Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 25 jun 2018, 08:44

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 11 aug 2014, 19:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 dec 2005, 13:27
Berichten: 74
Woonplaats: Berlikum (Frl)
Hallo Om's

Ik ben op zoek naar volgende apparaat TRP-C34H Ethernet to 4 RS-232/422/485 Converter of
iets vergelijkbaars met zelfde mogelijkheden.
Wie kent zo'n dergelijk apparaat of weet een vergelijkbaar iets te vinden .
Bijlage:
C34H_H.jpg
C34H_H.jpg [ 32.77 KiB | 2154 keer bekeken ]


Meeschien dat het ook met zelfbouw mogelijk is.
Alle info is welkom.

_________________
Yaesu FTdx5000MP,
Kenwood TM-V71e,
Icom IC-2820 D-Star,
Hytera MD-785 DMR,
microHAM micro KEYER II,
Fritzel FD-4/Antron A-99,
Rigexepert AA-200


Gialt PE1OLM In December 2012 PF35OLM !!!!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 aug 2014, 18:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jun 2013, 08:12
Berichten: 232
Woonplaats: JO32CW
Mogelijk heb ik in gebruik wat je zoekt.

Ik heb 2 Ethernet naar serieël converters hier draaien.
Gevonden op Ebay even zoeken op:
RS232 RS485 to TCP/IP Ethernet Serial Device Server Module Converter

Werkt onder windows en het systeem maakt een virtuele COM poort aan. (of bij meerdere modules poorten)
RS232 en RS485.

Ik gebruik er één voor een RS-485 camera aan te sturen en de ander voor het uitlezen van mijn zonnepaneel omvormer (RS232).

Misschien is het wat je zoekt. :D


Bijlagen:
virtuele-com.jpg
virtuele-com.jpg [ 156.58 KiB | 2082 keer bekeken ]
virtuele-com2.png
virtuele-com2.png [ 214.01 KiB | 2082 keer bekeken ]

_________________
http://qsl.net/pa1pdb/
nu PA1PDB van 1992 t/m 2011 PE1OYI
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 aug 2014, 19:55 
Offline

Geregistreerd: 26 dec 2007, 22:42
Berichten: 345
Misschien kopen bij Conik?
https://www.conik.biz/webwinkel/:///Ser ... al-server/

Heb daar ooit enkele RS232 optical isolators gekocht om, nou ja, wat dingen te isoleren :P

Adriaan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 aug 2014, 21:06 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 dec 2005, 13:27
Berichten: 74
Woonplaats: Berlikum (Frl)
PA1PDB wat jij hebt is een enkelvoudige ik zoek een met meerdere rs-232 uitgangen.
2 minimaal maar het liefst met 4.

PE1KEL ik zal eens op de site zien of ik daar als particulier wat kan bestellen.

Meer info blijft welkom.

_________________
Yaesu FTdx5000MP,
Kenwood TM-V71e,
Icom IC-2820 D-Star,
Hytera MD-785 DMR,
microHAM micro KEYER II,
Fritzel FD-4/Antron A-99,
Rigexepert AA-200


Gialt PE1OLM In December 2012 PF35OLM !!!!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 aug 2014, 06:33 
Offline

Geregistreerd: 26 dec 2007, 22:42
Berichten: 345
Beste Gialt.

Je kan daar als particulier bestellen, heb ik nl. ook gedaan.
Snelle levering overigens.

Succes.

Adriaan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 aug 2014, 06:46 
Offline

Geregistreerd: 06 maart 2007, 00:23
Berichten: 408
Woonplaats: Enschede
Omdat nog niemand een zelfbouw optie heeft aangedragen:
Ik heb er even over nagedacht en ik heb helaas geen kant en klaar oplossing maar ik zit te denken in de richting:
Arduino mega (4x hardware serial op tll nivo)
ethernet shield
4x max232 om ttl van de arduino om te zetten naar rs232 nivo

Misschien moet je eens uitleggen wat je op je client pc verwacht, moeten het echt virtuele serial interfaces worden of is het genoeg als je bijvoorbeeld per serial uitgang naar een poortje kunt telnetten ?
Bijvoorbeeld telnet 192.168.1.1:1001 voor com 1, telnet 192.168.1.1:1002 voor com 2 enz
http://arduino.cc/en/Tutorial/TelnetClient


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 aug 2014, 08:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 613
Woonplaats: Dronten
Al eens aan een usb server gedacht () waar je de bekende FTDI usb-rs232 converters weer op aansluit? Zoals bijvoorbeeld de Sharkoon USB LANPort 400 Giga (kost ongeveer 40,-).
Dit werkt prima en is denk ik wel wat goedkoper.

Bert

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 aug 2014, 19:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 nov 2010, 18:00
Berichten: 601
Woonplaats: Amsterdam
Ik heb een Moxa NPort 16 poorts RS232 server (1U rack mount) en een enkele RS232 client. Liggen in de weg op QRL. Gratis af te halen te Amsterdam. Extra clients zijn vast wel te bekomen op Ebay ofzo. Contact graag via PM.

Tjerk, 9ZZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 okt 2014, 13:05 
Offline

Geregistreerd: 18 jul 2011, 10:20
Berichten: 38
Woonplaats: Heerhugowaard
Antratek.nl

_________________
I thought, I thought of everything


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 okt 2014, 13:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2011, 23:30
Berichten: 861
Woonplaats: Amersfoort
PE9ZZ schreef:
Ik heb een Moxa NPort 16 poorts RS232 server (1U rack mount) en een enkele RS232 client. Liggen in de weg op QRL. Gratis af te halen te Amsterdam. Extra clients zijn vast wel te bekomen op Ebay ofzo. Contact graag via PM.

Tjerk, 9ZZ


Hi Tjerk,

Ik kom hem graag ophalen als die nog beschikbaar is. Kunnen we de beheerders van NOS/UTR blij mee maken. Die zoeken nog console-servers.

- Randy

_________________
PH4X


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling