Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 31 maart 2020, 14:19

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 21 feb 2020, 14:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 5053
Woonplaats: Kampen
Wanneer je die windowtjes hebt ingesteld zoals jij dat graag wilt hebben, vergeet dan niet te klikken op "Save window positions".
Komen ze dan tóch een keer bij het opstarten op de verkeerde plaats, klik dan op "Restore window positions".
Die opties staan (zo uit het hoofd) onderaan het menu Tools.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 21 feb 2020, 14:36 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 477
Woonplaats: Breda
Juist dat gaat kennelijk niet goed Aloys. Een vriend van me rapporteerde exact hetzelfde euvel. Bij mij werkt het overigens wel goed (W10-Pro).

Misschien toch nog eens proberen door het Telnet venster te sluiten, N1MM Logger+ verlaten en weer opnieuw opstarten. Dan Telnet venster openen en naar gewenste locatie schuiven en wederom N1MM Logger+ afsluiten. Mogelijk slaat hij de coördinaten van het Telnetvenster daarna wel correct op.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 22 feb 2020, 09:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 540
Woonplaats: Blanden JO20IT
PA0CMU schreef:
Juist dat gaat kennelijk niet goed Aloys. Een vriend van me rapporteerde exact hetzelfde euvel. Bij mij werkt het overigens wel goed (W10-Pro).

Misschien toch nog eens proberen door het Telnet venster te sluiten, N1MM Logger+ verlaten en weer opnieuw opstarten. Dan Telnet venster openen en naar gewenste locatie schuiven en wederom N1MM Logger+ afsluiten. Mogelijk slaat hij de coördinaten van het Telnetvenster daarna wel correct op.
PA3DAT schreef:
Wanneer je die windowtjes hebt ingesteld zoals jij dat graag wilt hebben, vergeet dan niet te klikken op "Save window positions".
Komen ze dan tóch een keer bij het opstarten op de verkeerde plaats, klik dan op "Restore window positions".
Die opties staan (zo uit het hoofd) onderaan het menu Tools.


Beide voorstellen werken niet, telnet window gaat zich altijd deels verschuilen :evil:. Ik werk ook met w10 pro - N1MM versie 1.0.8173.0 vandaag nog update gehad. Zal moeten afwachten tot bug hersteld is denk ik.

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Kenwood TS850S | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 23 feb 2020, 13:52 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 477
Woonplaats: Breda
Mark, ik heb op het N1MM Logger+ forum nog eens naar de status van deze "bug" gevraagd want ik kreeg de indruk dat het niet echt werd opgepikt. Een vriend van me had hetzelfde euvel maar hij meldt mij dat het nu opgelost lijkt. Ik ben ik zo vrij geweest te verwijzen naar dit topic voor de foto's en jouw foutbeschrijving. Een van de software engineers Larry, K8UT vroeg namelijk: Can you describe how they do it?

Na een aantal opmerkingen en adviezen kwam Gerald, VE1DT met de melding dat je een venster niet buiten of op de rand van het beeldscherm moet plaatsen. Minimaal 6 pixels van de rand blijven in verband met herbepaling van de locatie. Dat sneed hout en Tom, N1MM kwam er zo achter waar het misgaat. Dinsdag volgt een aanpassing van de software. Let op: het 'Entry' venster is altijd 'on top' en wordt automatisch ge-resized afhankelijk van de gebruikte velden in iedere contest. Dat venster kan dus enigszins over een ander heen vallen.

Inmiddels 2 pagina's: https://groups.io/g/N1MMLoggerPlus/topi ... 0,0&jump=1

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 23 feb 2020, 17:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 540
Woonplaats: Blanden JO20IT
Dag Carel,

Ik heb het ook gelezen, staat een foutje in, ON5GW moet ON5GM zijn. geen erg hoor. Heb het ondertussen ( voorlopig althans) klaar gekregen door inderdaad het venster niet te dicht bij de rand te plaatsen. Nogmaals dank om te verwijzen naar het andere topic.

73 - Mark

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Kenwood TS850S | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 23 feb 2020, 19:36 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 477
Woonplaats: Breda
Voorlopig een werkende situatie Mark. Even de nieuwe release afwachten maar veel zal er niet veranderen als je de venster zo laat staan. Ik heb de schrijffout gecorrigeerd.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 25 feb 2020, 16:10 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 477
Woonplaats: Breda
Uit de mailing list:

"Version 1.0.8184 (Feb 25,2020)
Improve detection of off screen windows (VE1DT)(Coded by N1MM)"


Zou nu dus opgelost moeten zijn Mark.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling