Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 aug 2017, 06:34

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 10:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 jan 2010, 19:51
Berichten: 120
Woonplaats: Julianadorp
Beste HRD deskundigen,

Ik liep gisteren op tegen iets wat ik nog niet eerder heb gezien.
Vanuit HRD Logbook kan je je QSO's uploaden naar diverse online logbook systemen, zoals LoTW, eQSL, ClubLog en QRZ.com logbook.
Sinds kort werkt QRZ.com upload niet meer, zie de afbeelding: dit is kennelijk een feature die alleen beschikbaar is voor licensehouders met een lopend abonnement.
Ook auto update van de country list werkt niet, de knop "Use updated list" blijft grijs.
Op de website van HRD kan ik hier niets over vinden.
Is er iemand op het forum die hier het fijne van weet? Bestaat er een lijst van features die alleen beschikbaar zijn voor abonnementhouders?
FYI: mijn abonnement is op 20 juni verlopen en het QRZ gebeuren zat er toen al geruime tijd in. Het betreft voor mij dus geen nieuwe feature. Mijn laatste software update is van 16 juni en toen zat ik nog binnen mijn abonnementsperiode.

73
Harold pa0qrb.


Bijlagen:
HRD_Aboutbox.jpg
HRD_Aboutbox.jpg [ 44.27 KiB | 1393 keer bekeken ]
No country update.jpg
No country update.jpg [ 90.82 KiB | 1393 keer bekeken ]
QRZ_upload_expired.jpg
QRZ_upload_expired.jpg [ 26.73 KiB | 1393 keer bekeken ]

_________________
Little Pistol: 100W on a wire.
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 10:55 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 16:19
Berichten: 283
Woonplaats: Arnhem
Jouw conclusie lijkt juist, werkt alleen met lopende subscription. Als je het zeker wilt weten is het denk ik iets wat je aan de HRD leverancier zelf moet vragen.

Erg lekker is het m.i. niet als het inderdaad zo werkt.

Wilko


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 12:59 
Online

Geregistreerd: 26 dec 2007, 22:42
Berichten: 309
PA1WBU schreef:
Jouw conclusie lijkt juist, werkt alleen met lopende subscription. Als je het zeker wilt weten is het denk ik iets wat je aan de HRD leverancier zelf moet vragen.

Erg lekker is het m.i. niet als het inderdaad zo werkt.

Wilko



Dat krijg je als je een freeware programma geeft aan iemand die er alleen commercieel belang in ziet.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 15:44 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2015, 20:26
Berichten: 91
Woonplaats: JO30AV
De conclusie is niet juist, ook subscibers kunnen niet meer naar ,qrz uploaden via hrd. Volgens hrd werd deze functie op verzoek van QRZ verwijderd. Zie forum HRD. Ik kan even geen link aanreiken, is me te lastig mbv de telefoon. (Zit op mijn werk)

_________________
Wie spelfouten vind mag ze houden.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 16:29 
Offline

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 686
Woonplaats: Avenhorn
PD1JAP schreef:
De conclusie is niet juist, ook subscibers kunnen niet meer naar ,qrz uploaden via hrd. Volgens hrd werd deze functie op verzoek van QRZ verwijderd. Zie forum HRD. Ik kan even geen link aanreiken, is me te lastig mbv de telefoon. (Zit op mijn werk)


Ik ben echt benieuwd waar jij dit vandaan haalt.

1. Mijn versie upload nog prima de logs naar QRZ.com
2. Ik heb de laatste update .555
3. Als dat echt waar zou zijn, dan stond zoiets dik vet gedrukt op op de voorpagina.
Want dat zou een gigantische minderwaarde betekenen voor HRD. en een smack in de face.
4. En ik kan er na een half uur forum spitten, niets over vinden.

Een vraag aan de TS, wat voor een subscription heb je???
Heb je HRD gekocht of is het een proefversie van 30dagen?

In geval van het laatste kan ik me voorstellen dat alle leuke opties verlopen.

_________________
PD5DJ - Björn - QTH Avenhorn- Grid JO22LO- http://www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 18:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 jan 2010, 19:51
Berichten: 120
Woonplaats: Julianadorp
Goedenavond Bjorn,

Tnx voor je reactie.
Ik had een gewone (betaalde) maintenance subscription. Een license voor HRD 6 heb ik aangeschaft in de tijd dat het nog spiksplinternieuw was, en HRD LLC als promo een nieuwe license verkocht voor de prijs van een subscription extension.
Er is dus geen sprake van een trial versie of zo: het pakket liep gewoon onder maintenance, en het abo is op 20 juni verlopen.
Bij QRZ heb ik een XML subscription, en volgens de doc van HRD is dat OK (moet ook wel, anders had het sowieso niet gewerkt).
Btw, wat ik me wel herinner: QRZ.com staat geen batch updates toe, en een dergelijke feature wordt dus ook niet ingebouwd in HRD.

73
Harold.

_________________
Little Pistol: 100W on a wire.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 18:45 
Offline

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 686
Woonplaats: Avenhorn
pa0qrb schreef:
Goedenavond Bjorn,

Tnx voor je reactie.
Ik had een gewone (betaalde) maintenance subscription. Een license voor HRD 6 heb ik aangeschaft in de tijd dat het nog spiksplinternieuw was, en HRD LLC als promo een nieuwe license verkocht voor de prijs van een subscription extension.
Er is dus geen sprake van een trial versie of zo: het pakket liep gewoon onder maintenance, en het abo is op 20 juni verlopen.
Bij QRZ heb ik een XML subscription, en volgens de doc van HRD is dat OK (moet ook wel, anders had het sowieso niet gewerkt).
Btw, wat ik me wel herinner: QRZ.com staat geen batch updates toe, en een dergelijke feature wordt dus ook niet ingebouwd in HRD.

73
Harold.



Hoi Harold

Wat ik niet kan, en ook nooit kon volgens mij..
Een log re-uploaden naar QRZ.com wat ik in hrd had aangepast..
qrz.com zie dat als een duplicate.

Wat ik wel kan is een aantal logs selecteren in hrd (dus een batch), en die tegelijkertijd uploaden naar QRZ.com.. (mits ze nog niet geupload zijn natuurlijk)

_________________
PD5DJ - Björn - QTH Avenhorn- Grid JO22LO- http://www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 18:54 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2008, 17:30
Berichten: 150
Woonplaats: Geraardsbergen
Dit is onlangs op de site van HRD verschenen 22-06-16 :


Zie link : http://tickets.hrdsoftwarellc.com/kb/faq.php?id=81



Mvg 73

:)

Marc


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 jun 2016, 19:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 jan 2010, 19:51
Berichten: 120
Woonplaats: Julianadorp
@Bjorn: Sri OM, dat bedoelde ik niet met "QRZ.com staat geen batch updates toe, en een dergelijke feature wordt dus ook niet ingebouwd in HRD.". Ik bedoel daarmee: het updaten van de QSO's in je logboek met QRZ.com data. Dat kan alleen in het ALE window of in het edit window, met de "lookup" button. Er is geen voorziening om dat batch gewijs te doen (tenzij je HRD utilities gebruikt, uiteraard). Excuus als ik je op het verkeerde been heb gezet.
Waar het hier om gaat is dat ik *helemaal geen* QSO's meer kan uploaden naar QRZ.com rechtstreeks vanuit HRD conform het document waar Marc naar verwijst, zie de screenshots in mijn eerste bericht. Uiteraard is er een workaround - ADIF genereren en die via de web page van QRZ logbook uploaden, maar dat is weer extra werk.

@Marc: Tnx, maar die had ik al gezien.

73
Harold.

_________________
Little Pistol: 100W on a wire.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 27 jun 2016, 12:54 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 16:19
Berichten: 283
Woonplaats: Arnhem
PE1KEL schreef:
PA1WBU schreef:
Jouw conclusie lijkt juist, werkt alleen met lopende subscription. Als je het zeker wilt weten is het denk ik iets wat je aan de HRD leverancier zelf moet vragen.

Erg lekker is het m.i. niet als het inderdaad zo werkt.

Wilko



Dat krijg je als je een freeware programma geeft aan iemand die er alleen commercieel belang in ziet.


Zover ik weet is het niet weggegeven maar voor $$ van eigenaar gewisseld. Als off-topic terzijde: ik ben van HRD5 naar Log4OM gewisseld, dat is freeware.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling