Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 jun 2018, 10:41

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 15:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 okt 2009, 16:43
Berichten: 121
Hallo mede amateurs.
Ik ben toch langzamer hand aan een nieuwe computer toe, zo als jullie weten zit op een nieuwe computer geen RS232 meer, maar omdat ik een FT 950 en een digibox heb die deze poort nog nodig hebben, zou ik graag willen weten of er amateurs zijn die ook een FT 950 hebben en deze aan de computer met Windows 8.1 gekoppeld hebben via USB to RS232.
Zelfs heb ik een kabel USB naar RS232, maar dat werkt niet, als ik logger 32 opstart dan kan ik geen frequentie uitlezen, nu kan het zijn dat deze kabel van mindere kwaliteit is, deze heb ik op een beurs voor € 5,- gekocht.

Gr. Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 15:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2011, 23:30
Berichten: 860
Woonplaats: Amersfoort
Let op het type chipset dat in de kabel gebruikt wordt: http://www.hamnieuws.nl/enkel-usb-naar-dubbel-serieel/

_________________
PH4X


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 15:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 nov 2010, 18:00
Berichten: 595
Woonplaats: Amsterdam
Maar je kan helemaal niet met een kabel van USB naar RS232! Daarvoor heb je een converter nodig. Zelluf gebruik ik eentje van Startech. Je hebt ook obscure converters, die hebben speciale drivers nodig en werken alleen onder Microsoft Windows XP. Of het ook gaat met (brrrrrr...) Microsoft Windows 8.1 weet ik niet en dat wil ik graag zo houden.

Tjerk, 9ZZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 15:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4923
Woonplaats: Aalst - Waalre
PD5B schreef:
Hallo mede amateurs.
Ik ben toch langzamer hand aan een nieuwe computer toe, zo als jullie weten zit op een nieuwe computer geen RS232 meer, maar omdat ik een FT 950 en een digibox heb die deze poort nog nodig hebben, zou ik graag willen weten of er amateurs zijn die ook een FT 950 hebben en deze aan de computer met Windows 8.1 gekoppeld hebben via USB to RS232.
Zelfs heb ik een kabel USB naar RS232, maar dat werkt niet, als ik logger 32 opstart dan kan ik geen frequentie uitlezen, nu kan het zijn dat deze kabel van mindere kwaliteit is, deze heb ik op een beurs voor € 5,- gekocht.

Gr. Jan

Ik heb mijn FT-950 aan de PC gekoppeld middels de Sitecom CN-104.
Afbeelding

Werkt prima, behalve, als ik mijn lader aan de laptop prik, krijg ik een S9 +30 dB ruis. Trek ik deze uit de laptop en werk ik met accu's werkt het prima.

Nog meer ervarings verhalen nodig? Stel je vraag en ik antwoord.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 16:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 613
Woonplaats: Dronten
De converters van FTDI doen het goed, dus als je iets op het oog hebt controleer dan even of die chip er in zit. Met de converters van Prolific moet je geluk hebben dat je een originele hebt en geen kloon.

Bert

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 16:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 okt 2009, 16:43
Berichten: 121
@ PE2AAB, storing moet ik natuurlijk niet hebben, maar ik ga geen laptop gebruiken, ook is het makkelijk als er twee RS232 aan een kabel zitten, of misschien een insteek kaart, maar dan ben ik weer afhankelijk van het moederboord.

Gr. Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 16:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 dec 2006, 12:22
Berichten: 738
Woonplaats: Eibertjesdarp
Je kan nog steeds Motherboards met seriële poorten(rs232) kopen alleen moet je er specifiek naar vragen of zoeken!

http://tweakers.net/categorie/47/moederborden/producten/#filter:q1YqKMpMTvXNzFOyMtBRKi5ITXbLzClJLSpWsqpWMjM2BlFliTlKVtFKFuaGSrG1tbUA

_________________
Soms weet het ook niet meer.........


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 16:51 
Offline

Geregistreerd: 11 maart 2011, 13:24
Berichten: 58
Ik heb een PCI-bordje met 2 seriële en een parallel poort voor dit doel in mijn PC gebouwd. Werkt prima. Zie:
http://www.dx.com/p/2-port-serial-1-por ... 2untVfwToA

Ze hebben ze ook met PCI Express.

73's,
Jan
PE1CID


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 16:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 okt 2009, 16:43
Berichten: 121
PE1CID schreef:
Ik heb een PCI-bordje met 2 seriële en een parallel poort voor dit doel in mijn PC gebouwd. Werkt prima. Zie:
http://www.dx.com/p/2-port-serial-1-por ... 2untVfwToA

Ze hebben ze ook met PCI Express.

73's,
Jan
PE1CID



Dit is het, nu nog aan de computerboer vragen om een geschikt moederboord.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 08 mei 2014, 17:53 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 726
PE1KVL schreef:
De converters van FTDI doen het goed, dus als je iets op het oog hebt controleer dan even of die chip er in zit. Met de converters van Prolific moet je geluk hebben dat je een originele hebt en geen kloon.

Bert


@Bert Probleem is/was met de prolific is dat er verschillende revisies zijn, en dat de ene driver niet op de andere werkt..
Als het eenmaal werkt dan werken ze goed. :)

Mijn voorkeur gaat uit naar FTDI, vooral de 232R serie deze zijn ook programmeerbaar. VID/PID en nog wat meer dingen.

Voor wie nog veel RS232 randapparatuur heeft is het volgende misschien een oplossing, ik heb er destijds een voor het werk aangeschaft en later 1 voor thuis..
Niet goedkoop maar wel onwijs stabiel, en ook met de FT232R chip(s)

https://www.tigal.com/product/1631
Afbeelding

_________________
73' Björn de PD5DJ
https://www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 09 mei 2014, 11:40 
Offline

Geregistreerd: 10 jun 2008, 16:09
Berichten: 95
Woonplaats: Balen Belgie
Ik gebruik tot volle tevredenheid deze:
http://www.ftdichip.com/Support/Documen ... -PLUS4.pdf

te bestellen bij FTDI zelf:
http://www.ftdichip.com/Products/Modules/USBRSxxx.htm

of bij mouser:
http://be.mouser.com/ProductDetail/FTDI ... i6MHeKmpfO
voordeel van mouser is dat ze een zetel hebben in NL, geen gezeur met taksen en invoerrechten.........

mvg, Rik, ON3HO


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 09 mei 2014, 13:43 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1211
Woonplaats: Zuidbroek
Kijk even of je wel een compoort ziet bij configuratiescherm apparaatbeheerr.

Hier moet de com poort verschijnen als je de kabel in steekt.

Het compoort nummer moet overeenkomen met de compoort in het proggramma.

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 09 mei 2014, 13:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 okt 2009, 16:43
Berichten: 121
@ PD5DJ @ RIK56
Dit is nu wat ik zoek, maar kan ik ook twee com poorten gelijktijdig gebruiken?
@ PA5CW
Ja ik zie een com poort, alleen verdwijnt deze na een tijd, en dan moet ik de drijver weer opnieuw instaleren.

Gr. Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 09 mei 2014, 14:54 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1211
Woonplaats: Zuidbroek
Je kunt met lp-bridge meerdere compoorten aansturen: http://www.telepostinc.com/LPB.html
Dat hangt dus niet van de hardware af.

Ik heb via K3 tranceiver: cw-skimmer, N1MM en NAp3 aangestuurd met 1 kabel.

Misschien moet je de nieuwste driver software zoeken?

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: USB to RS232
BerichtGeplaatst: 09 mei 2014, 15:44 
Offline

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 617
Ik kwam er later erachter dat op het moederbord toch ook nog een com-poort connector zat, die verder niet was aangesloten, uit een oude sloop PC heb ik een bracket met poort gesloopt, dus ook nieuwe moederborden kunnen een compoort hebben.

Maar ik heb ook deze besteld (er is ook een 4 poort versie), voor iets meer dan 7 euro heb ik nu 3 com-poorten in m'n PC, En geen USB waarbij telkens als je de USB poort wisselt de drivers opnieuw moeten installeren. Daarbij houdt ik mn USB poorten liever vrij voor andere dingen.

http://www.ebay.nl/itm/2-Port-RS-232-RS ... 27cf280f88


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling