Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 okt 2017, 10:05

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 05 okt 2015, 14:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
Sinds enige tijd is deze CPS-3205 voeding (met rood display overigens) bij mij in gebruik.
Ik voed er mijn FT-817ND mee. De compacte atmetingen en de mooie behuizing waren redenen om het aan te schaffen.
160W bij 13,8V is toch 11,5A. Voldoende wellicht voor setjes met hoger vermogen.
Blader eens op die site naar andere varianten.
Gekocht overigens bij Banggood (had wel rekening gehouden met invoerkosten).

Voor de levensduur wil ik tezijnertijd de elco's vervangen door Panasonic's.

Toevoeging: luister niet op HF, dus daarover geen gebruikservaring.

Iets andere variant: filmpje CPS-3205C

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2015, 14:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 apr 2015, 16:10
Berichten: 194
Woonplaats: Den Haag (Loosduinen)
Die 160 Watt is bij 32 volt en dus 5A, voor een set die op 12 volt werkt (de meeste)
kom je met die 5A krap weg lijkt mij.

_________________
73' Henk
Kenwood TS-2000 * TYT th-9800 * baofeng uv-5r * 2x baofeng uv-3r mkII * uniden bearcat 200xlt * Commtel Com205 * diamond X50 * diamond X200 * HyEndFed 4 band * Sirio SD - 1300 N *


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2015, 16:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
Als ik een halogeen lampje 12V 75W kan vinden, zal ik eens testen of er een 5A begrenzer op zit.
De 160W aanduiding kan inderdaad voor verwarring zorgen (ook bij mij).
Maar misschien weet iemand het antwoord wel door eigen ervaring.

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2015, 16:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 apr 2015, 16:10
Berichten: 194
Woonplaats: Den Haag (Loosduinen)
Ik weet niet of er 75 watt halogeen bestaat, maar een 50 en 20 watt van 12 volt zit je ook boven de 5A.
We zijn benieuwd.

_________________
73' Henk
Kenwood TS-2000 * TYT th-9800 * baofeng uv-5r * 2x baofeng uv-3r mkII * uniden bearcat 200xlt * Commtel Com205 * diamond X50 * diamond X200 * HyEndFed 4 band * Sirio SD - 1300 N *


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2015, 17:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
PD2P schreef:
maar een 50 en 20 watt van 12 volt zit je ook boven de 5A

Nog een keer rekenen. :wink:

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: FT2000 of FT1000 ?
BerichtGeplaatst: 05 okt 2015, 20:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 519
Woonplaats: Dronten
PD4NX schreef:
PD2P schreef:
maar een 50 en 20 watt van 12 volt zit je ook boven de 5A

Nog een keer rekenen. :wink:

-Ed

samen is het 70watt / 12V is bijna 6A. Netjes gedaan dus.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2015, 20:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
PE1KVL schreef:
samen is het 70watt / 12V is bijna 6A. Netjes gedaan dus.

Aha, op die fiets. Zo had ik het niet gelezen. :?

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 okt 2015, 19:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
PD4NX schreef:
Als ik een halogeen lampje 12V 75W kan vinden, zal ik eens testen of er een 5A begrenzer op zit.

Testje gedaan, en het houdt inderdaad bij 5A op. Dat maakt het voor onze hobby minder interessant.
Dit type (16V 10A) komt wat dichter in de buurt met dezelfde afmetingen van de behuizing, maar is ook lastiger verkrijgbaar.
Mijn 160W gedachte bij een lagere spanning dan 32V blijkt dus ongegrond.

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 okt 2015, 15:34 
Offline

Geregistreerd: 26 sep 2009, 16:39
Berichten: 48
Woonplaats: Zwolle
16V 10A is volop verkrijgbaar bij aliexpress, daar zijn ook de andere types goed verkrijgbaar.
(zojuist de cps-1610 besteld voor US$ 57,- incl. verzendkosten) (en daar zal nog wel 21% bijkomen en anders hebben we geluk..)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 okt 2015, 15:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
marcelzwolle schreef:
(zojuist de cps-1610 besteld voor US$ 57,- incl. verzendkosten) (en daar zal nog wel 21% bijkomen en anders hebben we geluk..)

Met de kennis van nu had ik beter ook dat type kunnen bestellen. :mrgreen:
Compact en een schitterende behuizing.

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 apr 2016, 19:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
Weet iemand wat er met de homesite van deze Gophert voedingen aan de hand is?
Toch geen browserprobleem?

http://gophertc.com/en/gps

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 apr 2016, 19:13 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2132
Woonplaats: JO21XX
PD4NX schreef:
Weet iemand wat er met de homesite van deze Gophert voedingen aan de hand is?
Toch geen browserprobleem?

http://gophertc.com/en/gps

-Ed



Op mijn iPhone 'doet ie ut niet'...

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 apr 2016, 21:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3589
Woonplaats: Kampen
Bij Banggood heet ie Gopher, zonder T: http://www.banggood.com/CPS-3205-0-32V- ... 34530.html

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 apr 2016, 22:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
PA3DAT schreef:
Bij Banggood heet ie Gopher, zonder T

Ja, verwarrend zoals men er mee adverteert. Op mijn CPS-3205 staat Gophert. Afbeeldingen op het internet laten ook Gopher op het frontje zien.
Vaag allemaal. Het zou kunnen duiden op imitatie.
Mocht de homesite van Gopher(t) niet meer bestaan (de ontwerpers site), dan betekent het wellicht dat de voedingen niet meer geproduceerd worden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er ergens een server staat te hikken. Over een aantal dagen nog maar eens proberen.

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 12:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
De homesite lijkt in de steigers te staan. Waarschijnlijk krijgt het een nieuw jasje.

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling