnen? Heb het zelfs nog gekocht vorig jaar: wat zeg je me daar van.
Helemaal zonder Windows is wel erg 'cold turkey'.
Beide werelden gebruiken maar wel mijn rust vinden bij Linux. En nee, dualboot sytemen zijn aan mij niet meer besteed.
VirtualBox is zo cóól. 8)

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 jul 2016, 10:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
Deze meneer kan het niet waarderen. Waarschuwing: grof taalgebruik!

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 jul 2016, 20:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
Mocht je Windows 10 aan willen schaffen, koop dan een retail-licentie. Het is overzetbaar naar een andere computer.
De licentie mag op 1 computer tegelijk geinstalleerd staan. Je dient de licentie te verwijderen van de oude computer voordat je deze installeert en activeert op de nieuwe computer.
Een OEM-licentie wordt gekoppeld aan de hardware, mag je maar 1 keer installeren en mag je niet meenemen naar nieuwe computers.

Voor VirtualBox (of andere varianten) gebruikers ook belangrijk. Windows in een virtuele machine wordt gezien als een nieuwe computer.

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 14:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
Het klokje tikt door

Windows 10 Home retail prijzen

Windows 10 ISO download

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 16:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2014, 19:09
Berichten: 200
Woonplaats: Sint-Annaland
Heb hem in Virtualbox gezet, en hij vraagt (bij mij) niet om een serienummer, of registratie code.
Nu heb ik na 10 jaar weer een moderne Windows versie .........

_________________
OpenStandaard Evangelist, OpenSource Promotor, OpenData Liefhebber.
Gebruiker van alternatieve besturingssystemen op de computers.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 16:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
pa0bak schreef:
Heb hem in Virtualbox gezet, en hij vraagt (bij mij) niet om een serienummer, of registratie code.

Kijk even in het configuratiescherm of het ook werkelijk geactiveerd is (als je het nog weet te vinden :) ).

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 19:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2014, 19:09
Berichten: 200
Woonplaats: Sint-Annaland
PD4NX schreef:
pa0bak schreef:
Heb hem in Virtualbox gezet, en hij vraagt (bij mij) niet om een serienummer, of registratie code.

Kijk even in het configuratiescherm of het ook werkelijk geactiveerd is (als je het nog weet te vinden :) ).

2 fouten:
1. De activeringsservers van Windows zijn niet te vinden.
2. De activering is mislukt, omdat dit apparaat geen geldige digitale rechten, of productcode heeft.
Foutcode 0x803F7001

Maar ik kan wel gewoon updaten.........
VirtualBox is leuk, ik heb er 30 (!!!) verschillende systemen in staan, van Win-98SE, tot BSD, Haiku, ReactOS en natuurlijk veel Linuxen met veel verschillende desktops (XFCE / Gnome / KDE / Mate / Cinnamon / LXDE).

_________________
OpenStandaard Evangelist, OpenSource Promotor, OpenData Liefhebber.
Gebruiker van alternatieve besturingssystemen op de computers.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 20:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
pa0bak schreef:
Maar ik kan wel gewoon updaten.........

Je kunt nu proeven, maar niet zo lang: zonder product key is het helaas maar beperkt houdbaar. :wink:

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 21:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jan 2014, 00:45
Berichten: 810
Woonplaats: Den Haag
PD4NX schreef:
Mocht je Windows 10 aan willen schaffen, koop dan een retail-licentie. Het is overzetbaar naar een andere computer.
Dat is onjuist.

Citaat:
Bij de eerste installatie van Windows 10 wordt de licentie aan de hardware (of eigenlijk het moederbord) gekoppeld door middel van een online registratie bij de activatieservers van Microsoft. Is de licentie goedgekeurd dan wordt het besturingssysteem automatisch geactiveerd. Bij elke herinstallatie zal opnieuw online worden gecontroleerd of er voor de betreffende hardware een licentie is verstrekt voordat Windows 10 wordt geactiveerd.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 21:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
PE2CH schreef:
Dat is onjuist.

Beschrijf je nu een OEM licentie?

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 21:38 
Offline

Geregistreerd: 24 jul 2013, 00:20
Berichten: 467
Ik wilde enkel en alleen Windows10 downloaden en niet installeren!!!
Via het windows10 icoontje (rechts op de taakbalk) heb ik de download gestart toen dit voltooid was
zag ik de melding Installatie voorbereiden ik heb dit gestopt omdat ik dat niet wil.
Op de ComputerIdee pagina zie ik ook niet precies omschreven vanaf waar ik begin.

Cor PD0RKC


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 22:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
pd0rkc schreef:
toen dit voltooid was zag ik de melding Installatie voorbereiden ik heb dit gestopt omdat ik dat niet wil.

Dus als je je PC nu opnieuw opstart wordt die upgrade niet automatisch uitgevoerd maar blijf je bij het oude OS ?

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2016, 22:17 
Offline

Geregistreerd: 24 jul 2013, 00:20
Berichten: 467
PD4NX schreef:
pd0rkc schreef:
toen dit voltooid was zag ik de melding Installatie voorbereiden ik heb dit gestopt omdat ik dat niet wil.

Dus als je je PC nu opnieuw opstart wordt die upgrade niet automatisch uitgevoerd maar blijf je bij het oude OS ?

-Ed


Klopt omdat ik de installatie voorbereiding heb afgebroken.
Waar op de hardeschijf zou ik het gedownloade Win10 bestand kunnen vinden?

Cor PD0RKC


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 49 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling