Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 sep 2018, 18:41

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 17 jul 2014, 13:07 
Offline

Geregistreerd: 02 maart 2012, 09:45
Berichten: 11
hallo allemaal.

ik heb op mijn pc de rtl-2832u usb dongel aan ge sloten als sdr ontvanger.
ook heb ik braad de drivers laten instaleren met het programmaatje dat bij sdrshrap zit (zadig)
egter als ik sdrshrap heb ge start en de sorce op rtl-sdr/usb heb gezet en ik vervolgens op play klik krijg ik de volgende foutmelding: Cannot access RTL device.
wat ik ook probeer nix likt te helpen.
zelfs pc helemaal op nieuw instaleren zet geen zode aan de dijk.
heeft iemand een tip hoe ik het ding werkende kan krijgen?

groeten: peter


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jul 2014, 11:52 
Offline

Geregistreerd: 09 jan 2008, 01:15
Berichten: 245
Woonplaats: Dordrecht
Ik merk dat je nog geen reactie op je vraag hebt gehad.
Toch is het een bekende fioutmelding, ik heb die tekst namelijk ook gehad.

Ben toen op advies van m'n goede vriend Google in het inwendige van Win Xp geweest.
Allerlei instellingen gedaan tig keren opgestart.
Heb dat ding aan de kant gegooid tot ik naar W7 migreerde dmv een dual boot.

Hierdoor kwam er door toeval een ander verlengkabeltje aan de dongle en ziedaar het werkte zonder problemen op beide systemen.

Met het "verkeerde" kabeltje ziet Zadig de dongle ook, geeft keurig de V(endor) ID en de P(roduct) ID weer.
Vermoedelijk was het "verkeerde" USB kabeltje van een inferieur of USB1 type.

Misschien een tip om naar de hardware te kijken :-)

Je kunt dat het gemakkelijkst doen door de dongle direct (zonder kabel) op de USB poort te zetten die je hiervoor hebt geconfigureerd/benoemd.

_________________
Send on my T-100 via Philips STB-75 icw Elektromekano S-1250


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 jul 2014, 09:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 okt 2010, 14:09
Berichten: 349
Woonplaats: JO22IW
Daar voor gebruik ik alleen nog maar usb 3.0 kabels.
Het lijkt wel in de draad dikte van de kabels te zitten.

Met tablet/telefoon heb ik hetzelfde probleem gehad en heb al mijn usb kabels vervangen voor het 3.0 type en een handje vol verloop adapters.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling