Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 sep 2018, 03:56

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 01 dec 2014, 22:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4117
Woonplaats: Kampen
De computer opnieuw geïnstalleerd, Win7 erop, daarna de microKeyer II weer geïnstalleerd
met bijbehorende USB Device Router 8.5.6.

In N1MM werkt alles, CW vanaf het toetsenbord etc., op één ding na: seinen met de keyer.
Dat werkt ook niet zónder N1MM, dus dat ligt aan de installatie van de microKeyer...

Knijp ik beide vleugels van mijn bencher in, dan doet ie .-.-.-.-.-.-.-. etc. Maar verder doet
ie niets. Geen losse punten en geen strepen. Uiteraard is de bencher aangesloten op de
microKeyer die is aangesloten op mijn FT847.

Detail: zet ik op de FT847 de keyer AAN, dan doet de bencher bij het inknijpen van beide
vleugels alleen nog maar punten i.p.v. punt-streep. Ook dan werken de afzonderlijke
punten en strepen niet.

Iemand enig idee wat ik verkeerd heb ingesteld?

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 02 dec 2014, 08:02 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1217
Woonplaats: Zuidbroek
Dat is lastig.

1. paddle rechstreeks op de ft, doet de paddle het dan goed (bedrading, ik heb wel eens gehad dat draadjes los waren)?
2. staat de instelling van de 847 wel goed, ik kan namelijk aangeven: gewone seinsleutel, of keyer)
Als hij op gewone sleutel staat, krijg ik: of punten, of alleen strepen.
Of hij is aangesloten op ingang voor gewone sleutel.

3. Welke com poort zit de microkeyer, is die ook goed in n1mm gedefinieerd (vaak veranderen die instellingen)?


Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 02 dec 2014, 18:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4117
Woonplaats: Kampen
ad 1. Ja, direct aan de FT847 (met KEY op AAN) werkt de Bencher normaal.
ad 2. Lijkt me wel, rechtstreeks aangesloten werkt het ok.

Het heeft geloof ik niet iets met de computer te maken: de computer is uit, de Bencher aangesloten op de
microKeyer II, zelfde effect als met de computer aan (zoals hierboven door mij beschreven).

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 02 dec 2014, 22:20 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2011, 21:36
Berichten: 192
Als de padle rechtstreeks op de radio goed werkt, staat de radio verkeerd ingesteld.
De keyer zit in de MK2.
De radio moet werken/ingesteld zijn op de manier dat er een gewone sleutel aangesloten is.

De punten en strepen worden door de MK2 gemaakt dus.

En dat staat waarschijnlijk goed ingesteld omdat je met N1MM via MK2 wel gewoon goed kan seinen.

Daarom denk ik dat je op de winkeyer tab van "USB device router" iets verkeerd heb ingesteld.
Je moet Iambic B hebben, en alle vinkjes uit zetten.
Deze instelling wordt voor elke preset die je maakt apart opgeslagen!


Tevens kan je ook instellen welke instellingen de MK2 gebruikt als de niet op de pc is aangesloten.
Als het probleem zich voordoet als de pc uit staat, moet je daar even naar kijken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 03 dec 2014, 17:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4117
Woonplaats: Kampen
paul schreef:
Als de padle rechtstreeks op de radio goed werkt, staat de radio verkeerd ingesteld.
De keyer zit in de MK2.
De radio moet werken/ingesteld zijn op de manier dat er een gewone sleutel aangesloten is.

Klopt, als ik de paddle test rechtstreeks op de set, dan zet ik KEYER op AAN.
Daarna sluit ik de paddle weer aan op de microkeyer, en zet ik op de set de KEYER op UIT.

paul schreef:
De punten en strepen worden door de MK2 gemaakt dus.
En dat staat waarschijnlijk goed ingesteld omdat je met N1MM via MK2 wel gewoon goed kan seinen.

Klopt, vanaf het keyboard en als N1MM het doet wordt er perfect geseind. Ook zo'n TEST-knopje
in de "USB device router" laat de set het woordje "test" zenden, geen probleem.

paul schreef:
Daarom denk ik dat je op de winkeyer tab van "USB device router" iets verkeerd heb ingesteld.
Je moet Iambic B hebben, en alle vinkjes uit zetten.
Deze instelling wordt voor elke preset die je maakt apart opgeslagen!

Gecontroleerd, dat staat goed ingesteld.

paul schreef:
Tevens kan je ook instellen welke instellingen de MK2 gebruikt als de niet op de pc is aangesloten.
Als het probleem zich voordoet als de pc uit staat, moet je daar even naar kijken.

Dat heb ik nog niet gevonden.

Nog even samenvattend:
zowel met de computer aan als zonder de PC doet de paddle vreemd (met de MKII ertussen).
Hij doet het dus alleen als ik beide kanten tegelijk inknijp. Staat de keyer op de set UIT, dan doet
ie afwisselend streep-punt-streep etc. Zet ik de keyer van de set AAN dan doet ie alleen punten
wanneer ik beide kanten inknijp. De afzonderlijke kanten van de paddle doen niets.

Op het hoofdscherm van de USB Device Router staat ingesteld:
CAT: Com3
CW: Com4 DTR (de TEST-knop schakelt de zender in, gelijk aan ctrl-T bij N1MM)
PTT: Com5 RTS (de TEST-knop schakelt de zender in, zonder draaggolf)
WinKey: Com 6 (de TEST-knop doet de uitzending "test" in cw)
Verder is daar niets ingesteld, overige zaken staan op "none".

Overigens: ik waardeer je hulp zeer! :D

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 03 dec 2014, 18:40 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 310
Woonplaats: Breda
Ik roep maar wat: heb je geen onderbreking in de massa draad van de paddle naar de plug?

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 03 dec 2014, 22:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4117
Woonplaats: Kampen
Nee, de paddle aangesloten op de set en alles werkt perfect.
Sluit ik de paddle via de MicroKeyer II aan op de set, dan doet ie alleen streep-punt-streep-punt enz. wanneer ik beide
kanten van de paddle tegelijk inknijp. Op alleen links of rechts, punten of strepen, reageert de MKII niet.

Wanneer de MicroKeyer wordt aangestuurd door de PC, bijv. vanuit het N1MM-contestprogramma, dan gaat alles ook
goed. Dus het ligt ook niet aan het kabeltje van de MKII naar de transceiver.

Het moet (volgens mij) ergens een instelling zijn...

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 03 dec 2014, 23:25 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2011, 21:36
Berichten: 192
PA3DAT schreef:
Op het hoofdscherm van de USB Device Router staat ingesteld:
CAT: Com3
CW: Com4 DTR (de TEST-knop schakelt de zender in, gelijk aan ctrl-T bij N1MM)
PTT: Com5 RTS (de TEST-knop schakelt de zender in, zonder draaggolf)
WinKey: Com 6 (de TEST-knop doet de uitzending "test" in cw)
Verder is daar niets ingesteld, overige zaken staan op "none".

Overigens: ik waardeer je hulp zeer! :D


Graag gedaan :wink:

CW "com 4" is niet goed met N1MM.
Bij CW moet "None" staan.

Bovenaan pagina 23 MK2 English manual:
IMPORTANT:
For micro KEYER II to operate properly when Router is not running, the settings must be saved as power-up defaults using “Device | Store as Power-Up Settings.”


Store as Power-Up Settings:
- will store the current settings of the Audio Switching, PTT, CW/WinKey, Keyboard, Display and System tabs to the microKEYER II EEPROM. If microKEYER II is operated without connection to the computer it will use the settings stored in EEPROM. If microKEYER II is connected to a computer running Router, the Router settings will be used but the default settings are retained in EEPROM.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 04 dec 2014, 11:14 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1982
Woonplaats: Zwolle
Maar eens een nieuw profiel aan in urouter met alleen cw Aloys.
Ik heb het idee dat de winkey instelling mss de oorzaak zijn.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 07 dec 2014, 12:14 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2011, 21:36
Berichten: 192
Doet ie UT all?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 07 dec 2014, 15:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4117
Woonplaats: Kampen
Nee, nog niet. Even weinig tijd gehad. Zit nu op de visite te wachten, misschien vanavond wat later
nog eens verder proberen...

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW via microKeyer II
BerichtGeplaatst: 23 jan 2015, 18:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4117
Woonplaats: Kampen
Hier ook maar even een update.
Door tijdgebrek (en andere prioriteiten) ben ik er nog niet verder mee gekomen. Dat ga ik nog
wel doen, dus tot zover bedankt voor alle tips!

Ondertussen contest ik met het keyboard, zonder mijn keyer. Vanmiddag een 1:1 current-choke balun
gewikkeld voor mijn 80m loop-antenne. Mag geen balun heten geloof ik, maar je leest er hier meer
over: viewtopic.php?f=5&t=14486&p=163004#p163004

Dit draadje krijgt nog een vervolg!

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling