Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 25 jun 2018, 08:48

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21 dec 2014, 15:37 
Offline

Geregistreerd: 20 nov 2008, 22:10
Berichten: 13
Woonplaats: Gorssel JO32ce
Goede middag,

Ik heb moeite om de usb driver geïnstalleerd te krijgen. Doe precies volgens boekje, eerst de driver installeren, krijg alle schermen die volgens papier moeten komen, zie dat de map wordt gemaakt, als laatste finish. Herstart de pc met win 7 64bits. Steek vervolgens de usb 2 kabel er in en start de ic-9100 op. Vervolgens krijg ik alleen maar te zien dat het apparaat niet werkt. Oudere drivers geprobeerd werkt niet. Ik ga er van uit dat ik wat fout doe maar weet niet wat. Doe alles volgens bijgeleverde handleiding. Alles al drie keer verwijderd en opnieuw begonnen. Helaas....

Op dezelfde pc gebruik ik ook microHamusb device Microkeyer 2. Heb hiermede meerdere poorten aangemaakt die niet in gebruik zijn 9 tot en met 11. Staan ook keurig in apparatenbeheer.

Is er iemand met gelijke ervaring of die het wel aan de praat heeft gekregen? Wat doe ik niet goed. Hoop dat jullie een antwoord hebben voor deze zo langzamerhand radeloze amateur.

alvast bedankt,

Roland PE1PIN


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2014, 17:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 dec 2013, 11:06
Berichten: 467
Woonplaats: oldambt
Ik ben totaal niet bekend met jou apparatuur maar probleem komt mij bekend voor .
Neem aan dat je al bij apparatenbeheer hebt gekeken of driver goed is geïnstalleerd ? En als het daar alle maal klopt , dan uit zoeken waar je een compoort kunt selecteren . En dan gewoon een andere proberen . Als ik een andere USB poort gebruik dan moet ik dat ook weer in opnieuw stellen bij BV mijn Porto of scanner .

Hoop dat jou probleem het zelfde is . Is iets wat ik met meer randapparatuur al zo heb moeten doen .
Wellicht dat zich zo een ervaren gebruiker meld .
Maar misschien dat je al weer veder kan zo .


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2014, 20:54 
Offline

Geregistreerd: 20 nov 2008, 22:10
Berichten: 13
Woonplaats: Gorssel JO32ce
Hallo Johny,

Dank voor je reactie, echter ik kom zo ver niet eens. Zie bijlagen. 1e 2 is de handleiding de andere 2 de meldingen. Ik doe vast wat fout maar weer niet wat.


Bijlagen:
usb4.PNG
usb4.PNG [ 244.85 KiB | 1822 keer bekeken ]
usb3.PNG
usb3.PNG [ 252.68 KiB | 1822 keer bekeken ]
usb2.PNG
usb2.PNG [ 32.32 KiB | 1822 keer bekeken ]
usb1.PNG
usb1.PNG [ 23.38 KiB | 1822 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 dec 2014, 01:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 dec 2013, 11:06
Berichten: 467
Woonplaats: oldambt
De driver is in elke geval niet goed geïnstalleerd .
Als ik zo wat op lossen moet dan begin ik met rechts op de onbekende device te klikken .
Selecteer " stuurprogramma's bij werken " en dan op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken .
En dan naar de map op de schijf of CD waar je stuur programma 's staan .

Al hier zo je dan die nieuwe stuur programma's downloaden en evt in een voor je zelf makkelijk te vinden plek zetten .


http://www.icom.co.jp/world/support/dow ... 0/usb1_10/

Zijn wel meer manieren maar ik begin altijd zo . En vaak is het dan op gelost en zie je dat hij de driver installeert .
Zijn meestal van die probleempjes waar ik gek op ben en mij wel eens tot in de late uurtjes wakker hielden .
Het is mij tot heden ten dage nog altijd gelukt . Als er maar een driver beschikbaar was .

Succes ... als het niet lukt .. vind van een afstand altijd erg moeilijk in te schatten waar het fout gaat , maar helpen doet ik graag .
Meestal zeg ik kom lang met spul .. Maar dit is nog al een stukje uit de buurt volgens mij .


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 dec 2014, 10:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1363
Woonplaats: Brunssum
Ik kan er uit opmaken dat de USB kant van je adapter niet wordt herkend, het zou om een SiliconLabs adapter gaan volgens je afbeeldingen, klopt dat??

Is het een originele kabel voor de IC9100, of is het een namaak kabel?

Als je niet zeker bent, kijk dan of dat wel zo is, klik met rechts op de 'UnknownAdapter' en kijk in het Tabblad 'Details' naar de VID en PID codes , daaruit kun je afleiden om welk merk het gaat.

Als dit klopt zou je bij SiliconLabs de laatste Versie van de Drivers voor W7 kunnen downloaden.

Dan eerst volledig de-installeren, opnieuw opstarten, en dan met de nieuwe drivers weer installeren.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 dec 2014, 21:03 
Offline

Geregistreerd: 20 nov 2008, 22:10
Berichten: 13
Woonplaats: Gorssel JO32ce
Goede avond Egbert,

Dank voor je antwoord.

Het gaat inderdaad om de SiliconLabs adapter.
Ik heb geen originele kabel bij de 9100 gekregen en er maar een gekocht.
Bij de details van de driver stond niks bij van VID en PID codes. Ik ga de drivers deinstalleren en nieuwe van de site van Silicon halen.

Hou jullie op de hoogte.

Roland


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 dec 2014, 21:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4932
Woonplaats: Aalst - Waalre
PE1PIN schreef:
...Ik heb geen originele kabel bij de 9100 gekregen en er maar een gekocht...

Is dat een Chinees kabeltje? (of HongKong of daar ergens uit de regio?)

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 dec 2014, 21:44 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2236
Woonplaats: JO21XX
Honkong = China

(Sinds 1 juli 1997)

_________________
.... But will it blend?


Laatst bijgewerkt door PA3BAS op 22 dec 2014, 21:47, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 dec 2014, 21:46 
Offline

Geregistreerd: 20 nov 2008, 22:10
Berichten: 13
Woonplaats: Gorssel JO32ce
Egbert,


Door jouw opmerking kwam ik op de site van SilliconLab waar al een melding stond van een amateur en zijn antwoordt was de lengte van de usb kabel bij hem de problemen hadden opgelost.

Ik heb de nieuwste drivers van hun site binnen gehaald en geïnstalleerd, een kortere kabel gepakt en zie daar probleem opgelost.

En ja PE2AAB die langere kabel was geen A merk.


Ik wil jullie allemaal bedanken voor de moeite die jullie hebben genomen mij te willen helpen. Dank hiervoor.

Ik ga snel spelen...


73's

Roland


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 dec 2014, 23:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1363
Woonplaats: Brunssum
Ook handig voor dit soort werk is het programma USBview, is oa. op de FTDI site te downloaden.

Dat laat alle aangesloten USB adapters zien, met bijbehorende VID enPID nummers en de Fabrikant, zo kun je snel achterhalen wat voor fabrikaat Chip er in de kabel zit.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling